Verstappen kritizuje rozhodnutie FIA: Mali sme štartovať o hodinu skôr | Magazín F1 - F1online.sk

Max Verstappen nenapodobnil svoj úspech zo šprintu. V Spa sa v sobotu popoludní začalo od začiatku, zmenili sa podmienky aj nastavenia monopostov. V sobotnej kvalifikácii sa Maxovi Verstappenovi nepodarilo dostať do ideálnej pozície a jeho nedeľné preteky sa premenili na márne prenasledovanie Charlesa Leclerca.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/208981/verstappen-kritizuje-rozhodnutie-fia-mali-sme-startovat-o-hodinu-skor

Tu súhlasím s Verstappenom. Možno nie o hodinu, ale kľudne o pol hodiny sa mohlo štartovať skôr.

2 Likes

Maxo má pravdu.
Súčasní jazdci kebyže sa prenesú do obdobia 90.rokov a 00.rokov tak by mali problém dokončiť preteky za normálnych podmienok a o mokrých pretekoch ani nehovorím.
Súčasná generácia je strašne rozhýčkaná

Za toto by mali padať hlavy vo FIA. Zbytočne dlho sa čakalo a pomohlo sa iba McLarenu.

1 Like

max ma pravdu skratka dalo sa jazdiť minimalne 30-45 min skôr bolo krasne vydno jak moc trať bola už sucha ked hned 2 kôle už niektory jazdci hladili pneumatiky čo iba ukazuje že vekša čas trate bola dosť sucha niči to zažitok z preterkov a najme nieje fer voči timom ktory svoje auto nastavili na mokre podmienky kde mohli niečo ziskať a ono sa čaka až kym nieje takmer sucha trať čo opeť nam niči preteky lebo strategia timto ide do koša

Cista hanba!Malo sa startovat o hodinu skor,takto sa cakalo,pokial takmer nevyschne trat…To je uz groteska co predvadza FIA,nech zakazu dazd a bude sa startovat iba ked je sucho.

S těmito vozy se za deště v podstatě jezdit nedá, takže bych na komisaře vinu neházel.
Verstappen by měl v první řadě zhodnotit svůj výkon na startu závodu, kde nestačil na trápícího se Leclerca.

3 Likes

Pořadatelé mají předem určený čas pro televizní vysílání a proto se moc operativně chovat nemůžou.
Nelíbí se mi to a určitě ani FIA, ale tak to bohužel je.

Len mala oprava, o starte GP nerozhoduju komisari, ale riaditelstvo pretekov. Inak suhlas, dnesnym autam dazd nesvedci. Ale ci bolo potrebne cakat tak dlho? O tom by sa dalo polemizovat.

Sainz chváli odloženie štartu: Klobúk dolu pred riaditeľom pretekov

Takze , vec nazoru , kazdenu vyhovuje nieco ine , nikdy nebudu spokojni vsetci

1 Like

Ako sa pomohlo McLaernu ? Uz sa na mokru jazdilo a Verstapen sa na nich nechytal. Ci prsi, automaticky Max vyhra ? :smiley:

Maju kralovske platy, mali by jazdit aj v dazdi. Ale mozno usporiadatelia nechceli mat vela nakladov na opravy barier ci ploch okolo trati. A pri jednej buracke sa vsetko preprusuje a zbytocne potom natahuje, takto to dali an istotu.

Aj ti jazdci z tych rokov, keby sa preniesli do tejto doby, nevedeli by ani nastartovat a pohnut sa. Zase porovnavas neporovnatelne.
Zase len Maxo ma pravdu vsak ? Lebo on je drsnak a chcel startovat na mokru aby mal aspon aku taku sancu dostat sa na podium a preto ma teraz take reci.
Ako ty vies, ci nechcelo viac jazdcov start z pevnych pozicii a hned za dazda aby mali tak isto moznost spravit nieco s vysledkom ? Zase tu hadzes vsetkych do jedneho vreca ako by boli princeznicky a Max jediny stoji vedla ako velky chlapec.

Nastelovat start presne dle predstav vsech to jako vazne nekdo vyzaduje a dokaze si stezovat? Yebe vam panove :sweat_smile:

Tiež si myslím, že mohol jazdiť už skôr - opäť by ukázal ako vie pokosiť trávnik a zároveň sa povoziť na kolotoči :clown_face: :smiley: Fakt som sa tešil na jeho majstrovstvo na vode :sob:

Čo si zase nervózny. Povedal to niekto iný ešte? Je tu článok,kde to povedal Maxo, tak na koho mám reagovať?

5 Likes

Protože se mu to hodí jenom u Maxe. S Verstappenem argumentoval stejně i jeho beloved jezdec:
Podle mistrů světa Maxe Verstappena a Lewise Hamiltona byla trať ve stavu vhodném k závodění už dřív.

1 Like

ludia z padoku to hovlria roky full course yellow, nechat jazdcov vycistit trat, aby sa nedvihalo tolko spreja a ked uznaju, ze je to ok, dat opat sc a po par kolach odstartovat. ak bude treba tak ich dotankovat.

radsej budem za polhodinove bezcielne kruzenie ,nez hodinu a pol cakat kym sa trat uplne ususi.

chapem ze vysoke rychlosti su omnoho nebezoecnejsie pre jazdcov nez napr spanielsko, ale ufff toto bolo velmi zbytocne (aj ked max to vravi hlavne preto ze mu to nepomohlo).

1 Like

Ved pravem, ze sa ho to niekto opytal on odpovedal a uz je za hrdinu. Ale zaroven ostani su hodeni do jedneho vreca bez toho ze by to tu zaznelo. Jedine sainz otvorene povedal do medii opak.

Je tu clanok, kde ostatni su proti tomu co povedal Verstapen ? NIE.