Verstappen by si rád užil zvyšok sezóny: Chcem už len čisté preteky | Magazín F1 - F1online.sk

A víš, jak takový komiks vypadá, když se převede do hraného lidského projevu? Třeba takhle:
https://www.youtube.com/watch?v=kN_PT5Yxg3A
Tohle si doma pouštíme pro zlepšení nálady a funguje to naprosto spolehlivě :smile: .

1 Like

Tuhle parodii znám a taky jsem se u ni hodně bavil. Přesto dávám přednost klasickému pojetí. Z nostalgie dost trpím, že dnes už Rychlé Šípy dětem už nic neříkají.

U mě byly Rychlé Šípy podnětem, abych navštívil Prachovské skály. Dokonce jsem je chtěl navštívit i v zasněžené zimě, ale počasí mi nepřeje. Ale musím se pochválit, že jsem je viděl i hezky se shora vyhlídkovým letem.

1 Like

Člověk musí tu předlohu znát, aby ocenil parodii, to je jasné. Jinak Rychlé šípy patří k dětskému věku, taky jsme je hltali cca do 8 let. Samotné jednoduše sdělované hodnoty jsou správné, jenom pak už člověk začal víc vnímat složitost okolního světa.

1 Like

Mě Foglarovky přivedly ke čtení. Verneovkami čtení pokračovalo a pak už čtení pro dospělé, Remarque a pod.

2 Likes

Kalendář děvčat pro 2025.
Můžeš si ho zapsat do kalendáře.

Jinak letos ještě jedou 29.11. Katar a 6.12. Abu, když je tak miluješ. :slight_smile:

1 Like

Díky. Březen je tradiční startovací čára. Těším se na něj už teď. Katar a Abu si taky rád vychutnám. Děkuji. :wink:

Spíš nechápu, kdo to vymýšlí.
Proč nejedou Evropu, klidně všechny závody, a pak jen na problematická místa jako osvěta.
Jezdí sotva 1 za měsíc a po celým světě. Však si ta kategorie zájmem nevydělá ani na cestovný.

1 Like

Mě udivují ty arabské státy. Skoro by se dalo říci, že jim to dělá někdo natruc. Nebo se naopak snaží dělat sobě reklamu, že u nich žádná diskriminace žen neexistuje.

V detstve som tiež prečítal viacero knižiek od Foglara a bol to pre mňa vtedy zážitok, veľmi ma to bavilo.

1 Like

Já taky, a jak ráda. Ale jsou to fakt knížky pro děti do těch cca 8 let, pro starší už jsou podle mě trochu naivní. Nejde o ty sdělované hodnoty, ty jsou ok, ale o celkové přiměřenosti a uvěřitelnosti příběhů. To je pro starší děti už myslím nedostačující.

2 Likes

Ja by som to vekovo ohraničil kľudne do tých cca 10-11 rokov.

Proč ne. Však holky prý dozrávají dřív, tak to je možná ten rozdíl v odhadu :smile: .

2 Likes

Já se na Foglarovky podívám rád dodnes. Asi budu nějaké starožítné dítě. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Kůň je jednou hříbětem, člověk však dvakrát dítětem… To znáš, ne? Takže je to úplně v pořádku :smile: .

1 Like

Ano, člověk je skutečně jediný tvor na světě, který prožívá dětství dvakrát. :wink:

2 Likes

A ďalšou vecou, ktorá by sa dala brať do úvahy je, že tá vyzretosť v danom veku sa určitým spôsobom stále posúva. Napríklad ľudia z generácie mojich rodičov (narodení v 50-tych rokoch) boli vo svojej 20-tke alebo 30-tke dozretejší (dospelejší) ako napríklad dnešní 20-tnici, 30-tnici.

3 Likes

Ale na druhou stranu, pokud myslíš seriál Záhada hlavolamu s Janem Třískou, tak ten se Hynkovi Bočanovi opravdu povedl. Na rozdíl od toho časně porevolučního filmu, který už nevím kdo snad z úcty k Jaroslavu Foglarovi natočil natolik věrně přesně podle komiksů, že se moc neliší od té Vorlovy parodie.

1 Like

To je pravda. Když ale třeba posuzuji generaci mých rodičů nebo o něco mladších lidí, tak byli kolem čtyřicítky opravdu “ve středním věku” a kolem šedesátky opravdu zralí na důchod. Sedmdesátka byla už úctyhodný věk, osmdesátka výjimka. Všechno se posouvá.

3 Likes

Možná mi neuvěříš, ale kdyby jsi sama Třísku nevzpomenula, tak jsem měl v úmyslu se o Třískovi zmínit. Jan měl v sobě něco navíc čím dokázal zaujmout každého diváka.

1 Like

No, a už je to taky sedm let. Myslím, že jsme si přivodili natolik nostalgickou náladu, že je nejvyšší čas přestat :smile: .