Prebehlik od Mercedesu k RB. Správu o meniacom sa kompresnom pomerne podľa teploty motora vykecal bývalý inžinier Mercedesu po príchode do RB.
Nie je dokázané porušenie pravidiel, ale je možné, že využili šedú zónu. Preto FIA zaviedla od 1.6.meranie KP aj za tepla.
Ak im to dokážu, nebude to o pochybnej povesti, ale o faktickom podvádzaní.
Preco zhadzujes motor mercedes a spochybnujes nieco, co nebolo zakazane. Pises tu o pochybnej povesti motoru mercedes, no pokial viem, motor mercedes pomohol ziskat niekolko titulov timu McLaren a aj Mercedesu.
Ak je niečo, o čom je možné povedať že nie je presne podľa pravidiel, tak je možné o tom pochybovať. Ak o tom hovoria viacerí, vytvárajú sa povesti. V takom prípade má motor Mercedesu pochybnú povesť. Využívanie tzv. šedej zony je vysvetliť si pravidlo po svojom, potom robiť blbého a vysvetľovať: my sme to chápali … blá, blá
Môj osobný názor je, že v Mercedese si naivne mysleli, že im na ten trik s KP nik nepríde a kým sa začne pretekať na európskych GP a konkurencia začne aplikovať vylepšenia oni budú mať parádny bodový náskok, “klídek a nohy pěkne v teploučku” . Prd. Celé sa to prevalilo ako diesel gate a už majú plnú hubu kecov o bezpečnosti štartov.
Takže si počkám na krídelká na svätožiare, na macarenu a ďalšie “dobroty”, ktorými sa Ferrari pokúsi “spríjemňovať” Mercedesu život. A ak to výjde, budem sa škeriť od ucha k uchu.
Všetko je dané pravidlami, ale ako vidím, naše názory sa nezhodujú a ja sa pre malichernosti naťahovať nebudem. Svoje k debate som povedal, stojím si za tým a pre mňa to končí. Kto mal pravdu ukáže čas.
Nikto ti nekaze natahovat sa. Ja sa ta pytam jednoduchu vetu na ktoru nemas odpoved.
Preco spocybnujes motor mercedes ? Preco pises o pochybnej povesti ?
Tak neobvinuj, ked potom nevies argumentovat a nakoniec sa odmlcis s trapnym komentom, ze sa nebudes natahovat Toto je forum na komunikaciu o F1 a nie na to, aby si tu splechol sprostost a potom zdupkal so stiahnutym chvostom.
Aky cas ? Ze od polky sezony im stopnu to, co vymysleli v sulade s pravidlami ? A FIA az neskor zistila, ze vdaka tomu budu mat vyhodu, tak pozmenia pravidla, aby spravila F1 zase zaujimavou a vyrovnanejsou ?
Ano o to FIA ide, aby bojovali o titul 2-3 timy a na ukor toho, budu stale spomalovat toho, co najde sikovny sposob vyhnut sa poruseniu pravidiel.
Fia dozera na pravidla (a dalo by sa vela kritizovat, ale…) a plati, ze ked povie: motor je nelegalny - motor je nelegalny. Ak Fia nepovie, ze motor je nelegalny - je legalny. Ak fia dala “stempel” na motor Mercedes - je legalny.
Navyse je skvely a klobuk dole pred inziniermi, ktori ho vymysleli. Mercedes je top team a paci sa mi ako funguje. Ak ho chce porazit iny team, musi zamakat a byt lepsi. To je vsetko
Tak hej, uz v tom 2014 si to pekne nachystali, potom DAS a teraz toto… Vidno, ze sa snazia, ako mozu. Ferrari konecne aspon na tych startoch nieco zarobilo, ale aj zavodnu rychlost maju dobreu, kedze su pred McL a RB. Skoda, konikovia mozno zaberu od polky sezony, ked trosku zmeny spomalia medak. Potom to bude asi vyrovnanejsie.
Som zvedavy, kto si nazbiera viac bodov, ale Russell je asi skusenejsi.
No prosím, to je konečně novina! Doufám, že jim to k něčemu bude, když už je kolem toho takové haló. Určitě se zase budeš koukat v půl čtvrté, tak nám ospalcům aspoň hned řekneš, jak to vypadalo .
Samozřejmě se budu snažit úspěšně vstanout, ale mám trochu rýmečku, tak hrozí, že se pátečního rána nedožiju.
Moc Ferrari fandím, aby jim to s rotačkou vyšlo. Neočekávám, že bude použitelné na všech okruzích, ale třeba v Monze, Spa, nebo třeba v Baku by mohlo být hodně užitečné. Naopak v Monaku a jiných pomalých okruzích rotačka nejspíše zůstane ve skladu.
To do pátku dáš, když má člověk silný motiv, překoná všechno na světě ! Momentálně asi Ferrari kdekdo drží palce pro tu naději, že by to mohli Mercedesu aspoň trochu zkomplikovat.