V roku 2026 budú rozhodovať motory, vyhlásil Newey | Magazín F1 - F1online.sk

Aj keď Red Bullu trvalo čakanie na prvé víťazstvo takmer päť rokov, za najtemnejšie obdobie v dejinách stajne sa považujú sezóny 2014 až 2016, ktoré poznačili spory s Renaultom spojené so slabým výkonom a spoľahlivosťou ich pohonnej jednotky. Kým Mercedes dominoval, Red Bull zvažoval svoje zotrvanie vo Formule 1. Adrian Newey očakáva, že v roku 2026 bude opäť rozhodovať výkon motorov.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/185903/v-roku-2026-budu-rozhodovat-motory-vyhlasil-newey

Vidíte i Adrian dává vinu Renaultu a považuje období po 2014 jako období temna.

Jestli se to bude opakovat příští rok, tak definitivně končím s F1, na tohle nejsem zvědavej.
Výjímka by samozřejmě byla dominance Ferrari, to by bylo v pořádku. :stuck_out_tongue:

1 Like

Dominance Charlesa.

Fixed it for you.

4 Likes

Nemusíš mít obavy, že s F1 skončíš. Renault čeká letos poslední rok s vlastními motory.

Akceptujeme dominanci Hondy, jina dominance se neakceptuje.

1 Like

Tak sa uz rozhodnite. Ked sa ozyvali hlasy, aby sa vo najviac komponentov standardizovalo, nech nevznikaju zbytocne rozdiely vo vykonnosti, a teda bola vyrovnanejsia sutaz, tak to bolo nareku, ze to nie je v DNA F1. A ked sa robi nieco co je v DNA F1, teda vyvojove preteky kde hrozi velky rozdiel vo vykonnosti, tak zase placu…

Ten posledny odstavec hovori za vsetko.

Mne to pride ako paralela na nefunkcny politicky system…tocia sa dookola uz dekady. Nieco vymyslia potom to optimalizuju a nakoniec zrusia. Nieco vymyslia atd atd atd

Kazde 4 roky prekopu vsetko, nie je to premyslene, stoji to neskutocne mnozstvo penazi a stoji to vo finale za velke ■■■■■ a odseru si to divaci

nieco ako EU :blush: :wink:

specifikacia motorov na 2026 je cira katastrofa

Cakal by som hocico, ale ze zrovna ty budes fandit predlzeniu dominancie Maxa, tak to teda nie. :sweat_smile:

2 Likes
  • Se porad zpomaluje, narustaji rozmery a vaha. :slight_smile: Nemluve o tom pojizdnym generatoru… To se zavodama uz nema nic spolecnyho. Muzou si sednout v F1 studiu a jezdit na simulatorech.

to zasa nie, auta zrychluju aj napriek rozmerom a vahe…

naopak, pomohlo by aby spomalili…a zvysil sa pocet zatacok v kalendari kde sa predbieha na tvrde brzdy. kedze nasledovat auta sa bohuzial neda od 2. sezony novych pravidiel (2021 - diki adrian :smiley: )

nech ma ubiju difuzorom ale Indy ma kazdym rokom berie viac a viac.

Už zase cpeš Maxe všude možně?

2014 ctrlc
2026 ctrlv

Diky.

Zase to nepřeháněj, 2014 to bylo fakt až příliš, doufám že zas taková dominance se díky motorům zopakovat nepodaří, pro kohokoliv :thinking:

1 Like

Auta zrychlovala(W11) pak je maFIA zarizla a jsou pomalejsi, vetsi a tezsi.

Souhlasim s tebou… Minuly rok jsem si oblibil Indy, imsu a lmdh. :slight_smile: Sice je mi BOP absolutne proti srsti, ale zatim je to koukatelny vic nez formule s blatnikama.

1 Like

Já opravdu doufám, že se to někomu povede.

spomalia. budu uzsie gumy.
Inak celkovy balik - PU + palivo sa co sa tyka hmotnosti az tak velmi nemeni.

Inak suhlasim s kritikou na nove PU, sam ku kritikom patrim.

Ja vlastne ani neevidujem od niekoho spokojnost a to ci uz zucastneni, odborna/laicka verejnost.

Roky nieco vymyslaju a pridu s tymto :see_no_evil:

Typicky priklad: “Chceli sme to urobit najlepsie ako vieme, ale dopadlo to ako vzdy…” :slight_smile:

Největší nespokojenost je s pravidly pro chasis.