Verstappen cíti spojenie so Schumacherom: Pre víťazstvo urobíme všetko | Magazín F1 - F1online.sk

Max Verstappen sa už v Las Vegas môže stať štvornásobným majstrom sveta, čím by sa dostal do spoločnosti ďalších piatich najlepších jazdcov histórie. Porovnávaniu s velikánmi sa už preto nevyhne. Aj keď tvrdí, že ho podobné lichôtky nezaujímajú, predsa len vidí jednu podobnosť medzi sebou a Michaelom Schumacherom.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/179548/verstappen-citi-spojenie-so-schumacherom-pre-vitazstvo-urobime-vsetko

11x WDC na jedné fotce

8 Likes

Pekny rozhovor. Bez snahy zalibit se, nebo hrat nejake hry. Inu dnesni fans jsou zvykli na recicky typu " vzdy respektuji soupere, delam to pro fanousky, vsichni jsou uzasni a vsem preji to nejlepsi ".

Fandit Maxovi chce respekt. Ten nikomu nepodkuruje.

3 Likes

… řekl bych že takové fandění Verstappenovi vyžaduje taky pokřivené vnímání fairplay nebo dokonce jeho absence. :shushing_face: :kissing_heart: :see_no_evil:

Jsou Schumacher, Senna či Prost legendy? Za mně ano a řekl bych, že to uznávají vlastně všichni. Ale ehm, všichni jmenovaní došli k alespoň části svých titulů naprosto nemilosrdně a někdy i vyloženou prasárnou… Když se vezme incident MSC s Hillem 1994 či některé “hrátky” mezi Sennou a Prostem, tak vedle toho Max vypadá jak Mirek Dušín :slight_smile:

6 Likes

Jak chceš udělat legendu z někoho, kdo byl protlačen až do titulu pohůnkami z FIA?

To myslíš Prosta, že ? :slight_smile:

Tentokrát myslím mistra z roku 2021.

Já se ale vracím k tomu, na co jsem poukazoval… Sorry, ale historie se na tohle prostě neptá, až budeme číst o F1 někdy v roce 2050 (ať máme podobný odstup jako od Senny s Prostem), tak bude Max prostě čtyřnásobný mistr (pokud ještě něco nepřidá v dalších letech) a o kontroverzích se bude psát jako o zajímavosti pro zvídavé, na celkovém obrazu to ale nezmění nic moc.

4 Likes

Prost se Sennou si nakonec ukradli tituly navzájem stejným způsobem.

Tehdy je ale ještě Lewis neměl, takže dost zavádějící komentář…
Podle mne je v tomto rekordem jedna fotka z loňska, kdy na pódiu byli Max, Lewis a Fernando - to bylo dohromady 11 aktivních titulů…

Zkoušel jsem hledat a další v pořadí podle aktuálních titulů je asi číslo 9 - společně byli na bedně MSC a ALO (7 plus 2) a pak jednou Seb a Lewis (tehdy 4 plus 5).

Ale možná mi něco uteklo, nevěnoval jsem tomu tolik času :slight_smile:

To je ale hodně pokroucené vnímání světa, ne? Já teda zabiju pár lidí, dostanu za to doživotí, ale za spoustu let to vyzní jako jen zajímavý článek v novinách oproti třeba významější válce na Ukrajině. … takže s nynějšího pohledu a třeba pohledů obětí mojeho zločinu by si to tak nikdo neměl brát, že … přece se dějou i horší věci, ne? :face_vomiting: :sneezing_face: :-1:

mozes pocitat

image

Sorry, ale tohle jsou kraviny (klasická argumentace do absurdity), které nestojí za reakci…

A jinak se vracím k dotazu - odsuzuješ tedy stejně i ty tři zmíněné a odmítáš je brát za legendy F1?? Opakuji, každý má na svědomí prokazatelně větší prasárny než Max…

3 Likes

To je to samé jako jsem psal výše - zase počítáš podle titulů někdy ve vzdálené budoucnosti :slight_smile:

ano, ak pocitame iba tituly v dobe fotografie, tak Kanada 2023 je top, druhe v poradi bude asi Valencia 2012

a v pocte titulov 9 je tam este kombinacia Rai, Vet, Ham v Madarsku v 2018 (1+4+4)

edit:
v Turecku 2020 Hamilton ziskal siedmy titul a na podium bol s Vettelom a Perezom, takze 11 WDC, neviem preco sa teda Kanada 2023 brala ako novy rekord (11).

v kazdom pripade, ja pocitam aj pritomnych na podiu ako napr. Fangio na fotke, ktoru som poslal a to uz netusim kto sa kedy kde objavil.

Ano, argumentoval jsem hyperbolicky abych poukázal na chybnou logiku v tvém podání!

A ano, odsuzuji Schumachera i Sennu za věci co udělali, a za legendy je i tak mám.
Myslím že pojem legenda je neurčitý, ale svým způsobem už je legendou i Max … ale to nic nemění na tom že je také velice nesportovním a nefér jezdcem, a já takové lidi prostě neuznávám.
On si tím Max velmi snižuje svoji hodnotu ale na druhou stranu je to očividně jeho součástí a nelze to oddělit…

zabudol si na Fangia

Na téhle fotce už se dá taky počítat skoro 11 titulů :smile: ?
image

6 Likes

Ty jo, Max se s tim nasupenym vyrazem fakt narodil. :grin:

2 Likes