Verstappen našiel čarovný prútik: Keby to niekto predpovedal, nazval by som ho idiotom | Magazín F1 - F1online.sk

Po Veľkej cene Holandska sa zdalo, že je definitívne vymaľované. Oscar Piastri mal na čele šampionátu 34-bodový náskok pred Landom Norrisom a gigantickú 104-bodovú výhodu oproti Maxovi Verstappenovi. Pilot Red Bullu však započal neuveriteľnú stíhaciu jazdu, ktorá sa zapíše do histórie Formuly 1 bez ohľadu na to, ako to celé napokon dopadne.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/217102/verstappen-nasiel-carovny-prutik-keby-to-niekto-predpovedal-nazval-by-som-ho-idiotom

Zatim bych se moc neradoval. McLaren nemel data ze sprintu, Lando nebyl uplne stoprocentni ani v kvalde, ani na startu , byl skoro cely zavod v souboji s Charlesem a Max vyhral o sedm sekund.

A pote co Lando predbehl Charlese, tak byl rychlejsi nez Max. Mozna Max nejel na plno, ale kdo vi. Ke konci prvniho stintu, byl Lando o cca 0,5 s rychlejsi, tam to asi Max neflakal.

RBR urcite zrychlil a v rukou Maxe je na spici. V rukou Yukiho ma na osme misto. Ale jestli je RBR rychlejsi nez McLaren v rukou Landa?

Jak jsem psal vcera. Jednoznacne je videt, jaky rozdil dela pilot.

3 Likes

Nebo carovny sroubovak :eyes:

1 Like

valim oci. Max je legenda :bomb: :boom: :100: :+1:

1 Like

keby sa sampionat vcera skoncil tak sa je z coho radovat. Ten obrat je neuveritelny. Toto fanusik F1 musi zboznovat.
Go Max :fire: :fire: :fire:
Go RedBull :fire: :fire: :fire:

4 Likes

P.Redaktor - Max nasiel prutik ?
Vazne ?
Preco hovori : MY sme mali neskutočný víkend, MX sme manazovali pneu, vsade dava mnozne cislo.
Preto to ze vcera vyhral bola zasluha asi 1000 ludi.
A vraj jeden jediny nasiel carovny prutik.

Jednoznacne je vidiet, ze auto RB sa roky stavia na Maxa.
Ked sme pri Yukim.

Ved jasne, este je pred nimi praca, ale na druhu stranu za 4 sutazne vikendy zmazali 64 bodov. Co je obrovsak porcia. A stale tu mam 5 sutaznych vikendov k tomu 2 sprinty, takze je kde ziskavat body.

2 Likes

Ano, ale to je snad jasne ne? Na koho jineho by se melo stavet? Yuki je tam chvilku.

Zas z druhé strany - on vlastně Juki jen ilustruje, že byl letos RB fakt asi na hraně neovladatelnosti, kdy ho zvládl jen Max (a i ten hodně složitě). Jakmile se auto dostalo do rozumnějšího stavu, tak je Max skvělý a i Tsunoda začíná sbírat body. Loni to bylo stejné - na začátku roku i Checo velmi slušně sbíral body a někdy i pódia, ale jak se postupně ve vývoji nějak zamotali, tak naprosto odpadl (a Max usilovně čelil tlaku McL).

Hele, já si také pořád myslím, že Max titul neudělá - nemá žádný prostor na chybu a tohle je moc i na něj.
Nedá se ale popřít, že už je téměř v bodu, kdy by titul měl ve svých rukou - pokud by vyhrál do konce roku vše a Oscar byl vždy hned za ním, tak by mu chyběly jen tři body, stačí aby Oscar byl jedinkrát třetí a už padá za něj. Ještě dva závody zpět podobná matematika vyžadovala vypadnutí někoho z McL, pak se to posunulo k tomu, že aspoň jednou či dvakrát by musel být mezi Maxem a Oscarem kromě Landa ještě někdo z jiného týmu. Najednou jsme ale v pozici, že stačí jedno další druhé místo pro Landa před Oscarem a v tu chvíli to bude už jen o Maxovi.
Jak jsem psal ty mé odhady pravděpodobností v rovině po Imole symbolické 1%, po Baku tak 5-6% a po Singapuru 10-15%, tak upřímně nyní už tomu dávám minimálně 1/3 (33%) . A podle mne období “fanuškovské hopium” skončilo, teď už je to reálný boj se vším všudy. Zatím ještě má Max z té trojice šanci nejmenší, ale kdoví, jak to bude vypadat po Mexiku.

1 Like

Ten ma iny pilot,podla niektorych vraj najvacsi smoliar v historii F1.:sunglasses:

Kdo je nejvetsi smolar v historii F1?

Massa.

image

3 Likes

Já myslel Masi. Po heroickém výkonu ho už nikdy nikdo neviděl.

Jestli to není ta největší výhra.

1 Like

Opytaj sa tvojich kamosov. Neustale to tu vypisuju.

1 Like

Chcu jejich jmena.

Nepoznas vlastnych kamosov?

Nemam zadne kamarady, jsem outsider.

1 Like