Verstappen má novú prezývku: Otec všetkých nováčikov | Magazín F1 - F1online.sk

Piloti na štartovom rošte F1 sú v prvom rade súpermi, no dokážu si aj vzájomne pomáhať. Platí to najmä o Maxovi Verstappenovi, ktorý si vraj vzal pod svoje krídla formulových nováčikov. Gabriel Bortoleto a Kimi Antonelli prezradili, že im pomáha napriek tomu, že jazdia v iných tímoch.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/223471/verstappen-ma-novu-prezyvku-otec-vsetkych-novacikov

Hlavne nech si z neho neberu priklad v chovani sa na trati a vyjadrovani sa po tom co sposobi incident :dagger:

1 Like

A že vraj Antonelli pustil v Katare Norrisa pred seba, no to určite. To len choré a ešte aj slepé hlavy mohli hlásiť. Proste ho šmyklo, ale oveľa väčší problém bolo, že v Monze musel Piastri pustiť nepochopiteľne Norrisa pred seba. V čase, keď nielen obidvaja šli na titul, ale práve Piastri viedol šampionát. Toto sa nemalo stať a majster by bol zaslúžene Max.

1 Like

Je to prostě frajer. Moc nekecá a maká.

https://youtube.com/shorts/CLpSn5Ijq4I?si=Pu6gU5NdB2L8y2ys

Zasluzene, nezasluzene…
Norris prisiel o body koli diskvalifikacii, raz mu chcipol motor a raz ho Piastri zatvoril, ked ho predbiehal.
Cize ak sa bavime o zasluzenom titule, tak Lando si to vydrel. A nebyt tychto troch zavodov, kde stratil body, bolo by uz o majstrovi sveta rozhodnute davno.

2 Likes

V Montreale priznal ze to bola jeho chyba. Diskvalifikacia prisla preto, lebo porusili technicke pravidla, keby nastavili svetlu vysku vyssie, neboli by taki rychli a skoncili by na horsom mieste. Rovnako Hamilton v Cine. Ano odisiel mu motor, ale aj to sa stava, keby nebuchol Schumacherovi v Suzuke 2006, bol by 8-nasobny sampion. Verstappena zostrelil Antonelli v Rakusku, kde stratil body. Sezona skoncila ako skoncila, na keby sa nehra.

3 Likes

Ja pisem o zasluzenom titule, ktory si vydrel mimo tie spominane 3VC. Cize ja nepisem, ze keby tam bodoval, vyhral by titul. Ja pisem, ze aj napriek tej velkej bodovej strate ten titul ziskal.
A ci by vyhral bez tej svetlej vysky, alebo nie je vo hviezdach. Tak ci tak by bral viac bodov, ako je 0.

Keby, keby bol by Hamilton 10nasobny majster sveta :smiley:

Tak tie dalsie 3 si rad vypocujem :slight_smile: lebo ak sa chces hrat na keby, tak Schumi dostal v 97 za koliziu s Villeneuvom diskvalifikaciu z celej sezony, pricom dnes by bol za to trest 5-10 sekund. 98 mu zhasol motor na starte v suzuke z pole position. 99 zle zatiahnuta matica a zlyhanie brzd v silverstone kde si zlomil nohu, inak by titul vyhral a uz spominana suzuka 2006. Naratal som 11 titulov.

nie som jeho fanušik, ale max vyzera ako dobry chlapik

2 Likes

Teraz sme presli k supereniu medzi Schumim a Ham ? Lebo rec bola o Norrisovi. A situacia z 97 neexistuje, aby pilot co umyselne vyradi konkurenta v boji o titul ten titul za taky incident ziskal. Aj keby sa jazdilo v dnesnej dobe. Ak by tam bolo vidno jasne umysel, ten titul by dostat nemohol.
Ale ak by to srpavil Ver tak mozne to je, ten je chraneny dost.

Tebe už pekne prepína z toho Maxa. Mal by ti platiť nájom za bývanie v tvojej gebuli. Stále tu vyťahuješ aký je to chránenec a krivák pritom taký Lewis tiež má toho kopec na rováši. Stačí si pozrieť posledný závod kde každý čakal ako bude Max taktizovať a zdržiavať za sebou súperou. No nič také sa neudialo narozdiel od roku 2016 kde Lewis podlo zdržiaval Nica aby na neho Vettel zaútočil. Už si proste neskutočne trápny ako malé decko čo nespracovalo ani rok 2021, keďže aj to tu rád vyťahuješ.

4 Likes

a keby Schumacher nevyradil Hilla v Adelaide 1994 a keby Webber na VC Brazílie 2003 havaroval o kolo skôr, bolo by titulov len 5… a podobných “keby” by sme vedeli nájsť nekonečné množstvo, v prospech alebo v neprospech kohokoľvek a čohokoľvek.

Zaujimave, ze ked sa tu hejtuje Hamilton, tak ta tu nevidno usmernovat druhych. A mne tu ides nieco pisat ? Sa preber.

Krivak to bol a stale je, staci zajst rok dozadu, ako umyselne monopostom zatacal do Norrisa s umyslom kolidovat a pripravit ho o sancu bodovat.
2x sa preber.

Islo mu o titul, blokoval ho, nemal ine co robit. A ked ma toho kopec na rovasi co este dalsie mas ? 2kolizie za poslednych 5rokov ? Spocitaj si ie Verstapenove ak chces pouzivat slovicko ‘ma na rovasi’’. Ze teraz Ver neblokoval je nejake osrpavedlnenie za tie prasacinky co na trati postvaral ? Myslim si, ze keby zacal blokovat a boli by vsetci na kope, prave Verstapen by z toho vysiel najhorsie, kedze by ich tahal v DRS vlaciku a jeden alebo dvaja by mohli ist skor do boxov. Daj si 2+2 dohromady.

To bolo spracovane uz hned po cielovej paske, ze mu ten titul darovali porusenim pravidiel. To len Verstapenovci su na tuto temu haklivi, lebo sami dobre vedia, ze ten titul doslova vytrhli Hamiltonovi z ruk a podali ho Verstapenovi :smiley:
A ak sa nemas o com bavit, iba urazat venuja sa doma rodine, ja na urevane decko nie som zvedavy.
Alebo sa nevies normalne bavit ? Sikanovali ta ked si bol maly ?