Vylepšená pohonná jednotka Ferrari podľa insiderov naplnila očakávania z hľadiska výkonnostných ziskov, no poradím nezatriasla. Výkonnostné manko na Mercedes len zmenšila, takže Ferrari na rovinkách stále ťahalo za kratší koniec. Podľa Frédérica Vasseura sa snažilo s tým niečo spraviť, ale chýbajúci výkon sa nedá zamaskovať ani najlepším rozdelením energie.
Mna fascinuje ze si odhlasovali - ze Mercedes, ktory ma celkovy najvacsi vykon ma moznost si cez ADUO výkon este viac navysit. To je logicke, rozumne a skvele nie ?
Tak měří se jen spalovák, Mercedes má celkově nejlepší motor včetně elektrické části, na spalováku si můžou dovolit to stáhnout o něco, protože ví, že se jim to vyplatí. Red Bull a Ferrari tak dlouho kalkulovi, že teď neví, jak z toho ven.
tie pravidla sa schvalili nejaky ten rok predtym ako sa realne vyrobili tie motory a schvalili ich tak, ze sa bude posudzovat len spalovaci motor ale vylepsovat sa bude moct cela pohonna jednotka. suhlasili stym vsetci do jedneho, cize maju to co si sami schvalili a ze to mercedes urobil sikovne ked sa zameral na elektrocast pripadne umyselne priskrtil spalovak lebo mal vyhodu v elektrickej casti? nuz asi nie nahodou sa hovori, ze su to najlepsi motorari v f1
co nemeni nic na tom, ze za to povodne riesenie hlasovali vsetci
a ano rb a ferrari odmietoli komplexne meranie a teraz na to doplacaju, keby s tym suhlasili tak su dnes v lepsej pozicii. cize mozu si zatlieskat ako tym pomohli ich hlavnemu konkurentovi
Nuž ja som tu pocuval cely rok aj od mnohych na tomto fore, ze ako Hamilton vyvijal toto auto, vyvinul volant, Lewis sa vyjadroval, ze toto auto ma jeho DNA, zmenili kvoli nemu brzdy, v dosledku coho potom prestali fungovat Leclercovi bremba (lebo ak si niekto mysli, ze tie brzdy zmenili len tak, to sa ani neda, tomu sa muselo prisposobovat aj vsetko naokolo)… tak tu je vysledok… na zaciatku sezony malo ferrari najlepsie sasi, momentalne to vyzera ze mclaren uz ich predbehol, a na vysokorychlostnych okruhoch aj tak stracaju… ak po Španielsku zožal Hamilton kredit, že on tlači vyvoj nejakym smerom, tak teraz musi prijať zodpovednosť za to, v akom stave ten monopost je… pre poriadok, ja si toto nemyslim ze by to bola jeho chyba, ale kedze ma tu mnohi presviedcali aky on ma zasadny vplyv na vyvoj, tak by mali teraz uznat aj kritiku, ked upgrady nevychadzaju… ono totiz sa neda tvrdit, ze udava smer vyvoja ked sa dari, a potom sa zase tvarit, ze vyvoj sa ho netyka, ked sa uz nedari
Nesuhlasim s tym, ze ferrari na aduo doplaca, naopak im dava aspon sancu sa dotahovat, najviac doplaca RB… Ferrari doplaca na zle rozhodnutia pro vyvoji od pociatku, to nema nic spolocne s ADUOm
"Podle oficiálních vyjádření FIA nebyl v době schvalování pravidel žádný výrobce proti měření pouze spalovacího motoru.
Návrh měřit výhradně spalovací motor (ICE) prošel jako univerzální a jednomyslná dohoda všech tehdejších značek (Ferrari, Mercedes, Renault, Honda, Audi a Red Bull-Ford). FIA sice původně navrhovala komplexnější model, který by zahrnoval i elektrickou složku (ERS), ale automobilky tento návrh samy smetly ze stolu a hlasovaly pro maximální zjednodušení."
doplaca na terajsie nastavenie aduo oproti tomu navrhovanemu komplexnemu kde by na beton vyhral mercedes a asi aj s vacsim naskokom
dnes je to tak, ze mercedes ma na ferrari naskok nieco cez 2% lenze pri zohladneni aj elektro casti by ten naskok narastol a teda s vysokou mierou pravdepodobnosti by rozdiel medzi mercedesom a ferrari nebol 1 zeton aduo, ale dva s tym, ze mercedes by nemohol motor vylepsovat
Ved ja tvrdim, ze jazdci maju velmi maly vplyv na vyvoj, ale tu to mozes vysvetlovat miestnym, ktori tvrdili po spanielsku, ze Lewis udal smer, a teraz uz netvrdia ze udava smer, ked sa nedari, ale ktovie ak o tyzden vyhraju, tak mozno zas bude udavat smer