Verstappen neschvaľuje rozhodnutie Pirelli: To je tak, keď nemáte konkurenciu | Magazín F1 - F1online.sk

Sezóna 2026 bude v mnohých smeroch prelomová, no pneumatík sa to týkať nebude. Pirelli nedávno vyhlásilo, že chce zostať pri súčasných osemnásťpalcových kolesách, čo si v padoku nenašlo len fanúšikov. Max Verstappen sa ani nečuduje, že taliansky dodávateľ takto využil svoje postavenie.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/150252/verstappen-neschvaluje-rozhodnutie-pirelli-to-je-tak-ked-nemate-konkurenciu

Kdo má smlouvu s Pirelli? Není náhodou problém tam?

1 Like

Nechapem sak to vyzaduje minimum roboty - rovnaky tech (compound, vn. struktura) len zmensim pneu a disk = mensia vaha.

Nevím kdo dělá Emilovi tiskového poradce, ale dělá to moc dobře. Ten kluk se mi v poslední době začíná hodně líbit. Chápete to?

chcu mensiu vahu kolies? no tak nech ich spravia uzsie, ze bude menej gripu? nuz nech zmensia auta, tie budu lahsie a nebudu potrebovat tolko gripu

vankuse pod zadok su lacnejsie. 13 palcove kolesa na 5 a pol metrovych autach uz vyzerali smiesne.

no myslim, ze by to nebolo tak easy ako pises :slight_smile: co funguje v 18" nemusi uplne rovnako fungovat aj v 16". je to tak aj u beznych cestnych pneu. rovnaky vyrobca , rovnaky typ pneu a v roznych rozmeroch sa ti pneu spravaju rozne, nemaju uplne rovnake vlastnosti.

samozrejme co sa tyka vahy, tak zmensenim pneu a disku sa da vaha usetrit to bez debaty, ale vlastnosti pneu by asi uplne rovnake neboli, museli by podla mna upravit trochu aj zmes aj konstrukciu pneu.

ak by sucasne auta neboli take mastodonty, kludne mohli ostat pri 13", ale tieto obludy by na trinastkach vyzerali asi dost komicky.

1 Like

Našťastie tieto rozmery už nie sú “relevantné” k bežnej premávke.

1 Like

ze 5290 za nove auto :slight_smile: to je z ktoreho roku?

2012… Vtedy som kupoval Swifta v plnke za 9tis po kadejakých zľavách. Minulý rok som ho strelil do AAA za polovicu :slight_smile:

Netusim aku relevantnost maju kolesa pre pirelli.

Vraj auto. :smile: Veď je to Renault.