Veľa kriku pre nič: FIA zverejnila výsledky kontroly rozpočtových pravidiel za rok 2024 | Magazín F1 - F1online.sk

Posledné dni sa niesli v duchu špekulácií a otázok o rozpočtových stropoch. Niektoré zahraničné médiá dokonca prišli s informáciami, že okrem drobného porušenia pravidiel Aston Martinom, mali nie jeden, ale rovno dva tímy lietať vo veľkých problémoch. Nakoniec sa ukázalo, že šlo o planý poplach.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/218043/vela-kriku-pre-nic-fia-zverejnila-vysledky-kontroly-rozpoctovych-pravidiel-za-rok-2024

Kdo se omluví McLarenu a Mercedesu, že byl na ně vyvíjen přes média velmi nepříjemný tlak?

7 Likes

Omlouvám se že jsem pochyboval, stačilo aby to nějací pisálci dali do oběhu, a už se tam hříšníci s FIA rychle domluvili :grinning: :moneybag: :shushing_face:

2 Likes

Naleteli Sky a iným šíriteľom bludov. :sweat:

Cítim sa ako Hogr po tom, čo žiadny Hornerov dickpicK nebol dokázaný. A Ferrari je bez titulu.

Vpoho, aspon ste to pisali ako padni komu padni a ze to bude sklamanie ak je to pravda.
Tak je to fer, tak som to vnimal aj ja a cakal na realitu :slight_smile:

Ale niektorym staci fama, jeden (nepodlozeny) zdroj ktory sa uz x krat mylil, aby ukazali svoju “nezaujatost” a uz urazali vo viacerych prispevkoch a rozdavali dsq na 2 sezony a aj dalsiu :sweat_smile:

6 Likes

Byly to 100% informace, že to bylo překročeno o masakrální miliony.
Za 4 dny to není ani o kč.

Reakce fanoušků mi jsou jedno, to chápu.
Kde to vzaly ty redakce?

3 Likes

Nikto.

2 Likes

No to se mi ulevilo :smile: ! Škoda, jestli chceme znát ty drakonické tresty, budeme si muset počkat, až RS překročí nějaký chudý tým. Ty na to ovšem nemají peníze… Ať to bylo jak chtělo, myslím, že se to vyřešilo k obecné spokojenosti obou stran :smile: .
Omlouvám se za svůj nevážný tón, snad si ho z pozice odpůrce RS můžu tak trochu dovolit :slight_smile:

1 Like

No já dokonce četl že to teď o závodním víkendu potvrdilo několik týmů (to že přední tým překročil rozpočet). Vzhledem k transparentnosti FIA jsem celkem podezřívavej a o tom jaks se to tam dělá si myslím své, no oficiální zpráva mluví jasně, takže šlus.

4 Likes

On je Toto Wolff velký a velmi mocný zvíře. Větší než si lidi myslí.
Bez špetky přehánění.

1 Like

Strolla na něj s jeho italskou větví :triumph:

2 Likes

Stroll by si Wolffa mohl koupit.
Toto je proti němu chudáček.

1 Like

Já s tím nemám problém. Omlouvám se za kritiku McLarenu a Mercedesu při údajném porušení cost capu. Ale jiní tu běhali s pěnou u huby a psali o slizkém špekounovi a vylučování z MS.

2 Likes

Rozpočtový strop je vlastně paradoxní. Má vyrovnat týmy a být to jakoby fér.
Ale paradoxně rozpočtový strop trestá ty poctivé nebo poctivější týmy, které se snaží hrát fér.

Ale kdo má prachy, a chce hledat kličky, tak je vždycky najde. Už vyplula ta loď Ferrari?

Víc fér je, kdyby rozpočtový stropy zrušili. Prostě na to máš nebo nemáš.
Takhle to je o tom, kdo a kde to víc podvede.

Kdyby FIA radši vzala ty peníze na kontroly. Dali je na kvalitnější technické kontroly nebo na kvalitnější a profesionálnější komisaře, tak by to byly 10x lépe utracené prachy.

Stejně má Mercedes víc účetních a finančních poradců než celá Fia dohromady. Fia se v rámci “férovosti” snaží jít paličkou na žraloky. Když to ten tým vyloženě neposere, tak ho nikdy nezabijou.

ZRUŠTE STROPY.

5 Likes

No, psal jsem. Hlídat jen to co uhlídat jde, bez čachrů.

1 Like

Keby to bolo Ferrari, tak povieš, že FIARI a určite uzavreli tajnú dohodu. Ano bohužiaľ naleteli sme na sky italia atd.

1 Like

To ne. Je tam Lewis.

1 Like

Hoci suhlasim skoro vsetko co pises (asi az na vysledok: zrusit RS), tak

Takto sme to dlhodobo mali a nefungovalo to.
Top timy pricasto uplne odtrhnute od zvysku.
RS nie su dokonale a urcite sa obchadzaju, ale podla mna urcite znizili az nezmyselne minanie a prispeli k vyrovnanosti pola a zaujmu o F1 :slight_smile:

1 Like

Striktně vzato bychom závěr, že vše je v pořádku, měli učinit až potom, kdy budou vydány oficiální certifikáty.

Ale FIA předjímá, že by to mělo být v pořádku.

1 Like