Verstappen by mal za svoje výroky dostať pokutu, odkazuje Montoya | Magazín F1 - F1online.sk

Jedným z najväčších odporcov súčasných pravidiel je Max Verstappen, ktorému moderná Formula 1 príde veľmi umelá, vraj sa čoraz menej podobá na šport a čoraz viac na počítačovú hru. Juanovi Pablovi Montoyovi sa jeho vyjadrenia vôbec nepáčili. Keby bol vo vedení efjednotky, vraj by Holanďanovi ukázal dvere alebo mu aspoň udelil pokutu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/229209/verstappen-by-mal-za-svoje-vyroky-dostat-pokutu-odkazuje-montoya

Verstappen neznevažuje sport, Montoyo. Dělá mu naopak svým plnokrevným přístupem čest. Formule 1 se znevažuje sama. A fanoušek není idiot, aby to neviděl. Předjížděcí manévr má být ideálně ukázkou jezdeckého umění a ne softwarové kalkulace, proto je radost dívat se na takové mistrovské momenty jako Mika ve Spa 2000, které si na rozdíl od tří sta třiceti tří manévrů z posledního závodu člověk pamatuje. A firemní kulturu a korektnost si nech od cesty, otravuje už svět víc než dost. Martin Scorsese taky nenechal na současném Hollywoodu nit suchou a nikoho díky bohu nenapadlo utnout mu tipec, protože znevažuje ty Avengery a podobné sr-a-čky.

7 lajky

Jaj Škoda že Montoya už nejazdí.To by bol súboj s Minimaxom.Tomu by sa konečne postavil niekto rovnako jazdecký bezohľadný ako je on.

a je vydaný na milosť algoritmu v riadiacej jednotke

Autor clanku si sedi na kabli? Kto vytvara ten algoritmus v riadiacej jednotke? Snad timy nie? Tak je to validna sucast superenia, kto ma lepsi softver tak bude rychlejsi. Ci povolime vyhodu lepsej prevodovky, lepsej aerodynamiky, ale fuj fuj zly softver ten nemoze rozhodovat?

A prosim ta, na co potom pretekaju? Preco ma ovladat auto softver?? Nech tam pustia zavod Tesla aut a piloti mozu ist na kavicku. Nas preteky, ktore ovlada softver nezaujimaju. Pilot ma byt ten, co tomu v tej formuli veli…

1 lajk

A preco ma rozhodovat lepsia aerodynamika? Ked moze jeden jazdec prejst zakrutu o 15kmh rychlejsie co ma ten chudak za nim robit, nikdy ho nedobehne a moze si velit comu chce. Doteraz preteky ovladala mechanika a aerodymamika, jazdec minimum. Teraz pribudol novy aspekt

Je to opičáreň akú F1 snáď ani nepamätá. V kvalifikácii urobíš dva fialové sektory, potom ťa sekne baterka, a nakoniec ani len nezlepšíš svoj čas. Ak je v aute komponent, ktorý bez ohľadu na spôsob jazdy a samotného jazdca, náhodne zníži rýchlosť, tak to s pretekaním nemá nič spoločné. Načo tam tí piloti sú, keď o výsledkoch rozhoduje baterka? Pokojne môžu pretekať autonómne autá a riadiť to budú inžinieri z boxov.

3 lajkov

Přesně tak, kdo se ozve ven s ním. Nikomu nedovolíme mluvit špatně o F1. Protože když nebudeme mluvit o tom co je špatně, tak to bude dobře. :+1:

Co jen mi to připomíná. :thinking:

6 lajky

Problém je, že tento aspekt je silnejší ako najdôležitejšie časti zručností jazdcov - práca s brzdami pri vjazde do zákruty, trafenie apexu a výjazd. Proste baterka nemôže byť silnejšia ako jazdecké majstrovstvo. Tak ako doteraz nebola silnejšia napr. práca s pneumatikami. Mohol si vedieť šetriť gumy, ale ak si zle prechádzal zákruty, tak ti to aj tak nebolo nič platné.

5 lajky

Počet predbiehacích manévrov nie je pre mňa žiadny argument ohľadom atraktivity pretekania. Za celú dobu, čo F1 sledujem, si najviac pamätám manéver, ktorý sa nestal.

Ale on to nesnaží náhodně, ale cíleně. A piloti o tom dopředu ví.

Mimo to, jak to, že i přes to existují mezi jezdci rozdíly (viz stájoví kolegové).

Ale no, zase nepřeháněj. Ono se to ustálí. Týmy budou přicházet s řešeními.

Hold, pokrok něco stojí.

Ano mozno vedia a co s tym mozu urobit? Ked mas vacsiu degradaciu, alebo sa ti prehrieva formula, tak vies prisposobit jazdu, aby si to schladil a potom utocit dalej. Tu si len pasazier. Takze nie, taketo ■■■■■■ naozaj nechceme.

1 lajk

Emil v F1 ze zavodnickeho umeni nic nepredvedl, mam s nim spojene jen same chuyoviny.

Takže se vyráže veškerý software, aby to teda byla ta “ryzí” F1?

Za mna kludne. Alebo mame povazovat za najlepsich jazdcov sveta ludi, ktorym musi auto riadit softver? Trochu si otvor oci a pozri si ine s erie - niektore z nich o mile predbehli F1 v atraktivnosti a cistom pretekani. Tato umelina s pretekanim nic nema.

2 lajkov

Montoya si pekne uletel. Vyjadrenia Maxa aj Sainza sú úplne na mieste.

A neviem o akých amerických športoch hovorí, lebo napríklad v NHL je hráčska asociácia, ktorá je pomerne silná. Keby bol podobný orgán v F1 a mal by podobnú váhu, tak by sa takéto pravidlá nikdy nedostali z papiera na trať.

3 lajkov

Jakou pokutu?
Takhle si Monty představuje demokratickou svobodu slova, kdy svůj názor můžou beztrestně vyslovit pouze buzeranti a nepřizpůsobiví?

Naopak. Za tak důležité předávání zkušeností by měl Emil dostat prémie, třináctý plat a ještě cílové odměny jestli se mu podaří, aby se FIA chytla za nos.

3 lajkov

Presne tak si to predstavuju dnesni lokaji. Dnes mas slobodu slova len ked mas ten "spravny” nazor. Vratili sme sa pred ‘89.

3 lajkov