Väčšiu zmenu ako prestup do Ferrari asi nemôžete zažiť, hovorí Vettel | Magazín F1 - F1online.sk

Lewis Hamilton prichádza do Ferrari, aby dokázal to, čo sa pred ním nepodarilo majstrom sveta Fernandovi Alonsovi a Sebastianovi Vettelovi. Čakanie Scuderie na titul je priam mučivo dlhé a vo Ferrari robia všetko, čo je v ich silách, aby to zmenili. Príchod Lewisa Hamiltona má byť posledným dielikom víťaznej mozaiky.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/189310/vacsiu-zmenu-ako-prestup-do-ferrari-asi-nemozete-zazit-hovori-vettel

Obecně je považováno působení Vettla ve Ferrari za neúspěšné-já si to ale nemyslím. Sebastian vyhrál 14 závodů v době, kdy měl Mercedes jednoznačnou převahu i když je mě jasné, že spousta fanoušků je přesvědčeno, že Ferrari v 2017-2018 na titul mělo. Je to věc názoru, já si myslím, že ne a to nejen kvůli technice. Strategické kopance, kterých se vedení týmu dopouštělo prakticky v každém druhém závodě by znechutili každého-nejen Vettla.Ferrari tou dobou dle mého názoru na titul nemělo ať by mělo za volantem kohokoli. Samozřejmě, kdyby byl Vettel vyhrál místo 14 závodů pouze 6, ale bylo by to spojeno s titulem-bylo by všechno velkolepé! (to samé asi platí i o Alonsově působení ve Ferrku) Osobně jsem přesvědčen, že jestli “velký” Hamilton vyhraje několik závodů-bude rád a o titulu si může pouze nechat snít!

6 Likes

Sam sef ferrari povedal, ze keby mali v monoposte Hamilton, ze ten titul vyhraju. Vettel spravil nespocetne chyb pocas niekolkych VC a to nehovorim o tom, ze jeho jedinym rychlostnym meritkom bol Kimi, ktory bol priserne pomaly celych 5rokov ci kolko tam po lotuse posobil…
Vettela nemal kto tlacit dopredu. A Kimi si uz jazdil iba rekreacne.
Takze ano, Ferrari malo urcite na titul.

2 Likes

Ve skutečnosti Vettel znechutil Ferrari svým tempem a chybami. Proto ho vykopli. Ale co příjde mně fascinující je, když každej fanoušek Vettela píše o strategických chybách a k Vettelovi nic.

3 Likes

Vettel bohužel neměl jednoznačnou podporu v týmu a proti takřka dokonalému Mercedesu musel tlačit na limit. To vždycky přináší větší riziko chyb. K tomu špatný sezónní vývoj a bylo hotovo. Jeho působení bylo stejně neúspěšné jako jiných jezdců, kteří přišli do Ferrari získat titul a nepodařilo se jim to, jenom málokterý z nich to takhle vzal na sebe (aby se mu zbytek týmu ochotně schoval za záda). Ale už je to jedno.

8 Likes

Atmosfera vo Ferrari bola za posobenia Vettela dost toxicka, hlavne vdaka Arrivabenemu. Som si isty ze pri Vasseurovi, by Vettel take chyby nerobil a rovnako by Hamilton do Ferrari neprestupil ak by tam sefoval Arrivabene. Vettel mal bohuzial smolu asi na najhorsie vedenie Ferrari v poslednej dobe.

3 Likes

Tak tak. Ferrari nemalo auto na boj o titul. Bohuzial.

Mercedes si to velmi dobre kontroloval, a ked malo ferrari doniest updaty. Tak prepadlo nie naopak.

Vettel musel, nie mohol. Takze bol pod tlakom pod akym Lh nebol :slight_smile:

1 Like

No Ferrari 2018 mělo první polovinu převahu nad Mercedesem, žel když chybuješ jako v Německu a nejsi schopen udržet bodový náskok, tak se to pak podepíše na celém týmu. Vettel je neustále omlouván a že Ferrari za to nese vinu, není tomu tak. Každý nese osobní zodpovědnost, a Vettel za to jak řídil a jaké chyby plodil. To na titul proti Hamovi který chyby nedělal nemohlo stačit. Proto to skončilo celkem propastí. Ham si za tu sezonu vysloužil pochvalu, Vettel naopak, to se s ním také neslo.

3 Likes

Je to ukázka dat. Ferrari 2018 mělo více, než 10 závodů te sezony nejrychlejší monopost

4 Likes

uz aby sa jazdilo, co :smiley:

1 Like

Vettel pod tlakem svého týmu ztratil 2018 skoro 100 bodů v “boji” o titul. Chudák. :smiley:

3 Likes

Si piš :smile: ! @Ferda se hlásil, že vstane na první trénink, to já říct přece jenom nemůžu…

1 Like

No jéje. Už teď stojím na první trenál frontu u budíku. :crazy_face:

1 Like

Mně i ten druhý připadá v nelidském termínu, ale to už dám. V neděli to bude ještě smutnější, ale přece jenom závod je závod, to je jiná motivace :smile: .

obrázok
lepsie skoro rano ako neskoro vecer, sa hovori u nas :smiley:
@Ferda

2 Likes

Všechno se jede v časech, kdy běžně bývám vzhůru.
Nejhorší je sobota, kdy bývám zmordovaný po pinčusu.

To není ani ráno ani večer, prakticky to sedí na klasickou dobu “mezi psem a vlkem” - nic horšího už není…

Zajímavé bude počasí. V neděli má poprchávat s možnosti bouřky, ale vše se posouvá tak, že by škaredě mohlo být až v pondělí.

Pro mě by pršet zrovna nemuselo, těším se na aspoň trochu objektivní první srovnání.

1 Like

Pár kapek by neublížilo. Původně mělo být v pátek hodně přes 30°C, ale teď píšou už jenom 23°. Hodně se předpovědi mění. Momentálně je předpověď na neděli taková.

image