V šprinte sa len rozdávajú tresty, nič neznamená a nezaujíma nás, vyhlásil Alonso | Magazín F1 - F1online.sk

No mam takovej pocit, ze nejake ty body se za sprint rozdavaji. Jestli mel nebo nemel dostat trest? No asi spis mel dostat trest za Sainze ve sprintu, nez za Russella v zavode. To by pak taky mohl rict, ze zavody nic neresi a jen se rozdavaji tresty.

Spis mi to prijde, ze je nastvanej na sebe, ze prohral s mladym Strollem.

Mam Fernanda rad, ale jeho predstava, ze vsechno z jeho strany je ciste a ze kdyz prohlasi, vybrzdit jsem ho nechtel, muzu jezdit jak chci, ze to vsichni musi akceptovat. No nevim nevim, jestli s takovou mu to pujde lepe.

5 Likes

Je to dětská reakce a úlety jiných pilotů na tom nic nezmění.

Naprosto zjevně vrcholoví sportovci nejsou vždy zrovna vzory dospělosti a rozvahy.

Razítko “Dickhead” na tento názor poskytl Max Verstappen. :grin:

1 Like

A teď vážně, kolik fandů baví tenhle formát? Kolik fandů si užívá ty sprinty? Já nevidím nějaké obrovské pozitivní ohlasy teda. F1 má daleko větší starosti, co má řešit, ale nakonec řeší, kolik sprintů přidat do sezóny, pak se nemůže nikdo divit současnému stavu F1

1 Like

1 Like

Myslim ze tenhle format sprintu je celkem v pohode. Max je konzervativec a je na cele tak nechce nic menit, pochoppitelne. Vsadim se, ze v sedmnacti by na to pel ody a byl by nadsenej.

3 Likes

A o to přece jde, ne o zábavu na trati

1 Like

Alonso je stále tak dobrý právě kvůli tomu jaký je, extrémně soutěživý, a teď prostě prohrává bitvu s komisaři který ho obdařují největší sumou trestných bodů za všechno kde se proviní či třeba i neproviní a je to otázkou názoru. Za mě to bylo taky přehnaný a nedivím se mu, no stejně to prostě bude muset vstřebat. Však on to zvládne, neměj péči.

2 Likes

1 Like

Nejsem toho zastáncem, no žel chápu ty který by se na tréning nedívali ale tohle si třeba zkouknou. Kdybych já měl hlasovat zůstanu u standardního formátu bez sprintů, no já nerozhoduji. Zatím jich je jen 6 v sezoně, obávám se že bude hůř. Kdyby alespoň kvaldu vyzkoušeli jinak a tak, ale takhle je to prostě jen minikvalda a minizávod před kvaldou a závodem. Taková předzvěst.

2 Likes

Myslím, že komisaři Alonsovi přitli za lhaní.

1 Like

Nezbývá, než opět přikyvovat :+1:
Všechny ty rozstřely a sprinty zrušit. Rozfrcanej F1 víkend a zmatek na zmatek!

2 Likes

Ok, ale mám problém rozeznat, proč u Fernanda je tohle prohlášení dětské a u Maxe je to: je to borec, co se nebojí říct věci, jak cítí.

3 Likes

Tak rozdíl je v dikci (“samé tresty”, “nezájem”). Fernando dává najevo, že kašle na sprinty, protože poslední mu nevyšel a ještě dostal trest. Kdyby býval ten sprint vyhrál, zpíval by jinou; zrovna on by se za to patrně ocenil velmi vysoko. Kdežto Max tím svým neomaleným způsobem, který ho v řadě situací nectí, ale tak nějak k němu patří, kritizuje sprinty, ačkoli vyhrává jeden za druhým. Fernandovy reakce až příliš závisejí na tom, jak zrovna dopadl on, odtud můj názor, že je to dětinské. Prostě je v tom náladovost a nad tím by už ve svém věku Fernando mohl mít kontrolu.

2 Likes

Zdá se, že nové měkké pneumatiky nějak nezafungovaly? Alonso nejlepší čas na střední. U Norrise ještě v horším podání…
Nebo možná opravdu ten bojkot a znechucení… :upside_down_face:

“Dám si vodu, bez citróna”
“Bez citróna nemáme”
“Tak bez pomaranča, ďakujem”

4 Likes

Jenže tohle si myslíš, nevíš to. Fernando se ke sprintům vyjadřoval od začátku kriticky, a to i ve chvíli, kdy se mu podařil sprint. Spíš v tvém přístupu je to, že Maxovi fandíš a Fernanda nemáš rád, tohle už beru, jako čistě obhájení si svého názoru. Neberu ti ho, ale nemůžeš tvrdit, jak by Fernando reagoval, obzvlášť, když v minulosti kritizoval sprinty, jak jsem napsal, i ty kde se mu dařilo.

1 Like

Ohledně toho odvolání existuje nějaké lejstro?

OK, ale přesto mě zaráží ten prakticky pubertální jazyk právě tohoto výroku.

Navíc Alonso byl v sprintu, pokud vím, nejlépe pátý (Rakousko 2023), takže výsledky podle jeho představ tu zatím rozhodně nejsou, na rozdíl od MV, který vyhrál celkem 8 sprintů a jasně v této statistice vede. Popravdě řečeno je bilance FA v této kategorii tristní.

Ja si to zas nemyslim. To mas proste v hlave take nieco :man_shrugging::sunglasses:

Nic jsem nenašel, asi si dávaj hodně na čas ty výmluvy správně sesmolit.