Verstappen je vzorovým príkladom jazdca modernej F1, myslí si Bayer | Magazín F1 - F1online.sk

O športových úspechoch čerstvého štvornásobného majstra sveta Maxa Verstappena každý vie. Už len svojou jazdou inšpiruje mnohých mladých pretekárov, ale podľa generálneho riaditeľa Racing Bulls Petera Bayera im môže byť vzorom aj z iného pohľadu, a síce po osobnostnej stránke.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/185867/verstappen-je-vzorovym-prikladom-jazdca-modernej-f1-mysli-si-bayer

To bychom se museli nejdřív shodnout na tom, co znamená “vzorový příklad jezdce moderní F1”. Pro mě je to pilot, který se účastní všech požadovaných PR aktivit, uznává nadřazenost týmu, nemá konflikty s komisaři… Pro mě Max naopak není vzorovým příkladem jezdce moderní F1, zaplať bůh… :smile: .

6 Likes

Tohle je asi nejdebilnejsi clanek co jsem o Verstappenovi cetl, ale i tak diky, pobavilo.

2 Likes

Prirovnanie najdebilnejší skôr sedí na teba ked sa jedná o Verstappena.

2 Likes

Alebo to skôr sedí na teba. Človek bez názoru, len sa obúvaš do diskutujúcich. Daj sa do poriadku konečne :clown_face:

2 Likes

Nech ho byt, je to vzorovy diskutujici.

Možná jsem se nevyjádřila přesně. Myslím, že momentální “vzorový jezdec F1” je přehnaně podřídivý a srovnaný do řady, což Max určitě není. A to je dobře, jinak by nedosáhl toho, co se mu dosud podařilo. To jen pro pořádek :slight_smile: .

1 Like

Keď to zoberiem z toho konca ako si to vzala ty, tak by som to napísal takto.

Max je vzorovým príkladom jazdca, ktorého chcú vidieť fanúšikovia F1.

Jeho autentickosť, prirodzenosť, priamočiarosť, úprimnosť a vtipnosť je presne to, čo fanúšik chce vidieť v dnešnom “smutnom” svete korporácii vytvárajúcich beznázorových PR robotov.

Šport sú emócie a osobnosti a to je Verstappen.

A to je opak toho, čo chcú korporáty a vedenie F1. Aby náhodou niekto neurazil nejakú woke pussy, lebo povie niečo, čo ešte 10 rokov dozadu bolo normálne, ale dnes už sa to nesmie.

A keď sa budem držať toho, čo povedal Bayer:

Tak tomu nie je čo vytknúť. Od detstva vyhrával čo sa dalo, stal sa z neho najmladší pilot F1 a od vstupu do nej zbieral jeden úspech za druhým. Tým otvoril dvere ostatným mladým pilotom a to je presne to, čo chcú napodobniť. :slight_smile:

Moderná F1 je o mladých pilotoch. Dnes nie je nič výnimočné, keď do F1 vstúpi pilot, ktorý nemá ani 20 rokov. Kedysi bolo aj 21-22 rokov veľmi málo. A teda Max je toho vzorom.

Verstappen nikdy nepochopil co znamena byt zavodnikem, nema v sobe spetku jezdeckeho taktu, je rychly jako dalsich dvacet v poli, horsi pilot v pristupu k ostatnim se v F1 zatim neobjevil a troufam si rict ze uz se nikdy neobjevi, takove jezdecke prase se neda napodobit.

Každý třetí závod trestné body jsou skutečně vzorovým příkladem jezdce F1. Na tom jestli se jedná o moderní, nebo historickou dobu F1 nezáleží.

Jestli se kvůli Maxovu vstupu do F1 následně měnily předpisy, aby se nemohl opakovat (aktuálně bez výjimky od FIA), a od té doby se k tomu nikdo nepřiblížil a ani teď ještě nikdo o výjimku nežádal, tak se o vzorovém příkladu nedá mluvit. Spíš je to pravý opak vzorového příkladu. Ale přít se o to nebudu :slight_smile: .

1 Like

Bayer, buď ho platí RedBull, nebo RedBull :smile: Dobrá agitka.

Si myslím, že sa tomu celému vyjadreniu dáva zase úplne iná rovina ako to Bayer celé myslel.

2 Likes

Hele, já sama nevím. Asi to Bayer myslel s Maxem dobře a já jsem to s ním taky myslela dobře, jen mě zarazil ten “terminus technicus” :smile: . Už v tom radši šlapat nebudu :smile: .

Verstappen je vzorovým jezdcem.
A proto si už letos v 2025 vysloužil první penalizaci.