Verstappen je so svojou sezónou spokojný: Do ďalšieho roka môžem ísť bez obáv | Magazín F1 - F1online.sk

Bol Max Verstappen jazdcom sezóny 2025? Vieme, že titul získal Lando Norris a nikto by nemal spochybňovať jeho zásluhy. To však nevylučuje diskusiu o tom, ktorý jazdec podával v priebehu uplynulej sezóny najlepšie výkony a bol najkonzistentnejší.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/223410/verstappen-je-so-svojou-sezonou-spokojny-do-dalsieho-roka-mozem-ist-bez-obav

Vyvoj sampionatu Lando Oscar Emil v bodech animace:

https://youtube.com/shorts/J0wtaH5tc0g?si=dfL0a53u2tjuw_Tb

Najviac konzistentny jazdec sezony bol Norris, ziskal 18 podii - z toho 7 vitazstiev, 8 druhych miest, 3 tretie miesta. 2x skoncil 4., raz 7 a 2 DNF (jedno po jeho chybe) a jedno DSQ.
Co viac by ste chceli @Admin?

1 Like

No, v nedeľu toho opravoval dosť :smiley: , prvú polovicu sezóny narobil určité zbytočné chyby, ale to je to, že sa mohol potom spoľahnúť v nedeľu na celkom veľkú prevahu McLarenu.

Osobne by som ho rád videl s väčším nožom pri krku, lebo toto bolo nič moc, ku koncu sa vzopäl k dobrým výsledkom :ok_hand: ale to bolo pomaly v 3/4 sezóny, čiže tiež benefitoval z toho, že teraz jazdia, pre pána Jána - 24 veľkých cien, byť to 16/18 VC a RB by vyriešil svoje problémy o trocha skôr, tak Max berie titul, ale na keby sa nehrá, len to treba dať do kontextu, že to nebola nejaká bohvieaká veľmi úctyhodná sezóna zo strany Landa (preto by som mu dal tak 2+ za celú sezónu). :slight_smile:

A čo som pozeral rôzne fóra a stránky so zameraním na motošport, v niektorých hodnoteniach končil Lando aj na treťom alebo štvrtom mieste…
Pripájam aj jednu zaujímavú analýzu:

Ja to vidím podobne, najlepší je jednoznačne Max, Charles druhý, no a Landa s Georgeom by som dal tak vedľa seba na tretie miesto, Piastri je bohužiaľ určite štvrtý alebo piaty. :slight_smile:

This means that a ranking of drivers can take place regardless of how strong their car was.

Hm, takže hodnocení o ničem :smile:

1 Like

Neviem, či úplne o ničom, áno, neberú to z toho pohľadu ohľadom monopostu, ale ako “tvoj tímový kolega je tvoja najbližšia referencia”. :slight_smile:
Kľudne pohľadaj aj ty nejaké analýzy, ja som zatiaľ narazil len na túto, určite nie je smerodajná. :slight_smile:

Když něco uvidím, tak to sem hodím, podle mě ten faktor toho monopostu by se tam zohlednit měl, ale je jasné, že existuje x pohledů na věc :smile:

2 Likes