Na viac momentálne pomýšľať nemôže, na to bude potrebovať lepší motor a auto. “My ako tím tu nie sme na to, aby sme boli druhí alebo tretí, chceme bojovať o šampionáty. Musíme ale akceptovať situáciu, v ktorej sme. Nemáme na to, aby sme ich potrápili. Áno, na papieri to tak vyzerá, ale keď sa pozriete na čistú rýchlosť, tak sme príliš pomalí. Tak trochu sa spoliehame na to, že Mercedes bude mať zlý deň alebo my kus šťastia. Máme pred sebou prácu.”
Museli by s tym suhlasit top timy, a to by sa urcite nestalo.
A mne osobne by sa to ani nepacilo. Jasne, dominancia Mercedesu je otrasna, ale takto cielene niekoho znevyhodnovat mi nepride dobre.
Je rozdiel medzi tym, ked pravidla nepriamo niekoho zvyhodnuju/znevyhodnuju a priamou a cielenou sabotazou.
To, co navrhujes ty, by bola priama cielena sabotaz, ktora by podla mna v F1 nemala mat miesto.
no vidis. nezhodneme sa. nejde o ziadnu cielenu sabotaz, ale o zabavu. ludia na to zvyknu zabudat. zmrazenie vyvoja ked ma jedna stajna sekundovy naskok pred druhym najlepsim sice nie je cielena sabotaz, ale je to cista demencia.
Musis na to pozerat aj ocami tych gigantov, ked do F1 rok co rok investuju miliardy…
F1 ma byt o technologickej vyspelosti, nemala by sa vobec obmedzovat ani spomalovat. Nie nadarmo je oznacovana za kralovnu motorsportu a ci uz nejaky tim vycnieva vdaka motoru, alebo dobremu sasi, stale je to o tom napredovani a prekonavani limitov.
Ano nikoho nebavi sledovat zavody s rovnakou trojicou na podiu, ale je to tak a ostatni s tym musia nieco robit a nespoliehat sa na obmedzenia od FIA.
Uz 7rok dominuje medak, RB ci ferrari mali dost casu na dobehnutie, zial niekde nie su financie, inde schopni ludia, o tom to je, ale taka F1 je. Vyhrava najlepsi…
Ohladom zmrazenia vyvoja len tolko, ze kludne sa mohol opakovat rok 2009 a na prve miesto by vystrelil McL dajme tomu, vdaka super sasi a vylepseneho motoru renault…
Bola by to taka ista dominancia, akurat s inym timom…
Ano ludom by to nevadilo, lebo by bola zmena konecne… Ale co by sa pisalo po 6rokoch dominancie McLarenu??? Zase to iste co dnes o mercedese
Bud budu spokojni fanusikovia, McL, ci ferrari, alebo medaku, bude to to iste…
Fanusikovia vs hejteri
lenze mna ako divaka absolutne nezaujima kolko investuje gigant do svojho PR. absolutne. Ja nie som fanusik McL, Ferrari Redbullu ci Mercedesu. ja som fanusik F1 a bavia ma preteky pilotov a konstrukterov. Naozaj ma nezaujimaju vysledky PR oddeleni automobiliek ani to ci si nieco z toho montuju do nejakeho produktu. Cela motorarska sutaz je uplne smiesna parodia na preteky. F1 mala byt sutaz konstrukterov nie sutaz investicnych oddeleni automobiliek a lobistov. Rozp strop je zas len vyhra lobistov skrz nastrcenych panakov ako Haas a Williams. Cele je to o tom, ze giganti ako Mercedes si postrazia investiciu za lacny peniaz. Infrastrukturu maju vybudovanu teraz ide o tom ako si postrazit vyhodu bez velkeho drancovania koncernoveho rozpoctu - voila - rozpoctovy strop, zetony…
Nerozumiem. Ako chceš oddeliť súťaž konštruktérov od investícii? Investície do vývoja su aj investície do najlepších konštruktérov. A zmienka o drancovani fabriky? Myslíš, že sa vytvorené zdroje používajú bez súhlasu majiteľov/akcionárov? Alebo že by bolo lepšie, keby si akcionári odsúhlasili vyššie dividendy na úkor napríklad investícii do F1?
Teba to mozno ako fanusika nezaujima a aj ja by som bol ovela radsej, keby bola F1 cisty a vyrovnany sport bez vplyvu timov na technicke pravidla(okrem otazok bezpecnosti samozrejme). Ale to je utopia. Posobenie v F1 si vyzaduje obrovsku investiciu, posobenie v F1 na cele este ovela vacsiu, a ked timy do toho sportu tolko investuju, nemozes im odopriet vplyv na pravidla.
vo futbale moze hocikto investovat aj 30 miliard a sportove pravidla koli nemu neupravia. Kde by sme sa dostali, by si niekto vydupal, ze ja som investoval 20x tolko ako ty, takze ja postavim namiesto 11 hracov 25. To je presne to co si vydupal Mercedes. Vedeli, ze musia zainvestovat miliardy do vyvoja hybridov pretoze v tej technologii boli pozadu, tak si hybridy vydupkali v F1. Jean Todt (bohvie co za to dostal) im to pomohol presadit.
ked uz to porovnavas s futbalom, tak tie prachate kluby maju za svoje prachy zase velke a krasne stadiony a co je podstatne najlepsich hracov sveta na supiske…
to s 25hracmi vs 11hracov uz prehanas…
Take roky dozadu, ked hral za RealMadrid Ronaldo, Zidane, Figo, Raul, Casillas, Guti, ROBERTO CARLOOOOOOS, Beckham… same hviezdy v tej dobe…
Taka tostava to je, ako keby si mal top motor v poli a super sasi