Vasseur potvrdil januárovú premiéru Hamiltona. Bude jazdiť aj na testoch Pirelli | Magazín F1 - F1online.sk

Lewis Hamilton je oficiálne jzadcom Ferrari. Jeho premiéra v kokpite červeného monopostu by mala prísť už koncom tohto mesiaca. Scuderia chystá svojmu novému pilotovi jazdy so starým monopostom a tiež má naplánované testy s Pirelli v Magny-Cours. Pred odchodom na predsezónne testy nemajú v Maranelle veľa času, ale podľa slov šéfa stajne Frédérica Vasseura z ponúkaného priestoru vyťažia maximum.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/185131/vasseur-potvrdil-januarovu-premieru-hamiltona-bude-jazdit-aj-na-testoch-pirelli

Ferrari sa dobrovolne pred rokmi znicilo,ked suhlasilo so zakazom testov,teda uspechy na roky znicil konkretne byvaly sef Ferrari Montezemelo,ktory napriek varovania mnohych suhlasil a tym Ferrari odpisal na roky,kedze Ferrari vzdy tazilo s testov a nemalo taku rozvinutu technicku simulacnu infrastrukturu ako napr.Mercedes a Red Bull.Teraz musi Hamilton ,ukazat,ze je tie jeho tituly neboli,len pre prevahu Mercedesu,ale,ze je aj technicky zdatny pilot a dat Ferrari nejaku spatnu vazbu,aby sa zlepsilo hlavne vo flexibilite,na ktoru doplaca roky.Uvidime ako to dopadne,ale drzim Hamiltonovi palce.

2 Likes

Ja mám práve obavu, že kvôli Hamiltonovi nezíska Ferrari v najbližších sezónach titul ani v PJ ani v PK.

Dozvieme sa coskoro. Ale som dost zvedavy na porovnanie s Leclercom. Hamilton nema co stratit, v Mercedese by uz neziskal nic okrem sporadickeho vitazstva, Leclerc moze stratit vsetko. A netrufam si povedat kto z nich bude lepsi.

1 Like

Cize so Sainzom by ho ziskali ?