Vasseur nepovažuje rok 2025 za katastrofu: Nie je to správne slovo | Magazín F1 - F1online.sk

Veľké očakávania sa nenaplnili. Ferrari nenadviazalo na vynikajúci záver minulej sezóny a na začiatku tohto ročníka nemalo ani zďaleka víťazné auto ako vlani. Lewis Hamilton sa nestal liekom na neduhy Ferrari. Naopak, pri premiére v Maranelle zažíva najhoršiu sezónu v kariére. Ferrari ani raz nevyhralo, Hamilton nebol ani raz na pódiu. Čo je to, ak nie úplná katastrofa?

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/221069/vasseur-nepovazuje-rok-2025-za-katastrofu-nie-je-to-spravne-slovo

@Hedgehog @Nordotor nazor? :smiley:

Haha Vasseur asi takisto pozna moju oblubenu vetu - dokud jde vyslovit, ze je neco naprd, neni to vubec naprd

1 Like

Vasseur si do Ferrari asi preniesol ambicie z Alfy, a tak je P4 vo WCC a P5 vo WDC pre neho v pohode, ba az uspech. :sweat_smile:

2 Likes

Vasseur nema ako zmenit chod Ferrari a tym dorucit uspech, kedze vieme ze vo Ferrari riesi vsetko jedna hlava. Mozno uz navrhoval pre zlepsenie vymenu par ludi, ale talianska rodina je rodina a preto mozno uz nikdy na titul nedosiahnu. A kym sa nezmeni tato zakladna vec/ plus stat v ktorom posobia bude to stale stajna ‘‘len’’ so spomienkami na stare dobre casy s Misom :slight_smile:

1 Like

Tak výsledkově to opravdu je diskutabilní a ta poznámka, že ještě před pár GP byli druzí v PK je pravdivá. A upřímně měli i dost smůly - třeba to odstřelení Leclerca Antonellim po útoku Piastriho fakt není chyba jezdce ani týmu a bylo toho více.

Problém je spíš v tom (a to jde na 100% za Vasseurem), že se pro 2025 vlastně jako jediní rozhodli pro agresivní vývoj včetně změny koncepce auta (fakt zásadní změny, ne jen ladění) a brali to jako útok na titul, ale tohle naprosto selhalo a reálně jsou na tom hůře než loni i po odečtení smolných bodů. Tohle fakt malér je a podle mne to je velký problém i osobně pro Freda, tohle zkrátka bylo jeho rozhodnutí…

Popravdě bych se nijak nedivil, kdyby na vývoj auta 2025 utratili dokonce víc peněz než RB, u kterého se zpochybňuje pokračování vývoje a může to mít i dopad na 2026. Přičemž ale u RB to evidentně nějaké výsledky má, čímž to mohou omluvit, ale Ferrari?

Tím, ktorý vstupuje do poslednej sezóny platných pravidiel z pozície bojujúceho o titul v pohári konštruktérov do posledného závodu minulej sezóny a ktorý privedie 7-násobného šampióna, nemá za 22 GP ani jedno (!!!) víťazstvo a šéf tímu tvrdí, že to nie je katastrofa. Tak neviem, či sa mám hlásiť v blázinci ja alebo Vasseur.

3 Likes

samezrejme ze to nieje katastrofa. dostavaju prachy od fia len za to ze su v f1, lebo su ferrari. by ma zaujimalo ako dlho im to este bude fia ochotna platit ak sa nebudu pravidelne zucastnovat na boji o titul.

Ja naopak s Fredom suhlasim. Podla mna slovo “katastrofa” dostatocne nevystihuje situaciu Fer.

Sklenice poloplná, to je jasný :muscle:

1 Like

Vasseurr máš pravdu že sa to nedá pomenovať katastrofa lebo to je tragédia

Ja sa k tomuto už nemôžem vyjadrovať. Prišli noty z maranella a zase nepotrebujem problémy.

1 Like