Vasseur chce oba tituly: V Melbourne to môže vyzerať diametrálne odlišne | Magazín F1 - F1online.sk

Ferrari na predsezónnych testoch nijak zvlášť neohúrilo; nesklamalo, ale ani neohúrilo. S novým jazdcom a novým predným zavesením sa od tohto tímu veľa očakáva a po rokoch v tieni Red Bullu a Mercedesu sa tento tím vracia na výslnie. Potrebuje to však potvrdiť ziskom prvého titulu po dlhých rokoch a pri pohľade na bahrajnské predstavenie je málokto presvedčený o forme červeného tímu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/188732/vasseur-chce-oba-tituly-v-melbourne-to-moze-vyzerat-diametralne-odlisne

Clickbait?

Realita: …*Chceme bojovať o oba tituly,…

titulok? Chce oba tituly.

1 Like

Pointa pretekania je, že ak o tie tituly bojuješ, chceš ich získať

1 Like

Umim si predstavit Ferrari a nekolik letosnich wins, proc ne, jestli to bude stacit na oba tituly, tezko rict, hlavne ze je vsechno otevrene, ocekavam zabavu :crossed_fingers:

1 Like

Ferrari sú ako Arsenal, stále čakajú na novú sezónu :grin:

1 Like

Je jedno kde je aky tim, aky inzinier. Dolezity je monopost. Kto bude mat topku, ten to vyrha… Aj s dvojicou Albon Sainz sa da titul urvat, ak budu mat monopost ako Button v 2009 :smiley:
Ferrari, McL maju oboch jazdcov top. RB ma zase Ver a mlady mozno budejazdit lepsie ako Perez… Takisto mercedes ma dobrych jazdcov. Takze dolezite je, kto bude mat na titul monopost a to moze mat ktokolvek, dokonca aj Aston ci Alpine… Vzdy boli nejake anomalie v F1, ked vyskocil tim zo stredu pola…

Moze si ich vytlacit na novej vylestenej HP tlaciarni uz teraz! :smiley:

1 Like

Binotto left the chat

1 Like

Jedine Aston Martin potrebuje postavit intergalakticku raketu. Dedo Alonso taha Aston Martin dolu vodou a rychly je maximalne tliachanim a vytvaranim toxickeho prostredia.

Binotto byl šéf, tam Ferrari mělo nějakou naději na titul, takhle je to pohřbený ještě před začátkem sezóny

Co je pohřbený? Skôr Aston tento rok vyzerá byť pohřbený.

3 Likes

Na základe testov si usúdil, že je to pohřbený? :+1:

1 Like

Ferrari ma na míle najlepšie zloženie jazdcov. Piastri, Antonelli a Lawson sú stále neskúsený. U Piastriho nech to prosím nikto nezapiera, lebo v minulej sezóne bol strašne nekonzistentný a takto sa o titul nedá bojovať. Russell má viac skúsenosti ako Piastri, ale tiež ešte nebojoval o titul. S veľkej štvorky tímov na to má len štvorica Hamilton, Verstappen, Leclerc a Norris a dvaja z nich sú len v jednom tíme.

1 Like

Řeknu to takhle, Ferrari jsem před testama osobně považoval za největší konkurenty na titul. Protože loni to vypadalo, že nakonec dokáží ten McLaren uhnat. Jenže v testech ten monopost byl nedotáčivej v pomalých zatáčkách (1 a 10), ale naopak přetáčivej (konec S1). To vyvážení jim dělá očividně problém (s tím zápasí Red Bull od Maďarska 24). Jenže na trati jako je Bahrajn by se to tak projevovat nemělo, kvůli absenci více rychlých zatáček.
Nemyslím si, že by Ferrari bylo vyloženě mimo hru top týmů, ale v boji o titul jim současně nevěřím.
A k AM, určitě si pamatuješ, že jsem tu od listopadu 24 psal, že AM bude mít naprosto strašnej začátek 25, dokonce to bude někde u Sauberu. Takže jestli byl obranný mechanismus: nešehaj mi na můj oblíbený tým, podívej se, jak vypadá ten komu fandíš, tak to nezabere. Já nemám problém se otevřeně podívat, že AM odvádí velmi špatnou práci a nezaslouží si ani nahodilé body za svoji velmi špatně odvedenou práci

Ok, dík za objasnenie. Mne len to spojenie, že je to pohřbený pripadá byť prehnané.

Mi pride ze klasicky pred sezonou vsetci ferrari povazovali za championship contendera a pritom len stacilo mat mensie ocakavania :smile:
Ja nemam uz roky skoro ziadne a kralovsky sa bavim

1 Like

Tak koho by měli lidé považovat za championship contendera, když ne Ferrari?
Vasseur tam 3 roky něco buduje, furt přetahujou top inženýry, vzali tam nejlepšího jezdce, kterému dali 700m.

V zimě byl samý článek o tom, že tam je skvělý vývoj, skvělá čísla, 99% jiné auto, a bůh ví co.
Tak prostě celá F1 měla velká očekávání. No testy vzhledem k očekávání prostě nic moc. Nejde o časy, ale celkový projev auta.

Ale to nic nemusí znamenat. Sezóna je dlouhá, McLaren vloni začal průměrně, a kdyby měli trochu lepší režii v týmu, tak mohli brát double. Bude to boj s flexibilitou křídel a síly se můžou naprosto otočit.
Bude to super.

2 Likes

Nemam problem videt Ferrari jako adepta na tituly, ale proc zit v predstavach kdyz staci pockat dva tydny, testy probehly, vime ale ze dost kratky a nic moc.

3 Likes

Postav ho vedla Verstapena do RB, alebo do ineho top timu… potom nebudes mat o com pisat…