Verstappen dorazil na Nordschleife. Čo ho čaká tento víkend? | Magazín F1 - F1online.sk

Určitě to je zábava. Věřím.

Snažil jsem se najít live timing, abych zjistil kdo tam jezdí a nic stejně jako když zlehounka zajedu do vlasů. :grin:
Ale podle rozhovorů s jezdci jsem usoudil, že se jedná spíše o ženský šampionát.

1 lajk

vybavino, dal vsetkym minutu a ide domov :slight_smile:

132 aut , 172 zatacek ,4 hodiny na jednom z nejlepsich prirodnich okruhu na svete … jj super zabava :heart_eyes:

4 lajkov

Dnešní závod (21. března 2026), oficiálně nazvaný 58. ADAC Barbarossapreis, je mezi fanoušky vnímán jako jedna z nejsledovanějších událostí v historii seriálu NLS.

Závod je klíčovou generálkou na legendární květnový závod 24h Nürburgring. Startovní listina čítá rekordních 136 vozů, z toho 26 v elitní třídě SP9 (GT3), což slibuje souboje na úrovni absolutní světové špičky.

Závod je vnímán jako symbol “opravdového závodění” (flat-out racing), což fanoušci často staví do kontrastu s novými technologickými pravidly v F1.

Dnešní startovní pole ve třídě SP9 (GT3) je nabité absolutní světovou špičkou. Jsou tu tovární jezdci Audi, BMW, Porsche a Mercedesu. Lidé jako Christopher Haase, Kevin Estre nebo Ricardo Feller jsou placení profesionálové, kteří patří k nejrychlejším lidem na planetě v autech s karoserií.

To, co neznalý divák vidí jako “chaos s pomalými auty”, je ve skutečnosti největší jezdecké umění. Profík v GT3 musí během jednoho kola na Nordschleife předjet klidně 20–30 pomalejších vozů (třídy VT2 nebo pohárová BMW). Vyžaduje to neuvěřitelný odhad, odvahu a postřeh. Je to jako hrát šachy v rychlosti 250 km/h v hustém provozu

Nordschleife je tak náročná, že i profesionální piloti z jiných sérií si na ni musí dělat speciální “řidičák” (Nordschleife Permit).

Co tam mas dal Bobiku?

4 lajkov

Vubec me ten zavod nezajima, ani Emil.

Na to, ze te to nezajima .. ani Max . ho velice rad neustale komentujes. :wink:

2 lajkov

To je pravda, ale ne v dobrem.

A čo taká zmena zrazu? :clown_face:

Tak koho?

Vôbec nie som frustrovaný. Áno, rád by som ho videl v boji o víťazstvá, ale keď na to nemá auto, tak skrátka nemá auto a ja z toho frustrovaný vôbec nie som a nebudem kvôli tomu dehonestovať výkony tých, čo sú vpredu. Práve naopak, po Číne som Hamiltona s Leclercom maximálne vychválil a Maxa som objektívne zhodnotil.

A nejaký dôkaz, že ja som ultrafan? Lebo to sú len také prázdne alzácke reči bez dôkazov.

Za každú chybu objektívne skritizujem aj Maxa. Ako to bolo aj v Číne. Mýliš si ma so zelenými klaunami, ktorý aj z Alonsovho výletu do štrku spravia jazdecké majstrovstvo, že neskončil až v bariére, ale neskutočne to zvládol a vrátil sa na trať alebo z jeho hodín spravia neskutočné pochytanie.

Takže skús dať nejaký dôkaz, kde som ja hľadal výhovorky pri Maxových chybách.

no lebo sa stal z neho placko a placu vacsinou male deti, tak preco nie minimaxo? :slight_smile: staci take vysvetlenie, alebo to mam odovodnit na 2 A4?

v podstate nikoho konkretneho. nikdy som nebol typ fanusika ako si ty

ale ved doteraz ste tvrdili, ze on vyhra aj s kosackou na travu ten titul, ze on nepotrebuje dobre auto, ze on robi to auto dobrym :slight_smile:

pokial viem v cine vyhrali ini jazdci(sprint, preteky) :slight_smile: nezasluzili by si oni pochvalu anie jazdci co v pretekoch dostali 25 a 28s? :slight_smile:

vazne? :slight_smile:

Stal? Kedy? Kritika pravidiel je plač? Navyše tie pravidlá kritizujú všetci, od verejnosti až po jazdcov. Výnimkou sú len kúpení hypemani ako Eisele a piloti Mercedesu. :smiley:

Nikdy v živote som nič také nepísal. Sú to výmysly zelených bláznov, ktorí to tu omieľali 3-4 roky, že to niekto povedal alebo to možno niekto napísal zo srandy a samozrejme sa toho chytili a zelení re.tardi to tu opakujú dodnes. A aj keby to niekto napísal, tak to tvrdil on a nie ja.

A jednoduchší členovia ako ty tomu uverili. Skrátka klamstvo o iných je tvoja obľúbená metóda. Či je to úmyselné alebo fakt tomu veríš, to už neviem.

Jediné, čo som napísal je, že v 24 by vyhral titul v McLarene a v 25 by ho vyhral oveľa skôr. A podobne sa vyjadrili aj niektorí piloti na adresu Maxa.

