Verstappen: Chcel som, aby Adrian zostal, aj som mu to povedal | Magazín F1 - F1online.sk

Fakt msslis ze tych 150 bolo realnych? Podla mna to je strasne moc… A Ved aj toto poprel rumors zeby aa mali stretnut pred/po miami :flushed:

Toto uz poprel vela veci. :smiley:

2 Likes

Budú to štatistické big data z skoro 30tis odjazdených kôl v celej predchádzajucej sezóne. Žiadne “keby a možno”. Vypočítať maximum auta pre danú session vieš, to sa robí aj teraz. Tu vypočítaš maximum auta za celú sezónu a pozrieš sa, ktorí jazdci boli k maximu najkonzistenejšie najbližšie. A je jedno, či je to HAAS alebo RBR.

2 Likes

A beries do uvahy aj to, ze Alonso dostava z auta vzdy viac ako v nom je, a teda to vypocitane maximum nie je realnym maximom? :sweat_smile:

Jak se počítá to maximum? To mě docela zajímá. :thinking:

1 Like

No to by sme práve zistili. Možno je v sumáre celej sezóny Hulkenberg bližšie k maximálnemu potenciálu jeho auta ako Max alebo Ferdo :slight_smile:

Máš 2 jazdcov s odlišným štýlom a obrovské množstvo kôl. Poskladáš minisektory najlepších pokusov a dostaneš maximum. Proste pracuješ s dáatami, ktoré máš k dispozícii.

Tys ale psal maximum auta, tam by jezdec neměl mít vliv.
Když budeš mít dva špatný piloty například, tak se k tomu maximu nedostaneš prostě.

1 Like

Nalepšie možné kolo poskytuje už dnes F1 ako štatistiku v online prenose.

1 Like

Maximum auta za 2023 vieme vypočítať len na základe jázd jeho jazdcov. Zial, je to uzavretý systém.

2 Likes

Áno. A túto štatistiku by sme rozšírili na celú sezónu a sledovali na koľko % sa tomuto maximu a v akej konzistencii jazdci priblížili. Môj návrh, len brainstormujem :slight_smile:

1 Like

No právě, takže co ti to nakonec řekne o tom autu, když je to závislé na dvou pilotech?
Jsme tam kde jsme byli. Ale taky bych měl rád 100% metodu, resp. žádné kdyby a možná, která určí nejlepšího.

No ale to je ten problém. Neexistuje žádná “ta správná” metoda která vede k jednoznačnosti. Vždy můžeš algoritmus upravovat tak či onak, ale jednoznačně jezdce od auta oddělit nejde, a když nejde oddělit auto od jezdce, nemůžeš být schopen porovnat jednoznačně jezdce v různých autech.

Myslím že kdyby to šlo jednoznačně určit už se na to někde dávno díváme.

1 Like

Ja som uvažoval nad rebríčkom pilotov. Auto je len prostriedok k zisteniu kvality pilota. To bude stále 100%, lebo iné dáta o ňom nemáme.

Mělo tam být “co ti to řekne o tom maximu” . :upside_down_face:

A jako nevím no, tady do toho vstupuje strašně moc věcí, proto raději vše beru s velkou setrvačností a na základě variability kariéry a vozů daného pilota. Třeba Alonso se dá zkoumat krásně, protože ten je provětraný napříč prostorem a časem. :grin:

Toto ale neplati. Napriklad v pokuse c.1 mozes obetovat prvy minisektor preto, aby si mal druhy minisektor lepsi a v konecnom dosledku zarobis cas. V druhom pokuse to spravis naopak a v konecnom dosledku cas prerobis. V realite ale nemusi byt mozne prejst oba tieto minisektory v jednom kole za tieto najlepsie casy, lebo ich prejazdy maju uplne odlisnu stopu napriklad. :slight_smile:

To je pravda a preto je potrebné zobrat všetky najlepšie možné kolá sezóny oboch jazdcov, aby si zistil maximálny potenciál auta. Na konci každých pretekov chceš doraziť do cieľa čo najrýchlejšie, takže taktika musí byť víťazná.

ano ten tim ktori nebude mat v 2026 najlepsie auto bude mat pre neho miesto, ale ak bude mat niekto najlepsie a mozno dominantne auto/motor a ktomu aj jazdca ktori s nim bude vyhravat jedny preteky za druhymi tak ten tim bude mat plno
preco by ferrari vyhadzovalo lujza, alebo leclerca kvoli verstappenovi ak im jeden z nich prinesie v 26 titul? preco by mercedes vyhadzoval russella alebo antonelliho kvoli verstappenovi ak im jeden z nic prinesie v 26 titul? a to iste plati aj pre AM aj pre Mc
kazdy z nich ma pre rok 2026 minimalne 1 jazdca ktoremu ked daju dobre auto tak im titul vyjazdi a nebudu mat dovod tam davat verstappena. a mozno si to aj vychutnaju a daju mu vyzrat, ze ich odmietol

a ono sa moze aj ukazat, ze bez najlepsieho auta je to stale ten isty maxo ako ked vstupil do f1, ktory bude robit chyby a rozbijat auta(napr. aj 3x za 3 dni v monaku) a vyradovat superov ako to robil predtym

1 Like

Jo proč ne…
Hamilton má dostat 3x100 + 400 na Mission44 atd. Tzn. nějakých 230m. A ještě tam nejsou bonusy za výhry atd.

Takže 150 klidně věřím.

Když už i Pérez dokáže s tím autem zajíždět takové výkony, jaké zajíždí, tak je to auto skutečně někde jinde.

1 Like