Valsecchi sa oboril na Leclerca: Ako to Ferrari znáša? Nech zavrie ústa a jazdí | Magazín F1 - F1online.sk

Takže Leclerc slabšie, Hamilton tiež, ale on má pred sebou ešte jednu, asi poslednú sezónu. A o Ferrari ani nehovorím. Ale tvrdiť, že vo Ferrari si na niečo hrajú čo nie sú a myslia si, že ich auto je najlepšie a angažovaním sedemnásobného MS je problém vyriešený? To je hm ako by som to nazval. Emancipácia húposti?

Stačí snad už jen jedno vítězství a je před ním.

1 Like

Tak tam to je paralelou na minulý rok. A nebyť nehody Sainza BAKU/Brazília, tak sa zrazu z výhry WCC 2024 prepadneme na 4 najrýchlejší tím. Vieš čo by to bolo? Ešte horšie.

2 Likes

Piastri

Piastriho uz pokladam za mladsiu generaciu od Leclerca, Verstappena, Ocona, Norrisa. A za mna je to talent dekady.

Zavriet hubu by si mali akurat takyto odbornici ako Valsecchi. Vie o tom ako to vo Ferrari funguje presne ako ja.

Viem vsak, ze keby Leclerc nic neriesi a len jazdi, nic mu to neprinesie. Clovek, co v praci len pokrci plecami, povie si ze peniaze idu, kaslem na to a nesnazi sa nieco zlepsit ci nepoukaze na chyby sa nikam neposunie, takisto ako neposunie ostatnych co s nim pracuju. Valsecchiho slova su slova typickeho Taliana, ktory odmieta, ze boxovy murik Ferrari by teoreticky mohol robit nieco zle. Iste, aj Leclerc robi chyby, ale on je ten posledny clanok, vsetko pred nim ma spravne fungovat, az potom sa treba obratit na jazdca.

Vo Ferrari by sa v tomto mali po rokoch spamatat, odkedy sa vo Ferrari rozpadol dream team, tak mali problem s komunikaciou od boxoveho muru na jazdca a naspat. Raikkonen, Alonso, Vettel, Leclerc, Hamilton…

1 Like

predstav si, kde by dnes bolo Ferrari nebyt toho dream teamu na prelome storoci…

Piastri je na tom ZATIAL lepsie jednu polovicu jednej (aktualnej) sezony. Ale potencial ma obrovsky, ano. Ale on je uz skor ta mladsia generacia - do Leclercovej ratam tych, kt. som spomenul vyssie.

Keď prišiel Schumi do Ferrari tak tam ten bordel ešte bol možno nie taký akk rok pred tym

Nemam predstavu, co myslis ty? Bonusy ci pravo vetovat uz mali predtym, takze silna pozicia tam bola aj ked nevyhravali. Za mna ale vela spravil Montezemolo, ktory navysil produkciu aut a zaroven stanovil za jeden z hlavnych cielov vyhrat v F1. To znacne dopomohlo k vzniku toho dream teamu. Uvolnenie zdrojov na v podstate neobmedzene testovanie, Todt s Brawnom a Byrnem dostali svoj priestor…

Tazko povedat, ako by sa Ferrari vodilo bez tej “Schumacherovej” ery. Ak spravne chapem, Ferrari sa odlucilo od koncernu FCA a je v podstate samostatna entita. To sa urcite neda, ked firma neprosperuje a po smrti Enza sa Ferrari dost trapilo

ak predpokladame, ze by nevyhrali ani jeden titul od 1979 tak dnes by boli nieco medzi Lotusom a Aston Martinom. Nic moc.

Pretože som fanušik a ferrari a chcem čo najlepšieho jazdca, a každy kto ma 2 oči a vie si dať 2 a 2 dokopy musí vidieť, že okrem Maxa ťažko budeš hladať lepšieho jazdca ako je Leclerc… predstav si, že by nebol tuto sezonu vo ferrari leclerc ale boli by tam dvaja jazdci, ktory by mali momentalnu vykonnost ako lewis… by bolo ferrari legitimne sučastou stredu poľa

Ano, takový RB by druhý stint na hardech protáhl až do nájezdu do posledního kola a čekali by na RED FLAG. Ale Ferrari ne.

a navyše porovnavat to s piastrim je totalne mimo, leclerc v živote nemal k dispozícii dominantne auto ako piastri…viem, že jeho hateri sa ohanaju sezonou 2022, lenže nechapem, ako možu tvrdit, že 2022 mal leclerc auto na urovni RB alebo lepšie, ked doslova sainz bol že nikde, pretekal sa s mercedesmi, a Perez jazdil proti leclercovi a macovi o vitazstva a este nakoniec skoro aj skončil druhy, tam leclerc bojoval mimo svojej vahovej kategorie proti red bullom, dokonca aj sam Max povedal že v tom Ferrari v 2022 by nedal titul ani on

Mozno by najali Hornera a ten by tam stiahol Neweyho a mozno by tam stale boli, Horny by soferoval Ferrari po Milane a nezacinal si s asistentkami, vyhravali by jeden titul za druhym od 2005 doteraz. Schumacher to ale cele znicil…

1 Like

Na to kolko rokov jazdi Leclerc za Ferrari a musi ho poznat ako vlastnu dlan a akou obrovskou zmenou musel prejst Hamilton, tak jeho strata na Leclerca vobec nie je velka. Russela nemam rad, je mi vrcholne nesympaticky, ale myslim, ze by bol od Leclerca lepsi. Rovnako aj Piastri by bol lepsie, ale viem, McLaren si ho poistil na dost dlho.

To máš pravdu, od Ferrari se letos určitě čekalo víc. Nicméně to není specialita žádného týmu, to se stává. Jiné je, že veřejnost podporovaná vlivným tiskem nezačne takhle volat po výměně šéfa týmu, prostě se jde dál a pracuje na zlepšení. Tady by ale Vasseura už tisk přibíjel na kříž, a to je to poslední, co k práci potřebují.

To se těžko zvenčí posuzuje, ale nějakou práci asi Todt už udělat musel. Prostě pak přišel čas na další krok, že hotovo zdaleka nebylo, na tom se shodneme.

jj jasne kazdy by bol lepši, len leclerc kazdeho poraža v rovnakom aute lebo ma len šťastie, počnuc vettelom, sainzom, teraz hamilton…

leclerc ked prisiel do ferrari tak okamzite sa vyrovnal vettelovi, ktory tam bol 5 rokov a bol 4 nasobny majster sveta, a nikto nehovoril ze jooj ale leclerc tam je len pol roka a uz je na urovni vettela, nie proste koniec koncov ty dostaneš auto a mas s nim jazdiť co najrychlejsie a na trati si len ty v tom aute a je to o schopnostiach…ked pride nejaky jazdec a bude konzistentne porazat leclerca v rovnakom aute tak poviem ze ano je lepsi, a treba uvazovat nad jeho vymenou ale momentalne hocikoho tam posadia tak je pomalsi, tak preco by som ako fanusik mal brat nejaku mačku vo vreci, za to ze niekto odjazdi 3 dobre preteky a samozvani odbornici zacnu rozpravat aky je leclerc nahovno lebo urobil chybu v treningu, a to je jedinym dôvodom neuspechu ferrari, nie ze auto je naprd ale leclercova 1 chyba za uhorsky rok tam je pes zakopany

1 Like