Pokiaľ viem, tak tí jazdci, čo vyhrali šprint a preteky jazdia v dominantnom aute, v ktorom by vyhral takmer každý. Nekritizujem ich, len nevidím dôvod na veľkú chválu za Čínu. Naopak Ferraristi obaja dali super víkend a Russellovi odolávali dosť dlho.

Áno, skús aspoň nejaký príklad alebo citát.

to ale nieje kritika to je vyplakavanie lebo nevyhrava. pocas minulych pravidiel mu bolo jedno, ze auta poskakuju a ma to potencial poskodit chrbticu, lebo mal dominantne auto a zrovna to jeho poskakovalo menej ako konkurencne, takze drzal zavrete tie kacacie pysky, ale zrazu ked ma on nah0vno auto tak su pravidla zle

navyse nekritizuju to vsetci, to ani zdaleka. ti co vyhravaju, alebo maju aspon sancu vyhrat tak to nekritizuju. proste takto to v f1 chodi a aj minimaxo by bol ticho ak by sedel dnes v mercedese a nie len v tom gtckovom :slight_smile:

Vyplakávanie by to bolo, keby kritizoval sám a len preto, že nevyhráva. S jeho názorom sa však zhoduje viacero pilotov a aj dosť veľká časť verejnosti a fanúšikov F1.

Tieto pravidlá kritizoval už v roku 2023 a upozorňoval na veci, ktoré sa teraz potvrdili. V roku 2023 ešte netušil, či v 2026 vyhrávať bude alebo nebude. Nič nezmenil, v názore je konzistentný.

Počas minulých pravidiel sa poskakovanie vyriešilo za pol roka - rok a prečo by to mal kritizovať, keď ich auto neposkakovalo takmer vôbec? Jediný, kto pravidlá kritizoval, bol Mercedes. A aj ten s tým potom prestal, keď vyriešili poskakovanie.

Opakujem, že kritizoval to už pred 3 rokmi, kritizoval cez testy a rovnako kritizuje aj teraz. A v tom, čo hovorí, má pravdu. Toto nie je pretekanie hodné F1.

Toto si nejako vynechal.

to ani nahodou, poskakovanie bolo problemom celu platnost pravidiel. a ano vyriesilo sa to tak, ze ti co s tym mali problemy tak zodvihli auto co ich logicky spomalilo. no a takto to moze riesit aj minimaxo s rb, nech nepouziva cely vykon elektromotora ked nema pre neho energiu a dlhsie mu vydrzi a nebude tak dlho plachtit a aj to agresivne podradovanie nech vynecha ak to jeho auto nedokaze zvladnut a ustreluje mu pri tom zadok.

preco by dnes sa mali upravovat pravidla a znevyhodnovat tych co postavili najlepsie auto a motor?

ja viem, nieje to hodne pretekania v f1. lebo najvhodnejsie v f1 je ked sedi minimaxo v aute ktore da kazdemu 20s po 10tich kolach a potom minimaxo uz moze veselo len kruzit. toto je to spravne pretekanie hodne f1 :slight_smile:

Ty si pekne mimo. Poskakovanie bolo vyriešené behom 2022. Videl si nejaké auto poskakovať minulý rok?

Opäť si mimo. Kritika pravidiel nie je o Maxovi, ale o tom, že F1 má byť jazda na hrane a nie plachtenie stovky metrov na rovinke ako keď babka ide raz do týždňa do Lidla na nákup 60km/h pri povolenej 90ke.

Tieto pravidlá sú h0vno bez ohľadu na to, či by Max dominoval alebo bol v Astone.

Pretože pravidlá stoja za h0vno, v kvalifikácii pilot nemôže ísť naplno, lebo softvér ho zabrzdí, keď to zle vyhodnotí a počas kola mu dojde baterka a pretože je to umelé predbiehanie, keď ten vzadu dostáva vyšší výkon, aby mohol predbehnúť.

Si zúfalý a bez argumentov.

F1 som sledoval dávno pred Verstappenom a budem sledovať dlho po ňom.

jasne bolo to vyriesene v 2022 a preto o tom rozpravali aj v 2025 ako jazdou v tych autach trpi chrbtica jazdcov :slight_smile: skoda, ze si im nepovedal, ze to uz bolo vyriesenie v 2022 :slight_smile:

a len tak mimochodom mclaren bol pre nadmerne poskakovanie vo vegas diskvalifikovany ked to poskakovanie sposobili opotrebovanie titanovych dosticiek az za povolenu hodnotu

Bolo by dobré, keby si si ujasnil a naštudoval pojmy porposing a bottoming (v slovenčine sa to odlišuje horšie).

Alebo skúsim inak, pošli sem video zo sezóny 2025, kde autá poskakujú.

Toto ale nie je poskakovanie, ktoré bolo problémom na začiatku minulej éry pravidiel. To je presne ten rozdiel medzi porpoising a bottoming.

ty si fakt neskutocny

jasne, ze v 4tom roku to nebude to iste ako v prvom, ale problem toho poskakovania tam stale bol, len sa timy naucili ako ho ako tak dostat pod kontrolu aj ked niektore na ukor vykonu

o 4 roky bude tiez jazda pod tymito pravidlami uplne nieco ine ako je to dnes a neboj ako rb sa zlepsi a da minimaxovi lepsie auto aby uz tolko neplakal

Nie, nebol. Porpoising bol vyriešený oveľa skôr. Bottoming je ale niečo iné.

Fakt si to vygoogli.