Verstappen cíti spojenie so Schumacherom: Pre víťazstvo urobíme všetko | Magazín F1 - F1online.sk

Max Verstappen sa už v Las Vegas môže stať štvornásobným majstrom sveta, čím by sa dostal do spoločnosti ďalších piatich najlepších jazdcov histórie. Porovnávaniu s velikánmi sa už preto nevyhne. Aj keď tvrdí, že ho podobné lichôtky nezaujímajú, predsa len vidí jednu podobnosť medzi sebou a Michaelom Schumacherom.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/179548/verstappen-citi-spojenie-so-schumacherom-pre-vitazstvo-urobime-vsetko

11x WDC na jedné fotce

8 Likes

Pekny rozhovor. Bez snahy zalibit se, nebo hrat nejake hry. Inu dnesni fans jsou zvykli na recicky typu " vzdy respektuji soupere, delam to pro fanousky, vsichni jsou uzasni a vsem preji to nejlepsi ".

Fandit Maxovi chce respekt. Ten nikomu nepodkuruje.

3 Likes

… řekl bych že takové fandění Verstappenovi vyžaduje taky pokřivené vnímání fairplay nebo dokonce jeho absence. :shushing_face: :kissing_heart: :see_no_evil:

Jsou Schumacher, Senna či Prost legendy? Za mně ano a řekl bych, že to uznávají vlastně všichni. Ale ehm, všichni jmenovaní došli k alespoň části svých titulů naprosto nemilosrdně a někdy i vyloženou prasárnou… Když se vezme incident MSC s Hillem 1994 či některé “hrátky” mezi Sennou a Prostem, tak vedle toho Max vypadá jak Mirek Dušín :slight_smile:

6 Likes

Jak chceš udělat legendu z někoho, kdo byl protlačen až do titulu pohůnkami z FIA?

To myslíš Prosta, že ? :slight_smile:

:joy::joy::joy: No tvl.

To říkáš jako “Buduj vlast - posílíš mír.” :joy:

1 Like

Tentokrát myslím mistra z roku 2021.

13 (či 14) titulů na jedné fotce. :wink:

2 Likes

Já se ale vracím k tomu, na co jsem poukazoval… Sorry, ale historie se na tohle prostě neptá, až budeme číst o F1 někdy v roce 2050 (ať máme podobný odstup jako od Senny s Prostem), tak bude Max prostě čtyřnásobný mistr (pokud ještě něco nepřidá v dalších letech) a o kontroverzích se bude psát jako o zajímavosti pro zvídavé, na celkovém obrazu to ale nezmění nic moc.

4 Likes

Prost se Sennou si nakonec ukradli tituly navzájem stejným způsobem.

Tehdy je ale ještě Lewis neměl, takže dost zavádějící komentář…
Podle mne je v tomto rekordem jedna fotka z loňska, kdy na pódiu byli Max, Lewis a Fernando - to bylo dohromady 11 aktivních titulů…

Zkoušel jsem hledat a další v pořadí podle aktuálních titulů je asi číslo 9 - společně byli na bedně MSC a ALO (7 plus 2) a pak jednou Seb a Lewis (tehdy 4 plus 5).

Ale možná mi něco uteklo, nevěnoval jsem tomu tolik času :slight_smile:

To je ale hodně pokroucené vnímání světa, ne? Já teda zabiju pár lidí, dostanu za to doživotí, ale za spoustu let to vyzní jako jen zajímavý článek v novinách oproti třeba významější válce na Ukrajině. … takže s nynějšího pohledu a třeba pohledů obětí mojeho zločinu by si to tak nikdo neměl brát, že … přece se dějou i horší věci, ne? :face_vomiting: :sneezing_face: :-1:

mozes pocitat

image

Sorry, ale tohle jsou kraviny (klasická argumentace do absurdity), které nestojí za reakci…

A jinak se vracím k dotazu - odsuzuješ tedy stejně i ty tři zmíněné a odmítáš je brát za legendy F1?? Opakuji, každý má na svědomí prokazatelně větší prasárny než Max…

3 Likes

To je to samé jako jsem psal výše - zase počítáš podle titulů někdy ve vzdálené budoucnosti :slight_smile:

ano, ak pocitame iba tituly v dobe fotografie, tak Kanada 2023 je top, druhe v poradi bude asi Valencia 2012

a v pocte titulov 9 je tam este kombinacia Rai, Vet, Ham v Madarsku v 2018 (1+4+4)

edit:
v Turecku 2020 Hamilton ziskal siedmy titul a na podium bol s Vettelom a Perezom, takze 11 WDC, neviem preco sa teda Kanada 2023 brala ako novy rekord (11).

v kazdom pripade, ja pocitam aj pritomnych na podiu ako napr. Fangio na fotke, ktoru som poslal a to uz netusim kto sa kedy kde objavil.

Ano, argumentoval jsem hyperbolicky abych poukázal na chybnou logiku v tvém podání!

A ano, odsuzuji Schumachera i Sennu za věci co udělali, a za legendy je i tak mám.
Myslím že pojem legenda je neurčitý, ale svým způsobem už je legendou i Max … ale to nic nemění na tom že je také velice nesportovním a nefér jezdcem, a já takové lidi prostě neuznávám.
On si tím Max velmi snižuje svoji hodnotu ale na druhou stranu je to očividně jeho součástí a nelze to oddělit…

Senna 3, Schumacher 7, Hill 1. Na mém obrázku jsou jezdci se 13, resp. 14 tituly.

Mimochodem, obrázkem jsem narážel na první obrázek, kde je na fotce malý Verstappen a Schumacher, přičemž je k tomu popisek “11 WDC na jedné fotce.”