Vasseur priznáva špecifiká Ferrari: Moja práca je menej obviňovať a viac motivovať | Magazín F1 - F1online.sk

Matúš Pavlíkdnes 19:58

Pracovať vo Ferrari je iné než v ostatných tímoch. Väčšina života súčasnej Formuly 1 sa sústredí v chladnej a zamračenej Británii, kým jej najlegendárnejší tím sa nachádza v slnečnom Taliansku. Tunajší ľudia uvažujú inak a panuje tu odlišná kultúra. Táto skutočnosť bola vždy považovaná za jednu zo slabín Ferrari a s talianskou mentalitou sa musí vysporiadať aj nový šéf stajne Frédéric Vasseur.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/167581/vasseur-priznava-specifika-ferrari-moja-praca-je-menej-obvinovat-a-viac-motivovat

Všetci vedia už od 50 tých rokoch,že Taliani sú jednoducho oproti Britom Nemcom leniví,ohladom vývoja monopostov.Preto ,ak chcelo Ferrari uspieť museli nechať riadenie tímu iným ľuďom ako Talianom.Ked podpisoval Schumacher v roku ,1995 kontrakt s Ferrari dal si podmienky,že riadiť tím ,vyvíjať monopost nebudú prevažne Taliani,vedel ,že iba vtedy uspeje.Ak Ferrari nezíska Neweyho,tak nemá šancu ďalších 10 rokov na titul,ale zjavne to vedeniu Ferrari neprekáža,majú stále dobre predaja,značka Ferrari je stále obdivovaná a tak sa z Ferrari F1 stava,iba akási americká reklama ,čo mi je ako 40 ročnému fanúšikovi Ferrari veľmi ľúto…

taky Arrivabene bol uplne v pohode, a keby mu tam do kapusty neliezol Binotto, tak ten titul urcite mame. Kludne tam mohol byt este teraz, naopak Binotto urobi bordel aj v Audi, ti lutuju vstup uz teraz a do par rokov zduchnu…