Vasseur upokojuje: Posledných 30 kôl sme mali rovnaké tempo ako McLaren | Magazín F1 - F1online.sk

Po dlhej dobe chýbalo Ferrari na pódiu. Hoci mal mestský okruh v Singapure stajni z Maranella vyhovovať snáď najviac z celého kalendára, papierové predpoklady sa nenaplnili. Útechou pre fanúšikov „červených“ je aspoň fakt, že po katastrofálnej sobote minimalizovali škody. Piate a siedme miesto však stále nie sú pozície, o ktorých pred víkendom snívali. Šéf tímu Frédéric Vasseur napriek neutešenej situácii opäť našiel aj pozitíva.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/172892/vasseur-upokojuje-poslednych-30-kol-sme-mali-rovnake-tempo-ako-mclaren

Takže Ferrari má teď s McL nejlepší monopost? Co na tu @Daaviid23 ?

Nemá. Vasseur chce len uspokojiť seba a fanúšikov a trošku sa utešiť. Leclerc sa jasne po pretekoch vyjadril, že sú len tretím koňom.

3 Likes

to je jedno co ste mali poslednych 30 kol, lebo som isiel spat, ked Alonso siel do boxu a Lec nie. Najhorsie preteky tento rok.

Však získal 4 miesta. To je na Singapur pomaly zázrak

1 Like

Myslím si, že dnes s ohľadom na včerajšok maximalizovali svoj výsledok, mňa zaskočilo, že vôbec dal HAMa a dotiahol aj RUS. Otázne je prečo prvý stint bol taký zlý a nevedeli obehnúť slimáka Alonsa s Hulkom a Sainz sa tiež trápil niekde na 12. mieste

Lebo na Singapure urobíš predbehnutie jedine undercut, alebo extrémny rozdiel v pneu. A tam si videl Charles letel dokedy nenatrafil na Georga. Tam bol rozdiel 9 kôl iba v prospech LEC pneu. Síce v čistom vzduchu ho dobiehal 0.7/kolo, ale za ním sa tento náskok zrušil.

To ano ale Ferrari mi príde tento rok, že sa s tým predbiehaním s DRS trápi o niečo viac ako konkurencia

Jj, Alo byl hroznej slimak, proto dojel pod 5s od dalšího Ferrari :slightly_smiling_face:

Ty vytiahneš svoje porovnania s niekým, s kým reálne ani nebojoval na trati a o ktorom tu nikto nehovorí… To ho daj rovno do porovnania so Zhouom a bude vypadať ako Boh. Leclerc, ktorého tam Alonso 25 kôl brzdil, vyšiel po boxoch tesne pred ním a v cieli bola Alonsova strata 40 sekúnd. Takže ano, Alonso mal voči nemu slimačie tempo… Btw to druhé Ferrari Alonsa vyfajčilo skvelým undercutom a bez problémov ho za sebou udržalo s o 12 kôl staršími pneu

1 Like

Když už, Alonso dovezl ze Singapuru maximum, Ferrari ne.

1 Like

McLaren aj Ferrari ožívajú, ako sú stále ľahšie. To je výborná superschopnosť.

Šílený kolik všichni ztrácí na McLaren a RedBull.

1 Like

Tady Kimifanda se rozhodl nesmyslně kopat do Alonsa, protože má se mnou nějakej problém. Asi do teď nevěděl, že je výkonnostní rozdíl mezi týmy no :slightly_smiling_face:

1 Like

Ak sa bavíme o víkende ako celku tak určite nie, ak sa bavíme čisto o nedeli tak Ferrari doviezli viac ako maximum

Ty si nejakým spôsobom chorý ? ja som napísal, že Alonso aj Hulk mali slimačie tempo oproti Leclercovi a že nechápem prečo ich nevedel obehnúť. Reagujem na Nordotora, ty zareaguješ na mňa nejakými porovnaniami s niekým, o kom sa nikto nebaví ale ja do teba kopem :smiley: A ďalej si rozvíjaš svoju dejovú linku nejakou tabulkou, aby to vyzeralo, že argumentuješ niečím na mňa, pričom argumentuješ iba na svoje tvrdenie a svoju tému ktorú si konštruuješ.

Inak podľa tej tabulky, ( kde sú mimochodom len spriemerované časy ) mal teda ALO od 25. kola, kedy išiel box spred LECa, skončiť v cieli maximálne so stratou 22 sekúnd za ním.

2 Likes

K tomu “více jak maximum” se raději nebudu vyjadřovat, ale Alonso s Hulkem nebyli slimáci, maximalizovali také své monoposty. Trochu respektu. Ano, proti Ferrari maj slimáčí monoposty, ale my za to nemůžeme že se Ferrari ocitlo na námi a museli se prodrat - a trvalo jim to.

1 Like

Alonso mal dobré preťeky. Mal maximum bodov čo mohol získať.

2 Likes

Hej hochu. My sa bavíme, že Alonso a Hulk mali slimačie tempo oproti Leclercovi. Tu nikto nespochybňuje, že dali maximum. Proste oproti LEC slimačie tempo mali, ale na ich výkonnosť auta (Alonsova rúra ako povedal) dokázali maximum. Tu len zbytočne hneď útočíte.

1 Like