Verstappen je príjemne prekvapený: Pravdupovediac som to nečakal | Magazín F1 - F1online.sk

Verstappen v nedeľu jasne pripomenul Oscarovi Piastrimu a Landovi Norrisovi, že o víťazstvo v šampionáte sa rozhodne nepobijú len oni dvaja. Holanďan dokonale využil zaváhanie Oscara Piastriho a následne pokračoval suverénnou jazdou, keď už nikoho nepustil k ničomu. Pred pretekmi však taký vývoj nepredpovedal.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/199508/verstappen-je-prijemne-prekvapeny-pravdupovediac-som-to-necakal

No nepisal som presne toto v piatok ?

Max, piatok – k novemu baliku : Niektoré veci fungovali lepšie než iné, ale celkovo momentálne nie sme dostatočne rýchli,”

Helmut Marko, piatok : “Vyzerá to tak, že McLaren je stále o štyri desatiny popredu. To je na takomto okruhu veľa,”

Max v sobotu po skvelej kvalde varoval ze RB prehrieva pneu …

Max, nedela : Ak mám povedať pravdu, toto som nečakal, auto malo počas celých pretekov oveľa lepšie vyváženie, preto som na pneumatiky tlačil o čosi viac. Fungovalo to. Aj z auta som mal o trochu lepší pocit

Jo a vo stvrtok 16.5. Max povedal ze McLaren ma vacsi naskok ako RB v roku 2023. „Nie, nemyslím si, že my sme niekedy mali až taký náskok,” upresnil Holanďan …

To s tou dominanciou je uz uplny nezmysel ku ktoremu sa Max znizil … Je to stale iste dokola = nerozumiem ze im nevadi ako sa v podstate takto zhovaduju. Neverim im uz ani slovo, Oscar v piatok povedal ze dominancia z Miami sa opakovat nemusi, ale RB toci stale ten svoju trapny piatkovy kolotoc a vyplakava. Toto ale bohuzial budeme pocuvat pocas celeho roka … je to sucast “taktiky”.

1 Like

Pekne se to od Maxe cte.

Je videt, ze RBR odvedl opravdu perfektni praci. Vsechna cest. Predjizdeci manevr Maxe byl vynikajici ( byt tomu Oscar pomohl rozhodujici merou) ale upozornil bych na to, ze Landuv na George byl nemene brilantn, jestli ne lepsi.

Pokles formy McLarenu bude jeste predmetem debat.

Co me zaujalo je kontrast u Ferrari. Solidni zavodni rychlost, ale kvalifikace slaba. Mozna Charles nebyl jen ve forme, preci jen vetsinou je jeho odstup na Lewise v kvalifikaci vetsi.

Snad se blyska na lepsi casy pro RBR. Ale Yuki porad skoncil za Isackem. Takze bych tedy neopomijel faktor Max. Az dojede Yuki na bedne, tak reknu ze RBR je zpet.

Mimo tema. Lando zajel vynikajici zavod, ale zda se mi ze prilis pozornosti za to nesklizi. Coz ve srovnani s tim jake pozornosti se dostava Lewisovi za ctvrte misto, ktere mel mit bez debaty Alex, je trosku smutne.

1 Like

Tu to fakt RB asi necakal.

Rozdiel medzi RB a Ferrari sa nejako zasadne nezmenil. Samozrejme RB bol od Ferrari rychlejsi, ale nebol od nich o moc rychlejsi ako v Miami.

Zmenil sa akurat rozdiel medzi nimi (RB, Ferrari) a McLarenom.

Takze bud RB a Ferrari upgrady zafungovali lepsie ako cakali alebo naopak McLaren sa z nejakeho dovodu necakane prepadol.

Ale stale plati, ze keby si Piastri postrazil vedenie, tak by mohol vyhrat a Max by ho pravdepodobne nepredbehol. V prvom stinte mali podobne tempo, akurat Max sa okamzite dostal cez sekundu od Piastriho a to bol zaklad. Kral spominal, ze McLaren nastavil auto do cisteho vzduchu, lebo pravdepodobne ratali s vedenim - viac pritlaku a mensi top speed. A vyhoda McLarenu byva ku koncu pretekov vacsia. Takze predpoklad, ze si to prehrali Piastri s Norrisom opat sami, je na mieste (hoci vcera nemali auto, ktore bolo dominantne (to ale neznamena, ze nie je dominantne z pohladu doterajsej casti sezony)).

Konečně Max taky využil potenciál auta a McLaren se nechytal :stuck_out_tongue_closed_eyes:

2 Likes

Ja s Tebou suhlasim.
Nech ale RB prestane kecat o dominancii McLarenu, je to na urovni Wolfa a roku 2019 …
Mne sa toto co sa deje paci, je to vyborna sezona doteraz.
Az na ferrari.

1 Like

No a predpokladam ze si prajes Maxov 5 titul, či ?

S tímhle autem povinnost :slightly_smiling_face:

Tak ako alonso v top10. Proste povinnosť :sunglasses::joy:

1 Like

Přesně tak, 4. nejrychlejší auto v rukou (údajného) jezdeckého génia…a ani z toho nebyly body :stuck_out_tongue:

1 Like

Dejv a jeho dezole side se zase projevuje :ok_hand:

Někam ti zmizel kolega fake Jos :stuck_out_tongue:

Buď vyhrát nebo nic, chápeš, jinak na tom prý nezáleží, říkal jistý génius :smile:

1 Like

Velmi divné. Co uz. :man_shrugging:

No a jelikož je Alonso s géniem kamarád, tak si z toho celou letošní sezonu bere ponaučení…jo ahááá :grinning:

No ponaučení, když jde o titul může bolet vše a škoda každého bodíku, to si myslím já :slightly_smiling_face: Včera třeba Piastri nemaximalizoval, protože v první zatáčce byl těžký statista :face_with_hand_over_mouth: Kdo ví jak se to na konci posčítá.

1 Like

Příště Piastri zase vyhraje s velkým náskokem a tady na foru buse zase chvíli klid. :slightly_smiling_face:

Nemyslím si to, myslím že u McLarenu zvedli obočí :thinking: :smiley: