Max Verstappen nie je jediný, kto v Bahrajne mohol svetu povedať: „Ja som vám to hovoril.“ Holandský pretekár upozorňoval na problémy novej generácie monopostov dávno pred ich premiérou. Podobne sa cítili aj zástupcovia Ferrari, ktorých v Bahrajne prekvapili obavy konkurencie z problémov pri štartovacej procedúre.
dávno to vedeli uplne všetci, každému musí byť jasné, že tí, čo apelovali na zmenu zámerne neprijali určité kompromisy a už vtedy vedeli, že stratu, ktorú v dôsledku toho naberú, budu kompenzovať zmenou pravidiel…je smutné, že tento prístup bol odmenený zo strany FIA, ale čo už, nedá sa svietiť… a áno, zmena v meraní KP sa mi tiež nepači, ak to je legalne, a nie je tam snaha obchadzat pravidla, tak sa nemalo meniť nič minimalne do konca sezony, a ak nie je, tak mala byť zmena okamžitá
Samozřejmě, že by to bylo v pohodě. Akorát některé nejmenované týmy (McLaren a spol.) na poslední chvíli zjistili, že možná budou ztrácet protože Ferrari se na problematiku zaměřilo. A proto rozehráli divadélko jak nebezpečné by to bylo Maximální herecké představení a vybrečeli si změnu
Ale Ferrari souhlasilo, takže všechno je v pořádku.
Škoda, že Vasseur je taký mäkkýš, Ferrari už dávno potrebuje niekoho, kto má v padoku nejaké slovo… Montezemolo by si nenechal robiť zo seba takéhoto tajtrlíka…
To zas tehdy bylo kapku jinak…Eklák chtěl aby Ferrari bylo dominantní, měl na tom postavenej bussines.To vyšlo knižně jak to bylo.
V součastnosti je to mnohem, mnohem spravedlivější.
Tohle je součast F1, prosadit si věci , které ti vyhovují.
Ty starty byli nebezpečné , to je realita. Jinak by to FIA neřešila.
Samozřejmě Mclaren to udělal “chytře” kvůli jejich zpřevodování a zcela jistě to dostal jako úkol od Mercedesu. Taková klasika, aby někteří z toho trojčili.