Vasseur o tímovej réžii: Podľa mňa sme odviedli dobrú prácu | Magazín F1 - F1online.sk

Nerozhodnosť na boxovom múriku zrejme pripravila Scuderiu o lepší výsledok. Talianska stajňa sa zdráhala siahnuť po tímovej réžii, keď bolo jasné, že Lewis Hamilton je rýchlejším jazdcom. Nakoniec ideálny čas na výmenu pozícií premeškala, no podľa Frédérica Vasseura si stratégovia počínali dobre.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/198009/vasseur-o-timovej-rezii-podla-mna-sme-odviedli-dobru-pracu

4 Likes

Já myslím, že v rámci možností, které Ferrari má jsou jeho výsledky v F1 velmi solidní, možná i skvělé.

Myslím, že Ferrari je především značka, potom národní tým a symbol a až potom možná závodní tým.

Od toho se odvíjí i investiční a strategické priority.
Mě jsou teď asi poprvé v mém životě sympatičtí a mám je rád.

Když jsem byl v Maranellu, tak tam někde byl nápis “Je mnohem důležitější být Ferrari, než vyhrávat” … to je odpověď na to, proč nejsou modří, nebo podobné nesmysly.

1 Like

To je mentalita s ktorou tím nemôže dlho fungovať. Vždy musia byť prvý

Začíná mě děsit (i při vzpomínce na minulou diskuzi na tohle téma), že můžeš mít pravdu…

3 Likes

Já si to nemyslím.
Všichni a to doslova, kteří kdy v F1 závodili a nejsou po smrti a nejenom ti, se dneska třesou strachy před konkurencí z Číny…

Ferrari nemusí, má v tomto směru naprosto unikátní pozici a budoucnost.

Proč děsit, vždyť je to skvělé.

Je jen třeba se smířit s tím, že F1 není sport, ale nástroj.

1 Like

Ked Ferrari sefuje takyto hlupak,tak sa necudujme,kde je Ferrari…Vsetci videli,ze Ferrari odviedlo hroznu pracu v timovej rezie,ale podla sefa stajne to bolo super!

Další věcí s kterou bychom se tady měli všichni hromadně smířit je, že i ten nejvíc odstrkovaný člen závodního týmu Ferrari, je násobně schopnější než kdokoliv z nás.

3 Likes

Taky se F1 říkalo nejrychlejší cirkus, proč ne. Já moc neřeším definici, ale cíl (a nemyslím co největší zisk, pokud vede přes výsledek) a s tím související cílovou skupinu. Pokud je cílem vítězství a cílovkou jsou sportovní diváci, tak je to pro mě sport. Pokud to má být reklama a posílení pocitu národní hrdosti bez ohledu na výsledek, už to je spíš divadlo. A teď co s tím, když tyhle skupiny spolu soutěží… Ale jak Tě znám, tak mi to ještě zkomplikuješ :smile: .

1 Like

Bussines im ide to žiadna, ale športovo vôbec

Možná to berete moc vážně.

Kdo to dělá dobře a kdo ne, možná napoví seznam značek, co se kdy F1 v historii účastnily a kolik z nich není po smrti…

Tak nějak mám pocit, že jediná stálice je Ferrari, potom někde v dáli je Mercedes a nově Redbull.
Ostatní nestojí za řeč.

Veď vravím že to nie je šport :grinning:

Překvapuje mě, že zrovna Ty bereš takové přežívání a potácení se jako pozitivum a vlastně cíl. Jdu radši žehlit…

Ferrari je možná nejhodnotnější a nejperspektivnější západní automobilka :grinning:.
To není přeci přežívání.

Abych přešel k vážným věcem, tak podívej, co mě roste na zahradě každý týden :grinning:.

2 Likes

kazdy safety car proti nam tuto sezonu, ale to neospravedlnuje tragicku vykonnost auta, skoda lebo bol vsc o 5s skor alebo o 20 neskor, tak leclerc asi skonci 5. nejakym zazrakom zase

Já tedy nevím o čem to mluví. Jezdil za ním zaseklý několik kol a ničil si pneu. V takových situacích by měl tým okamžitě vyřešit výměnu pozic a pokud by nepředjel ANT tak výměnu zpět před cílem.

Když přidáš do polévky pár krtků, tak bude výživná kulajda. :yum:

Tak toto očividne nevedia dlhodobo a čoraz viac je zrejmé, že to nebolo všetkými tými Clearmi a podobne ale problém je niekde inde. Ale vzhľadom na to, že už vymenili 3/4 tímu a v podstate sa okrem omnoho lepších pit stopov, nezmenilo zhola nič ,tak už ani nie je na koho zvaliť vinu

Teraz si inak neviem vybrať či je väčší trolling od Browna, že doposiaľ neboli vo väčšine pretekov najrýchlejší alebo od Freda, že všetko zvládli v Miami perfektne

4 Likes