Verstappen by titul získal už v Belgicku. Ktoré všetky rekordy to vlastne Holanďan prekonal? | Magazín F1 - F1online.sk

Rok 2023 bol pravdepodobne najdominantnejšou sezónou histórie, keďže Red Bull ovládol s výnimkou Veľkej ceny Singapuru každé jedny preteky, a to zväčša zásluhou Maxa Verstappena. Nie je preto žiadnym prekvapením, že Holanďan prepísal viacero historických rekordov. Tu je zoznam tých najdôležitejších.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/136738/verstappen-by-titul-ziskal-uz-v-belgicku-ktore-vsetky-rekordy-to-vlastne-holandan-prekonal

Tieto Maxove čísla sa budú ťažko prekonávať.

Ano, myslím si, že nikdo z nás se nedožije takové sezony od pilota, jako to co letos předvedl Max

Pravdepodobne nedožijeme :slightly_smiling_face:. Som zvedavý na rozloženie síl v budúcej sezóne, lebo ak mu RB to auto ešte vyladí, tak mám pocit, že tieto jeho súčasné rekordy môže ešte vylepšiť.

1 Like

Taky si myslím a nevidím moc důvodů, proč by RB neměl zopakovat letošek

1 Like

Ja by som si skor prial abx sme sa toho dožili vsetci a co najskor. Napr za 20 rokov max (aby sme sa toho dožili):ok_hand: ved naco su tie rekordy?

… ono tomu nepomohla ani situace kdy ve zbylém poli se 3 až 4 týmy obírali vzájemně o body - na začátku M+F+AM a potom M+F+McL. Jinak by ani nebyl problém porazit Checa v boji o druhé místo.

2 Likes

Já teda nechcu provokovat, ale nevyloučil bych, že některé rekordy se mohou ještě o píď změnit v příštím roce (jakkoli to zní až děsivě).

Ale jisté to samozřejmě není. Je k tomu ovšem nutné, aby některý konkurent vytáhl auto z partesu - anebo se Red Bull v něčem seknul.

1 Like

Sorac to s tym Belgickom je nezmysel.
Ak by bol na dovolenke, Sergio by pravdepodobne zaknihoval vitazstva a vacsi pocet bodov.
Takze Belgicko by sa nekonalo, Max bral Sergiovi body tiez.
Na to je postaveny nazov clanku … au.

Veď sa to tam píše, nie? Že by získal tým pádom Pérez jedno víťazstvo. Podľa mňa s tým počítali.

Jen taková další “rekordní” zajímavost, kdyby jste Maxovi po dojezdu do cíle každého závodu napařili 30s navíc, pak stále skončí v šampionátu před Hamem :face_with_raised_eyebrow:

Tak proč prostě nejel Lewis rychleji? :grin:

… to by musel mít auto RedBullu :thinking:

Tohle jsou dost děsivá čísla. Jako ať si mě tu každý nalepkuje, ale tohle ježdění osamoceně na čele pro F1 není a pokud chceme ukazovat na dominanci Mercedesu, tak ti stejně občas měli problémy a jejich jezdci se tam prali mezi sebou

Da sa vobec tato dominancia porovnat s tou mercedesackou? ked sam pises, ze tam piloti bojovali castejsie spolu

Ja sucasny RB + Verstappen vidim ako skoro dokonalu suhru trafenia konceptu a jazdeckeho umu, tym ofc nedehonestujem hamiltona ani nikoho ineho
Len im to v tom RB proste sadlo

1 Like

Podle mě nedá a to z několika důvodů. Jak píšeš, RB postavil monstrum a Max to dokáže plně využít, zato Peréz je naprosto tragický. U Mercedesu měli taky velkou výhodu, ale jezdci si byli blízko a bojovali mezi s sebou, takže totální kontrast oproti současné situaci v RB. Mě jen mrzí, že ten Peréz tak strašně selhal po všech stránkách, to už je horší, než Grosjean

Tady strašně záleží na tom, kdo tě osobně víc štve.
Protože třeba ten vzájemný souboj jezdců Mercedesu byl z celého období 2014-2020 reálně jen v letech 2014 a 2016, že :slightly_smiling_face:

Ano 2014 až 2016, pak 2017, 18 ale i 19 nebyl ze strany Mercedesu dominatní, tam zahralo roli tvoje milované Ferrari :stuck_out_tongue:

Toto budeš podporovat jo? :grinning: