Bolo by dobre vycislit a vediet aj tu spokojnost fanusikov s tymi udajne dobrymi subojmi a kvalitou zavodenia ![]()
“Formula 1’s record-breaking 2025 season in numbers”
“Formula 1 celebrated its 75th anniversary in 2025 – and it was a season that kept setting new benchmarks.”
“Off-track, the sport continued to grow. A larger, more diverse global fanbase, record race attendance across the season”
“Formula 1’s global fanbase reached 827 million in 2025, with a year-on-year increase of 12% and a 63% increase versus 2018”
Zo sezóny 2026 ešte nie sú čísla, ale tribúny boli očividne plné. “Fanbase” ako to v angličtine hovoria je stále väčšia. V súčasnosti sledovaniu F1 venuje čas a peniaze viac ľudí ako v minulosti. V súčasnosti je to pre ľudí (ak ľudí vnímame ako masu nie ako jednotlivcov) zaujímavejšie / atraktívnejšie / hodnotnejšie ako v minulosti. To samozrejme nevylučuje, že zopár ľudí považuje zlatú éru za najlepšiu a toto sa im nepáči. Každé obodbie malo svoje čaro.
Neviem co ma minula sezona s touto novou erou. Myslim, ze vacsine sa pacila, mne ano.
A biznis (rozne cisla) a kvalita sutaze tiez nie su to iste. Cize ak je vsetko tak dobre, urcite budu spokojni aj jazdci a divaci, ze?
Tak uvidime… ![]()
Vidím to rovnako.
To mi chces akoze povedat, ze tebe ten suboj Lec/Rus prisiel zaujimavy, napinavy, prirodzeny? Ved to bola totalna fraska. Ako som pisal, nad cislami si mozu pohonkavat, toto s pretekanim nemalo nic spolocne. Bolo to otrasne a umele. Presne ako povedal Verstappen, je to ako predbiehat auto o kolo
Che che, tobe se libilo neohrozene krouzeni Emila 3 roky v kuse, podle toho byl dnesni zavod trhak ![]()
827 000 000 fanúšikov to vidí inak ako ty. Bolo tam bránenie, útočenie, z vonkajšej strany, z vnútornej strany, prebrzdenie do 1. zákruty, switchback.
Lewis: I wish the race was longer. Car was feeling great and it was actually a really fun race.
Max a ty ste nespokojní. Lewis a ja sme spokojní.
A co mam ja s Verstappenom? Nespokojny bol Lecler, Norris a asi aj dalsi. Jediny, kto sa ide roztiect je Russell lebo to vyzera, ze tento rok mu to Wolff u FIA poistil a Hamilton, lebo konecne nedostal nakladacku od Leclerca
Teraz si Romanu urazil. Tá je oproti blbovi bobovi veľká mysliteľka. ![]()
Bolo tam útočenie / bránenie v zmysle dúfam, že súperovi dôjde skôr šťava a softvér ho spomalí z 330km/h na 260-270km/h skôr ako mňa. Čistá fantázia.
V Číne a v Baku to bude paráda keď polovicu najdlhších a najrýchlejších roviniek v kalendári F1 pôjdu tak 260km/h.
Kdo je Romana Tabak.
Okrem Georga rekordných 484 000 fanúšikov priamo na okruhu a stovky miliónov fanúšikov ktorý to sledovali v televízore.
To, ze tam boli neznamena, ze sa im to pacilo. Hovorim, nad cislami si tu hon kolko chces, nie je to argument. Ked Volkswagen preda 100x viac aut ako Ferrari tak to znamena, ze VW je lepsie auto? ![]()
![]()
Ked ta to bavi, tak si uzivaj, aka je F1 super. Je to tvoj nazor. Vacsina pola sa vsak nebavi. To uz je fakt, nie nazor. A co pozeram, vacsinu naozajstnych fanusikov co poznam to tiez nebavi.
To, že tam boli znamená, že sa im to páči. Boli tam dobrovoľne nikto ich nenútil. Zaplatili za vstupenky len preto, že tam chceli byť a zaujímalo ich to a tešili sa na to.
Tak to bolo aj v minulosti. Keď sa pretekári obávali či sa z pretekov vrátia živý, alebo ich bude rodina pochovávať. Keď motory vydržali sotva pár kôl a polovica pretekárov nedokončila. To nie je nič nové že ich to nebaví.
Ak to berieš subjektívne, vytvoríš si vlastné kritéria, ignoruješ realitu, tak čísla nie sú argument. Fanúšikom sa to očividne páči čím ďalej tým viac.
Nikdy sa nedá vyhovieť všetkým. Niekto bude spokojný a niekto zas nespokojný. Tak už to vo svete chodí.