Vedeli sme, že nás súperi okopírujú, hovorí Newey. Podľa Marka majú stratu 0,3 sekundy | Magazín F1 - F1online.sk

Red Bull sa v stredu postaral o to, aby celý padok zistil, čo je to kruté vytriezvenie. Po suverénnej jazde sa činovníci z Milton Keynes usmievali od ucha k uchu, akoby súperom vraveli: Ale sme vás dostali! Helmut Marko srší spokojnosťou a z konkurencie si aj trochu uťahuje.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/143186/vedeli-sme-ze-nas-superi-okopiruju-hovori-newey-podla-marka-maju-stratu-03-sekundy

Mercedes mal úplne iný koncept, a s nim mal problémy. Marko zas keca ako vždy, ako keby oni vedeli rozchodiť ten Zero size. Pritom ide iba o evoluciu minuloročného auta, s čím sa počítalo.

Zaujímavá info bola od Neweyho, kde hľadá prítlak - nad podlahou. To si ale môže dovoliť, keďže z prisavneho efektu podlahy uz vytiahli za 2 roky čo sa dalo. Ostatní majú 6 mesačný, ak nie 12 mesačný sklz.
Mohol by to Perez zase niekde oprieť, nech si súperi pozrú aspoň podlahu :face_with_hand_over_mouth:

Keď som tu písal ,pred pár dňami,že všetky autá vyzerajú ako Red Bull, mnohí sa mi tu vysmievali…A,že načo sledujem F1 40 rokov,keď tomu nerozumiem.Teraz to povedal šéf Red Bullu,tak milí "odborníci"pustite sa aj do neho,že ani on nerozumie F1?Alebo ,skôr si vstúpte do svedomia a nevypisujte tu hlúposti,keď sa vôbec,ale vôbec nerozumiete F1!Každý fanúšik F1 ,čo sa aspoň trocha vyzná v konceptoch monopostov,musí jasne vidieť ,že všetky tímy odkopirovali Red Bull!

1 Like

Jedna vec je však jasná: Red Bull má nos vpredu.”

Z clanku a vyjadreni doktora to skor vyzera ze hore a nie vpredu.

3 Likes

Zda sa ze Newey musi ukoncit karieru pre dobro F1 :grinning: ved to bude opat katastrofa, hadam aj RB fans to uz musi prestavat bavit.

Tak ten sklz zdaleka nie je taky velky … vdaka Perezovi.

Pisal som to tu koncom roka furt dokola.
Ze Newey opat vsetkym vytrie kocura a RB bude dominantny.
Vadi mi na to len to (lebo F1 som opat prestal pozerat ked je jasny vitaz), ze Adrian hovoril ze auto len vylepsili a ze sa vydali cestou evolucie a ze auto sa bude lisit nepatrne a nevie, ci to bude stacit, bla, bla.
Aj Adrian vie pekne zavádzať.
Alebo klamať … (?)

1 Like

Bol len skromný. Niečo vymyslel, niečo okopíroval. Je to subjektívne kde vlastne končí evolúcia a kde začína revolúcia.

1 Like

Asi to trochu přehnali, je čas na omezující gombíky pane Helmut :grinning:

Adrian si genius :+1:
A forza RB ! :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes:

2 Likes

Ked mal Alpine 2021 obrovsky airbox, vysmievali sa im a prirovnavali ich k čajníku (Ligier). Dnes ma Red Bull uplne sialeny airbox, pripomina mi to detsku nafukovacku z letných bazénikov a nevysmieva sa im nik :v:t5:

1 Like

Proč by nás to mělo přestat bavit? Fanoušky Luiho snad přestalo bavit když dominoval mnohem déle než teď RB? :grin: :grin: Já si to právě užívám, a naříkání fanoušků (především Merglu) mě těší ještě víc