Verstappen by si rád užil zvyšok sezóny: Chcem už len čisté preteky | Magazín F1 - F1online.sk

Uvidíme na ďalších pretekoch korunováciu štvornásobného majstra sveta? Aj keď Max Verstappen ešte nemá majstrovskú korunu istú, šance Landa Norrisa sa stenčili do matematickej roviny. Aj sám holandský pretekár pôsobil po svojom veľkolepom predstavení v Brazílii oveľa uvoľnenejším dojmom a vyhlásil, že zvyšok sezóny si v prvom rade chce užiť.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/179645/verstappen-by-si-rad-uzil-zvysok-sezony-chcem-uz-len-ciste-preteky

Konkurencieschopní isto sú. Problémom je ten mexický antiumelec, čo preteká v spacom pytli namiesto kombinézy. Vozí sa po okruhoch bezcielne

1 Like

Ako na to jak sa prepadol RB tak Max skvelo minimalizoval straty a bude zaslúžený šampión. Ale ten Perez tomu absolútne nepomohol či už ho RB reálne nechal kvôli americkému trhu alebo, kvôli viac času vo veternom tuneli ale skorej Perez vie nejaké svinstvo na RB preto bol tak egoisticky presvedčený, že sa ho nezbavia.

Spravne, ja i Max chceme ciste preteky. Predpokladam, ze na tom se shodneme, jak s ostatnimi piloty, tak se zbytkem tohoto fora, bez ohledu na osobni preference. :grinning:

Rétorikou DnD apd. her považuji maxe za “zákonně zlého” a ne za "chaoticky zlého - tedy si myslím že když už bude rozhodnuto o titulu, tak ubere ze svých prasáren a povede souboje méně špinavě než doposud … ale uvidíme. :face_with_monocle:

1 Like

jasne ze ano, uz nie je velmi dovod jazdit agresivne :smiley:

ja by som sa nenahneval, keby 3x vypadol a Lando 3x vyhral

2 Likes

Tak to by byl gól, ale pravděpodobné to není :slight_smile: . Ale Max to odjezdil dobře, to se mu musí nechat.

Už ma titul istý tak už reční o čistých pretekoch ? Veď jedine on tu jazdí špinavo a zákerne.
“po jednom z najlepších jazdeckých výkonov, aké kedy Formula 1 videla”
Veď sa mu traja jazdci z top tímov odpratali do boxov a on sám boxy neabsolvoval.
Už pred štartom sa mu uvolnilo ďalšie miesto čo vypadol jeden krivák a ďalší xhybovali sami počas závodu, až tolko roboty zase nemal s predbiehaním. A keby trať nepreschla, nedostane sa ani pred Alpiny co jazdia celú sezónu so zatiahnutou ručnou.

1 Like

Gól by to bol… ale naozaj by sme chceli, aby titul vyhral jazdec takto? Myslím, že aj sám Lando by najradšej vyhral titul vlastnými silami… Pre mňa to je podobná situácia ako v roku 1999. Síce som fanúšik Ferrari, ale je dobré, že vtedy titul vyhral Mika, pretože Eddie si ho nezaslúžil… bol o triedu horším pilotom. Teraz je to podobné. Je dobré, že titul vyhrá najlepší jazdec a nie niekto kto by k tomu prišiel ako slepé kura k zrnu. Aj keď som Landovi fandil… ale verím, že jeho chvíľa ešte príde…

2 Likes

Lando Norris nie je jazdcom, ktorý by jazdil čisto, veď v tejto sezóne už to tiež niekoľkokrát urobil a dostal za to tresty. Nie je to len o tom sadnúť do auta, o ktorom sú pochyby o jeho legálnosti počas sezóny-viď pohyblivé krídla apdobne a hrať sa na majstra sveta, pričom za dažďa nevie jazdiť. Videli sme to v posledných pretekoch v Sao Paule, kde si po reštartoch safety carom urobil dvakrát výlety a stratil pozície a ako povedali samotní komentátori- tento záber vystihuje celú jeho sezónu.Max tam predviedol bezchybnú jazdu, čo ho katapultovalo do zisku štvrtej majstrovskej trofeje.

3 Likes

Pokud ma Lando nejakou tu DNA sampiona, tak mu tohle musi bejt absolutne jedno. Bohuzel v F1 se na sentiment nehraje, i kdyz by to bylo hezke. Bude mit titul bude. Odjezdil to nekdo misto nej? Neodjezdil. Vzdyt tam klidne mohl byt nekdo jiny, kdo by tezil z trojiteho vypadnuti Maxe.

Pokud Max trikrat vypadne a Lando ziska titul, ziska ho opravnene a zaslouzene.

1 Like

Máš na mysli trest za porušení limitů tratě, když Landa vytlačil z tratě Emil?

Nie. Mám na mysli Norrisove obiehanie Verstappena mimo trate. Tí dvaja si nemajú čo vyčítať

A proč byl Lando mimo trať? No protože ho Emil vytlačil.

Fakt? Tak potom sú slepí aj vo FIA, kde za to Norrisovi naparili tresty

Fakt. Proto taky dostal Emil dvojnásobný trest oproti Landovi.

Isteže, ale v iných pretekoch, kde prvý trest bol veľmi na hrane. Ostatne to už je jedno. Titul bude v správnych rukách

Ne, samozřejmě, že chceme, aby vyhrál pilot, který měl čtvrt sezóny nelegální monopost, a pak jezdil, jak dobytek, aby se soupeři nepřiblížili

To jsou přesně ty závody, které se ti vráti jako bumerang, až se na vodě nezadaří. :nerd_face:

2 Likes