Vasseur vracia úder Binottovi: Nie som si istý, či by Hamilton išiel do Sauberu | Magazín F1 - F1online.sk

Rozhodlo sa Ferrari správne, keď v zime podpísalo zmluvu s Lewisom Hamiltonom? Na túto otázku neexistuje konsenzuálna odpoveď a najmä odporcovia sedemnásobného šampióna dostali v priebehu uplynulej sezóny dostatok munície pre svoje argumenty, že Scuderia urobila chybu. Zhodou okolností, myslí si to aj ďalší medzi mnohými fanúšikmi nepopulárny muž, bývalý šéf Ferrari Mattia Binotto, na ktorého teraz reagoval jeho nástupca Frédéric Vasseur.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/183929/vasseur-vracia-uder-binottovi-nie-som-si-isty-ci-by-hamilton-isiel-do-sauberu

„Ja sa sústredím na našu prácu. Koniec koncov, keď som bol v Sauberi, nekomentoval som dianie vo Ferrari,“ dodal Vasseur.

Toto je fajn na Fredovi, ze zatial sa do sr@ciek nenecha zatahovat. Kiezby boli taki viaceri sefovia teamov v paddocku…

5 Likes

no neviem ci sa fred vobec pustil s niekym do nejakeho vacsieho krizku (myslim verejne). thumbs up, dobre on. toto bolo skor take ze “slabucko hryzkaj tam vo svojej druhej lige”.

1 Like

Nie som si istý, či by Hamilton išiel do Sauberu,“ reagoval so smiechom Vasseur pre La Stampa na to, že Binotto by nepodpísal Hamiltona

Obávam sa, že jediný kto sa bude smiať bude L.H., keď sa pozrie na svoj bankový účet.

1 Like

Na tej celej veci s Lewisom je mala vec s tym, ze odchadza zo slabeho Mercedesu.
Ani ho nenapadlo odist od nich v r.2020 napr., na vrchole, prijat vyzvu tak ako Schumi, Alonso, Seb.
Je fajn ho vidiet v cervenom ale skôr to vidim ako unik zo slabeho auta, to je cele.

1 Like

A preco by mal ostat v slabom aute ked ma ponuku do lepsieho za viac penazi?

Nelžeš trochu?
Pokud se nepletu, tak byl Hamilton na 3. místě v PJ a Mercedes na 2. místě v PK, když přešel k Ferrari.
Takže vlastně šel od silnejšího auta k slabšímu. Či?

Si velmi povechny. Odporucam pozriet si podcast Jay Shetty On Purpose kde Lewis hovori o peniazoch. Mozno je to pre teba nepredstavitelne, ale on ju kr v stave ze sa nemusi pozerat na konto. Do Ferrari isiel urcite z inych ako financnych dovodov. Chce 8 titul, chcel istotu ze bude mat zmluvu na 2026 (co v Mercedese nemal) a ze budu podporovat jeho charitativne projekty. Opat nieco co v Mercedese nemal zarucene.

Ja viem ze ore odporcov Hamiltona je tazko pochopitelne, ze robi veci aj pre inych, pomaha, podporuje ale hold je to skutocne tak. Za to ma moj kredit (aj ked mu to moze byt u prdele :slight_smile: aj ked mi raz na ista odpisal po AD 2021).

Zo sportoveho hladiska som na vazkach ci este ten osmy titul da. Uvidime. Konkurencia je silnejsia ako v rokoch ked bral titul za titulom. Je tam vela mladych nie tolko skusenych dravcov, takze nech vyhra ten, kto je v sucasnosti najlepsi s najlepsim autom.

1 Like

Moc hezka reakce od Freda. Kdo by to byl rekl do Frantika.

Jinak Hamilton uz prinos je a to tam jeste ani nejezdi.

1 Like

Jit a sednout do rychlejsiho je Ok, Lewis chtel z Mercedesu mnohem drive, coz neni nic co by se nevedelo, mel zajem uz o letosni sezonu, nevyslo.

Však odešel do Ferrari po sezóně 2023. Nevšmil jsem si, že by bylo Ferrari lepší a rychlejší. :slight_smile:

1 Like

To prave nevime jak by si letos ve Ferrari vedl, predpokladam ze by byl s ohledem na minuly rocniky spokojenej, musime si pockat :man_shrugging:t2:

Presne Lewisovi išlo, že Ferrari preinvestuje pomaly dalších 400m za dva roky do projektov Mission44 a podobných charitatívnych projektov. https://www.givemesport.com/ferrari-made-huge-promise-to-lewis-hamilton-during-negotiations/

2 Likes

Já pravě viděl, že má dostat 3x100m + 400m na Mission44.
Ale nevím jestli to je pravda.

2 Likes

no ano on dostane tých smiešnych 3x100, ale Ferrari dá naviac ešte 400m do #M44

Hm… 230mega ročně… to jde…

Svet potrebuje aj naivných ľudí.

1 Like

Kazdy jazdec sa vzdy pokusal dostat do lepsieho, preboha netreba z toho robit neviem co …tak ako kazdy tim vyhodi slabsieho jazdca z dvojice ked sa naskytne podpisat niekoho lepsieho…nechapem to halo kolo toho…Schumi z Benetonu tiez prchal lebo videl ze sa to tam zacalo pomaly rozpadat a videl velku sancu vo Ferrari kde sa to zacalo skladat…

2 Likes

Miso neprchal,ale chcel urobit nieco velke v nejakom legendarnom time a samozrejme zbohatnut. Ciel bol Mekac s Medvedom (Haug), ale tam uz mali Hakiho. Na naliehanie Lucu a Todta (chcel mat v time majstra) sa dal zlakat do Ferrka,ale s podmienkou,ze pritiahne so sebou Brawna a Byrneho a par dalsich ing.

Ano ale malo to vidinu a ptedpoklady inac by ostal este v Benetone…samozrejme nikto neuteka respektive neutekal z timu len proste sa naskytla v dane obdobie lepsia moznost tak prestupili…bodka

1 Like