Vasseur o kauze Red Bullu: Diskvalifikujú vás aj za milimeter alebo 300 gramov | Magazín F1 - F1online.sk

Piatkové ráno v Singapure prinieslo priam senzačné novinky. Tím Red Bull je podľa všetkého podozrivý (nie obvinený) z toho, že v minulej sezóne závažným spôsobom prekročil rozpočtový strop. Určite nie je žiadnym prekvapením, že niečo také žiadneho z konkurentov stajne z Milton Keynes nepotešilo.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/77746/vasseur-o-kauze-red-bullu-diskvalifikuju-vas-aj-za-milimeter-alebo-300-gramov

Inak hej hovorí to len Wolf :joy::joy::joy::joy:

Red bull by ale, už potřeboval ■■■■■■ přes kule ,už moc machrujou a arogantni Helmut by sklapl

No, len všetci sa vyjadrujú v duchu, že ak porušili pravidlá tak musia byť patrične potrestaný, len Wolf s Binottom už majú jasno o vine a najradšej by zajtra rozdávali tresty. A to sa ešte nebavíme o tom, odkiaľ majú dôverné informácie ale však spolupráca na linke FIA, s jedným nemenovaným tímom, je nám všetkým dobre známa

1 Like

Dalsi, ktoreho treba vysetrovat, ze odkial ma pristup ku confidential informaciam…

1 Like

Tak určite ich použili nato aby mechanici cestovali FIRST class a bývať v Carltone :joy::joy::joy:

Jaj Sorry tam nie tam býva Mercedes tak v Hiltone :joy:

Sebastianovi Vetellovi ked v preteku chybalo 3 deci benzinu na vzorku aj ked vzorka sa dala spravit , tak ho diskvalifikovali s preteku. Tím ktory prekrocil platovy strop ziskal vyhodu oproti ostatnym tímom a mal by dostat trest v podobe diskvalifikacie z celej sezony

Mňa vyslovene baví, že všetci v diskusiách veria tomu, že RB je taký sprostý, že by minul x miliónov navyše a potom by bez problémov odovzdal na jar potrebné výkazy, z ktorých by to navyše bolo zrejmé… Zvlášť, keď vedia, že FIA im to bude kontrolovať každý rok a podrobne.

RB asi našiel dieru v rozpočtových pravidlách, ktorú si náležite prejednal s právnikmi… Nebolo by to po prvý raz, čo FIA napísala deravé pravidlá, a potom nevedela ako má situáciu riešiť.

Porušovanie technických pravidiel je jedna vec - tak keď je raz dané, že má mať niečo 5 mm, tak to musí mať 5 mm. Ale ako človek, ktorý sa pri svojej práci dostane aj k auditom, viem, že financie a účtovníctvo sa dá tak jednoducho prekrútiť bez toho, aby došlo k porušeniu čohokoľvek. A keď to dokáže firmička na výrobu črepníkov s 50 zamestnancami, tak RB s armádou právnikov a účtovníkov to vie urobiť tak, že všetko je v duchu súčasných pravidiel. Ja by som sa skôr zameral na mercedes a ich zvláštne mrhanie motormi minulý rok. Veď Bottas svojho času za mesiac nasadil 6 nových kompletných motorov. A ktovie, koľko peňazí liala automobilka do svojej cestnej divízie, aby tam testovali veci pre F1 tím.

Výsledok podľa mňa bude taký, že RB sa pohrozí prstom /prípadne sa podpíše nejaká tajná dohoda ala Ferrari/ a od novej sezóny sa rozpočtové pravidlá rozšíria o 150 ďalších strán a 40 nových usmernení.

2 Likes

Máš recht. Ještě by mohli RB zatáhnout do aféry Dieselgate. :crazy_face:

Bottas měl za celou sezónu 6 ICE.
Oba Ferrari mají letos 5 a budou mít zcela jistě 6-
Verstappen má taky 5. Letos si 3 závody za sebou nasbíral 3 spalováky. resp. 2
Jen tak do zásoby. :slight_smile:

1 Like

Pred mesiacmi (asi na zaciatku sezony)tu bola správa,ze dnes uz byvala zamestnankyna Medveda bude pracovat v strukturach Fia. Vtedy si vsetci robili prdel z toho,ze ju dosadil Vlcik,aby mu mal kto vynasat doverne info. Teoria o cloveku vo vnutri Fia ma realne zaklady.

Mňa viac zaujíma, či je to pravda, že Red-Bull a Aston pri limitoch podvádzajú, ako to kto to info vyniesol. Ostatne aj to je nakoniec dôležité, lebo môžu byť pokusy zamiesť to po koberec.

Ale Ferrarko ma nespolahlive motory, tak musia nasadit nove. Aj ty sa smejes,ze postavili sroty,tak ako mali jazdit? Ako Flinstonovci?
Na jednej strane sa smejes,ze su babraci a na druhej,ze casto nasadzuju nove motorove komponenty. Zbytocne si schyzofrenik. Ked musia,tak musia.:slightly_smiling_face:
Botaska minuly rok nemusel, ale mohol, lebo sa tak u Medveda rozhodli.

Musel, nemusel… Však to je jedno. Ve finále na tom budou stejně.
Reaguju na to, že Bottas údajně vyměnil 6 motorů za měsíc a že je v tom nějaký podvod.
Nebo že se to má nějak prošetřit.

A je mi to absolutně jedno. Ať jich Verstappen nebo Ferrari nebo Bottas vymění třeba 20. Není na tom nic špatného. Špatnosti a podvody se v tom začaly hledat po loňské Brazílii, protože Mercedes. :slight_smile:

1 Like

Uz sa o tom diskutovalo v inom prispevku, ale musis si zvolit spravnu metodiku. Bud vezmes posledne FA, ktore prekrocili limit, tym padom to prekrocenie kludne mozu byt faktury za oslavy titulu… Alebo musis zobrat nieco ine (momentalne asi nevieme, aku ma FIA metodiku). Cize si ostava len pockat :slight_smile: Hodnotit to tak, ze vsetko islo na vylepsenie vykonu je cista blbost.

To, že si něco projednáš s pravníkem ještě neznamená, že poskytnutá rada z jeho strany bude správná. Od si musí advokáti povinně sjednávat pojištění odpovědnosti. :grinning:

Však už to tady psal Helmutko. Vše bylo účetně ok. (vlastně proč by odevzdali špatné účetnictví)
Ale zaměstnanci naprášili RB, že nelegálně protáčejí/rozdělujou prachy přes dceřinné společnosti a tím snižujou náklady.
Takže např. Vývoj stál reálně 20mega a udělali z toho 15. :slight_smile:

ale takto predsa nemoze fungovat kontrolny organ FIA ked sa jedna o fundamentalne pravidlo. Aby to vsetko stalo na tom, kto koho kde “naprasi”. predsalen ide o financny audit. musi to byt na papieri.

Neboj, já to připomenul pouze jako koření do diskuze. :slightly_smiling_face:

To nevím. :slight_smile: Ale papír snese vše. Sám to znám. :eyes: