Veľký zvrat: Red Bull uspel s protestom. FIA prikázala McLarenu upraviť zadné krídlo | Magazín F1 - F1online.sk

Však já vím, že to křídlo je špatně.
A psal jsem to od začátku, že to je podvůdek.
Takových za poslední roky byla už hromada.

Akorát to celé provedení zákazu je za 5.

2 Likes

1-2 desatiny na kolo (najma na rovinke so zatvorenym DRS) moze byt rozdiel medzi Piastriho vyhrou v Baku a Leclercovou vyhrou v Baku. :slight_smile:

3 Likes

Za mňa, troska nešťastne, zabíjanie kreativity v pravidlách, v ktorých azda už ani nejde čo vymyslieť … každopádne pre McLaren a Norrisa výhoda, že zakryjú neschopnosť vyhrať jazdecký šampionát :slightly_smiling_face:

S tým súhlasím. FIA si strelila do nohy sama. Ale to, že to teraz zakázali je správne. Tým, že sa teraz sťažuješ a píšeš niečo o RB sa snažíš navodiť dojem, že FIA pomohla RB. Ale ona iba pomohla spravodlivosti. Či sa nám to páči alebo nie… Netreba za všetkým vidieť pomoc pre Redbull… to som sa ti snažil povedať… RB nie je jediný tím, ktorému to krídlo vadilo…

2 Likes

Námietky od RB boli 3, k zmene prišlo až po tretom raze.

Toľko k téme “FIA ide na ruku RB”.
Tak isto ako ide “FIA na ruku Ferrari”. Hej, aj v 2019 išlo.

Proste dookola to isté len si zameň obsadenie. Furt ide niekomu FIA na ruku a pritom furt tým teamom len niečo zakazujú.

5 Likes

Na zaklade tohto ale mali byt McLareny z Baku diskvalifikovane keby chceme byt fairplay. Nesplnenie technickych parametrov. Rovnako ako DSQ Mercedesu z Austinu 2023 alebo Rusella zo Spa 2024).

2 Likes

Keby Hamilton bojoval o titul proti RB, tak aj jemu body ostanu. Hocikomu, kto by proti nim bojoval (snad s vynimkou Ferrari). :smiley:

1 Like

To aj bol. Ved Piastriho nebolo mozne predbehnut, pritom DRS rovinka bola predlzena. Vitaztvo vdaka nelegalnemu autu ocividne.

Kazdopadne dufam, ze sa Brown naserie a povie nam, co to FIA zaciatkom sezony prikazala upravit potichu na RBR autach :smiley:

2 Likes

Takže pyskatý, jednooký a úchyl vyf…. zopár :eggplant: kamošom vo FIA a už je zrazu krídlo nelegálne. Bravo, good job :clap::clap:
#FIABull

1 Like

To bola len poza kym vyhraval Mercedes. :smiley:

3 Likes

Tohle taky nebylo ok.

Přesto dodnes lidi píšou, že si něco Mercedes vybrečel změnou pravidel.

Přitom ten flex průhyb byl až masakrálni.
Např. Flex McL je oproti tomu nic.

6 Likes

A Ferrari 2019 s motorem bylo v pořádku, jen po tajné dohodě přišel záhadný pokles co?

Však ano, RBR neustále vyplakávál FIA, dokud ze dne na den nepřišla změna pro McL. To je ten fairplay co razí Red Bull

Však jasné, tady @Daaviid23 napíše, že nevidí žádný problém

Moc by mě nepřekvapilo, kdyby nakonec přišli i o body z Baku.

1 Like

MaFIA zasa dostala zaplatené. Všetko je v poriadku, ale keďže si niekto zaplatil, musia krídlo zmeniť. Ja by som to riešil na súde. Buď to dokážu, alebo by FIA platila

Hele, historicky byly mnohem lepší případy, kdy se dá mnohem víc polemizovat o tom, že rozhodnutí bylo přijato pro nějaký tým a nebo naopak proti nějakému týmu. Tady jsem dal myslím si dost silné argumenty pro aby jsi si to nemyslel. :unamused:

Nehledě na to, že jsi jim ten protest sám poradil. :sweat_smile:

2 Likes

Když máš minimální očekávání, tak nemůžeš být zklamaný :sweat_smile:

1 Like

Ne Dejve, ty dáváš signaly, že ignorování porušení pravidel u RBR a Ferrari je v pořádku, ale v opačném případě je to nefungovaní FIA

Na RB ma Zak vzdy plnu hubu reci, no pritom McLaren je prichyteny pri druhom podvode za par mesiacov:

• Diery v prednych brzdach
  • Nelegalna klapka DRS

Kde je teraz jeho velka huba?

5 Likes

Napis jedno pravidlo, ktore tym bolo porusene. :smiley: