Verstappen dúfa v zmenu pravidiel: Chceme Formulu 1 na steroidoch | Magazín F1 - F1online.sk

Max Verstappen je jedným z najhlasnejších kritikov nových pravidiel, ak nie úplne najhlasnejší. Nie je však ani zďaleka jediný. Ak odrátame pilotov Mercedesu, tak sa viac či menej negatívne vyjadrili na adresu novej generácie monopostov všetci ostatní. Dôležitejšou otázkou je, či sa s tým niečo bude robiť. Holandský pretekár dúfa, že áno.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/228954/verstappen-dufa-v-zmenu-pravidiel-chceme-formulu-1-na-steroidoch

Ja som zrusil predplatne F1 TV hned po kvalifikacii ked som videl ako predtymi peknymi zatackami uberaju plyn. Vsak to nie je normalne a vedelo sa o tom dlho …

2 lajkov

Ja nad tým tiež uvažujem. Ešte si pozriem Čínu a potom porozmýšľam, či takúto elektrickú komédiu má cenu vobec platiť

Tak nesleduj. F1 brečet nebude. Stejně to pak zapneš.

Keby Maxik vyhraval, boli by to uzasne pravidla a skvely motor. Vsak :rofl::rofl::monkey_face::monkey_face::monkey_face:

1 lajk

Asi ťažko niečo zapnem, keď to nebudem platiť. Keď chceš niečo plácnuť do fochu, tak u toho rozmýšľaj

3 lajkov

Ja s Maxom, a vlastne aj vsetkymi ostatnymi pilotmi suhlasim. Bez ohladu na to kto vyhrava, fanusikovia ani jazdci nechcu vidiet uberanie plynu na rovinkach, je jasne ze ti co vyhravaju sa stazovat nemozu, nakolko timy investovali obrovske prostriedka do vyvoja rieseni pre tieto pravidla a nemozes si podrezavat vlastny konar a pytat si zmenu. V minulych pravidlach sa na bolesti chrbtice stazovali uplne vsetci, okrem tych co vyhravali. Dnes to je rovnako. Je jasne ze vsetci si myslia to iste. Na druhu stranu pevne verim ze je velmi skoro robit zavery po prvych pretekoch sezony, vyvoj pojde bomby a verim ze sa najdu riesenia.

7 lajky

Potlačování talentu jezdce, jízdy na maximum, jezdeckého myšlení, toho by se měla F1 vyvarovat. Rozumím že vliv motorářů je velmi podstatný, ale nejde se sklánět před DNA sportu. Ale třeba se mýlím a jezdec jak ho známe je opravdu mrtvou záležitostí, je fakt že pokrok nezastavíš a ta doba kdy už nebudou jezdci potřeba v reálném světě je blízko. Jestli kvůli tomu má zmizet i jezdecký sport s jezdci, nevím :man_shrugging:

Nejednou řekl Mosley větu: „Formule 1 je sport, který baví. Není to zábava maskovaná jako sport.“, teď je tomu ale skutečně naopak.

1 lajk

Nudne vlaciky to by sa jazdcom pacilo, ja chcem zabavu, a zda sa ze sme ju dostali. Plus samozrejme Maxovi sa nepaci po 4 tituloch jazdit o sieste miesto, a samozrejme aj Norris sa k nemu zrazu pridal - keby bojuje s mercedesmi tak je spokojny.

ved s tou castou ja suhlasim. Urcite mi nevadi ze v tych autach je aj bateria, ale aktualny pomer spalovaku a baterie je prilis. Nepaci sa mi ze z pilota je manazer ktory jazdi presne podla nascriptovanych pokynov od inzinierov a softveru monopostu proti zakladnym instinktom - pokial jazdec nebude moct ist na rovinke bomby do neskorych brzd, dovtedy tie pravidla nie su ok. Ked to docielia, tak s tym budem ok..

Však mě je pohon víceméně uplně u zadku, i když pořádný zvuk kvituji. Ale jak říkáš, plachtění na rovince a ubírání v zatáčkách, to nemůže být principem v F1, zejména v Q. Nabíjet baterii motorem nebrat.

1 lajk

Ale za to urcite nemozme vynit motorarov a ich zaujmy. Pravidla spravila FIA, motorari investovali obrovske miliony do vyvoja podla tych pravidiel ktore im boli od FIA dane. Niekto to dokazal lepsie, niekto horsie. Nemozes to proste teraz hned menit a vinit tie timy ktore to vyvinuli uspesnejsie, a vyzera ze investicia sa im moze vratit vrati, ze nechcu zmenu a investovat hned dalsie desiatky milionov do novych pravidiel - kto im to potom cele preplati? fia?

Tak ty pravidla FIA udělala ruku v ruce s motoráři, tak to přeci je. A jasně, investovaly se velké peníze, proto je ta situace dost složitá.

1 lajk

He knows.

6 lajky

Zapneš, protože nezrušíš předplatné.

Vsak jsme videli 2022, to bylo radosti nad tim jak se vsichni trapili a vysmech souperum, jak male decko, Marko s nim stary chuy..

..ted ten uzasny brekot, nejhorsi mistr ever.

Stejne je mu to nanic kdyz jim nejede motor a je navic poruchovy, Hadjar popsal milion problemu behem zavodu.

Jasne. Ja som ty.

3 lajkov

Ale bude mat. Wolff totiz zakaznikom za to slubi, ze dostanu viac informacii aby vedeli motor lepsie pouzivat ak budu hlasovat proti zmenam a bude vybavene :upside_down_face: On je jediny, komu toto vyhovuje a takto donuti aj zakaznikov

2 lajkov

Však to tvrdil od začiatku podoby týchto pravidiel… vtedy ešte nik netušil kto na tom ako bude, myslím že Honda vtedy ešte ani nevedela že bude vyrábať motor :smiley:

Práveže on je jeden z mála, ktorý ke v názoroch konzistentný a nemení ich podľa poradia, nech už sú jeho názory akékoľvek (dobré/zlé)

2 lajkov