Verstappen má teraz rovnaké problémy, aké som mal ja väčšinu sezóny, tvrdí Pérez | Magazín F1 - F1online.sk

To já nepopírám, o Ferrari to nebylo myšleno na letošek. Leclerc odjel včera skvělý závod a využil šance

To lebo posledné roky funguje Ferrari v móde - ak vyhráme v Monze všetko je v poriadku.

Chápem, že sú doma ale mňa z toho normálne v riti štípe vždy :smiley:

To je pravda ze Ferrari odpadavalo, jenze McLaren dela chyby. Tenhle zavod meli na double a o Ferrari bychom se nebavili. A kdyby piloti Mercedesu neco zajeli, tak bylo mozna Ferko 4 a 5te, nebo i hur.

Charles proste s teamem predvedli lepsi vykon, nez Mercedes. Jeste kouknu doma na casy, ale podle me Hamilton a po chvili i George, zajizdeli v poslednim stintu jako jediny z pole konkurencni casy s McLareny.

A George prisel o trenink, coz mu mozna vzalo trosku jistoty v prvnich kolech.

1 Like

schvalne necitas asi cely moj prispevok a reagujes na tom po svojom co?

na zaciatku roka nemali ani zdaleka take problemy s ovladatelnostou/zatacanim ako teraz
ano, auto z minuleho roka ci uvodu tohto by cisto casovo urcite bolo stale pomalsie a urcite by s nim neziskali viac ako teraz, ale ked sa tak radikalne zmeni z pohladu chovania aj “to iste” a zrazu to “nie je to iste” tak to proste nahoda nie je

1 Like

Keď si tu mieniš konšpirovať tak kľudne si v tom pokračuj a ver si aj na reptyliánov, mne to je šumec, tam si možeš potlapkať chrbát s užívatelmi ako je notorický hater Shredder čo tvrdí, že žiadne zrýchlenie oproti minulému roku neexistuje iba RB spomalil

Snažil som sa ti normálne vysvetliť, že nárast výkonnosti monopostu je tak markantný, že RB keby prinesie hoc aj minuloročný monopost prd im to pomože. Neviem odkial máš info, že RB používa špecifikáciu z prvých závodov, lebo jediné čo RB menil je podľaha na starú spec (tzn. zvyšok vylepšení na vozidle ostal a teda sa nedá rozprával o 1:1 z špecifikácou na začiatku roka) takže akurát tak zistili, že problém je komplexnejší. Takže žiadnemu “to isté nie je zrazu to isté neprišlo”

2 Likes

jeden o chlebe (problemy s ovladatelnostou, zatacanim)
druhy o hruskach (vykonnost)

tolko k tvojej snahe “normalne vysvetlit”

1 Like

Muj nazor je a nikomu ho nenutim, ze Newey prestrelil.

V roce 2023 byl kolem neho strasnej hype. A to cloveka ovlivnuje. A on si usmyslel, a sam to i zminoval, ze s evoluci minulorocniho auta by nemeli dostatecnej naskok.

Nerikam ze je vinen sam, ale dovedu si predstavit ze ta pycha a arogance, prosakla skrz celej RBR.

Na zacatku sezony tu byl clanek, kdy nejaky konstrukter z Mercedesu zminoval, ze by hrozne rad videl jak ma RBR resene chlazeni. Ze to nechape. I Kral nekde popisoval ze je to zvlastni kam vsude cpou vstupy pro vzduch.

Mercedes byl na rovinkach silene pomalej minule roky. Ted souboj Russell vs Checo a kolo na kolo Mercedes odjizdi RBR.

RBR vzor spolehlivosti minuly rok. Ted v pulce roku, vsechny komponenty vymeneny a jeden motor navic.

Proc? Musi motor tocit vic? No asi ano. Dostavaji ostatni komponenty vic zabrat? Chladi se to vubec? V minulych zavodech stiznosti Maxe na baterie. Nechci se hadat, ale nejsou baterie haklive na vysoke teploty?

Me to prijde jako deja vu. Tohle mel Mercedes. Furt jak maji nespolehlivy a nevykony motor. Akorat ze McLaren od poloviny sezony problem nemel.

U RBR to doslo tak daleko, ze se sli podivat jak prejizdi obrubniky jejich juniorka. Strasny.

Nebejt Max tak dobrej, asi by to byl ficak o dost drive.

3 Likes

Jo jenze za posledni tri zavody je Charles nejuspesnejsi jezdec. To nevypada na auto jen na Monzu. A skoro bych rekl, ze vibec s Monzou nepocitali. Maji podle me auto na jine okruhy. Tohle byl bonus, ktery dostali od McLarenu.

2 Likes

Lebo si nepísal o rýchlosti, že?

O ovládatelnosti som ti napísal tiež svoje, že žiadnu špecifikáciu zo začiatku roka nepoužívajú (iba 1 diel) takže neviem o akom “nefungovaní toho, čo mali na začiatku sezóny” rozprávaš, ale chápem, lepšie funguje teória, že za prepad rýchlosti, zatáčania aj správania auta mohli jedny asymetrické brzdy (lebo novinár povedal, aj keď FIA povedala, že sa tak nedialo).

2 Likes

No na monzu doniesli dolezite upgrady a vypalilo im to viac nez dobre podla mna, viac som ale zvedavy na Baku

Ak mclaren bude pokracovat vo vytvarani si problemov tak leclerc moze este prehovorit do boja o tituly

1 Like

Tak asi mate pravdu s @rHapo , preci jen dava smysl ze Monza je pro Ferrari dulezita. To jsem asi odhadl zle.

V Baku Ferrari verim. A ten Charles neni marnej. Jenze zase. Lando je taky vynikajici. Ale ten tlak se na nem projevuje. Charles taky neni iceman. Ale uz je otrkanejsi. Ten by to mohl dat.

V Baku to asi Ferrari pujde, jenze v Baku to treba opet pujde Mercedesu. Ja bych je nepodcenoval. Dneska aby se v tom cert vyznal.

Za mna je tato sezona minimalne z novej ery asi najviac zaujimava a bavia ma aj nudne preteky lebo kazda veka cena moze menit poradie v poharoch :grinning:

Vcera som musel dlho vstrebavat leclercov win na domacej pode pre team, a ta jeho selfie, to je nieco neskutocne :heart:

4 Likes

Je fakt ze to je neco. :smiley:. Neskutecne.

1 Like

Konšpirátor si tu ty. Stale si nedokážeš pripustiť ze RB podvadzal . Že im zakazali ficurku na brzdenie. Ta im neskutočne pomahala vykružovat zákruty s nizkym prítlakom a zároveň lietať na rovinkách… A k tomu uzasne manazovat pneu. Takže je až smiešne ako obhajuješ ten RB. Najlepšie je že FIA radšej ani verejne neprizna či nepadla zas nejaka tajna dohoda. To by bol RB rozdupany ako kedysi ferrari.

5 Likes

4 Likes

Ak je to Neweym, tak 3 jednoduche, ale zasadne otazky, ako to ide dokopy s tymto (nechcem velke rozpisovanie, kedze to aj tak nevyriesime, cize skusme strucne a jasne):

1, Udajne uz od 23 mal vacsie slovo Wache
2, si pre 24 koncept Newey nepresadil niektore svoje riesenia ktore chcel
3, s tymto udajne zlym konceptom mali prvych 5VC nadvladu a postupny pokles zacal od Neweyho odchodu

1 Like

Muze byt. Nijak svuj nazor hajit nebudu. Data a fakta nemam. Jen pocit. Klidne muzes mit pravdu. Dokonce se to jevi pravdepodobnejsi. Ale ten nazor zatim nemam duvod menit. Me se to proste nezda a to vcetne odchodu Newey a absence aktivace konkurencni dolozky.

A mas pravdu, tohle nevyresime. Co jsi napsal 1 a 2 jsou samozrejme dohady. Bod 3 je nezpochybnitelny. Fakt mas vice nez ja, uznavam. Ja nema zadna. Jen pocit.

1 Like

Sam som zvedavy, ci sa casom verejnost dozvie viac…
A este detail, 2 je tiez fakt, nie dohad :slight_smile: