Ukoncim to ako vzdy, strucnym a prehladnym zhrnutim.
Hogrovo tvrdenie - Max je babrak, ktory nezvlada starty a aj za incident v Monaku si moze sam.
Moje tvrdenie - zle starty nie su sposobene Maxovym babractvom.
Moje zdroje - Red Bull za Monako oficialne priznal technicky problem. Rovnako som dolozil clanok, kde sa zle starty v Cine oznacili za primarne technicky problem.
Hogrove zdroje - ani jeden jediny.
Hogr sa vyhlasi za vitaza a rozprava nieco o tom, ze mi “ulitl dekl” a dostal som “naklad.”
Moja otazka - komu “ulitl dekl” - tomu kto sa pokusil o vecnu disusiu, dolozil zdroje, argumenty alebo tomu, kto incident v Monaku do piatich sekund bez akychkolvek argumentov oznacil za Maxovu chybu a babractvo? To je prva otazka. A druha otazka - kde presne som “dostal?” Co su tie nepriestrelne argumenty, ktore dokladaju Maxove babractvo? Videl ich tu niekto?
lol, myslíš to vážně nebo ti to nedochází? Však se odvolávám na článek tady i co si sám postoval. Jako sorry, ale tohle je argumentační debilita ala Jos. Navíc cíleně přkerucuješ moje slova. Samozřejmě to tvoje rádoby shrnutí ani nejsi schopný doložit ničím z diskuze. Teda ne pokud to nebudeš zase překrucovat a prohlásíš se za vítěze, protože ti letka Maxe naháže lajky. To je jak když duchny bojují za Fica jak je nejlepší, těm může dávat argumenty jaký chceš, furt budou kvedlat to stejný, jak je nejlepší a jak ostatní mu jen závidí, ale že se mentálně pohybujete jen okolo 12 let a pak kolem 85 je na pováženou
Fajn. Kde ten clanok doklada, ze zle starty su sposobene Maxovym babractvom?
Na toto som ti aj ja a aj @helmutko predsa uz davno odpovedal. Tvoj problem je, ze ty ignorujes vecne argumenty. Ale ked sa chces tocit v kruhu, kludne ti to napisem znova.
Nuz ano, meni. Pytal si sa, preco ho Red Bull rovno nepovolal do boxov. Dostal si logicku odpoved, ze to bolo preto, lebo o rozsahu problemu v tom case nemali vsetky potrebne informacie.
Kedze si trochu pomalsi (a ja to respektujem), urobim ti analogiu. Je to asi take, ako keby prisla informacia, ze COVID sa prvykrat vyskytol na cinskom trhu v roku 2020 a ty by si sa zacal pytat, ze preco uz v ten den na celom svete nebola nariadena plosna karantena. Chapes tu logiku? Alebo potrebujes este niekde dovysvetlit/upresnit?
Tymto som tvoj bod podla mna perfektne vyvratil.
Ak dovolis, zdroje, ktore som uz raz postoval, nebudem postovat druhykrat.
Neklam prosím ťa. Tím to sám priznal, že mali problémy už v zahrievacom kole. Vedome odštartovali s poškodeným motorom. Ohrozili Verstappenov život aj životy ostatných.
Takový že ho nemuseli ani pouštět na start když neměl žádnou šanci. Já to opravdu nedělám jen kvuli přátelství s Hellem, včera jsem se ho taky zastával když tam na něj nalítl David s Rolandynem, že v Monacu zakazali aktivní aerodynamiku kvůli tomu že je tam stanovená maximální rychlost, kterou současné vozy překračují.
Mně totiž vždy připadá, že to co se začne rozebírat uplně v uvodu, tak vy vždy začnete přetáčet a všelijak rozšiřovat a to mě celkem nebaví.
A co mě nebaví ještě víc je diskuze s tebou, viz live v Monacu, kdy mě nutíš abych ti napsal že max je nejlepší a na zakladě toho mě začneš ještě uražet. Celkem chapu že ses rozhodl mi to vrátit a udělat ze mě šaška, protože do tebe šiju, ale bohužel si nepamatuju diskuzi s tebou která by byla argumentačně korektní a to šlo o naprosto jednoduché věci - ano většinou kolem Alonsa, ale i tak.
Důležitost si nepřipisuju a ani tady ze sebe nedělám největšího odobrníka v oblasti F1, ale většinou když už se do nějaké diskuze pustím tak to mám podložené, což se o tobě a dalších tady s drtivou většinou říct teda nedá.
Sorry, jednoducho nerozumies citanemu textu. Ak z tvrdenia, ze za Maxovym nepodarenym startom je primarne technicky aspekt, odvodzujes, ze Max je babrak, ktory si moze za zle starty sam, tak to je jednoducho logicky faul. Bodka.
Ano, za tou analogiou si stojim. Ze sa ten problem vyskytol uz v zahrievacom kole nepotvrdzuje, ze Red Bull ho v celom rozsahu zanalyzoval a mal o nom presnu vedomost. Preto aj Maxa nechal na trati. Ty tu len hadzes tvrdenia (zdoraznujem: tvrdenia, nie argumenty) o tom, ako Red Bull tu vedomost mal. Bez potrebnej expertizy to zaobalujes vo vseobecnych frazach o tom, ze vsak existuju data a telemetria. Ano, ale mas nieco konkretne? Odkial vies, ake data mal Red Bull v case zahrievacieho kola? Co to s tebou konzultovali?
Když Fica volilo 22% voličů a zbytek jiné strany, znamená to, že těch 22% nemůže primárně za to, že vyhrál volby?
Vyskytl se problém na motoru a poslali ho na start, a tím spíš jestli nevěděli co všechno za tím může být, tak jak mohli v takovém tech stavu poslat pilota na start? Vždyť si tu reglerně protičečíte a ještě si myslíte, že je to naopak argument
Ok, ten argument tu bol opakovane vyvrateny, ak si pozries priebeh diskusie, tak to bolo to prve, na co som reagoval. A sorry, mozno si stojim na kabli, ale podla mna som to vyvratil celom presvedcivo, nakolko Hogr si tu cely cas pletie, ze to, ze sa ten problem vyskytol v zahrievacom kole neznamena, ze Red Bull mal o nom potrebnu vedomost.
Toto je svata pravda. Ale prijmam len obmedzeny diel zodpovednosti. Akokolvek si stojim za tym, ze to do nezmyselnych urovni taha najma Hogr, ktory v istom bode rezignuje na vecu diskusiu a upne sa k provokaciam alebo len k takym vseobecnym a nepodlozenym frazam, ktore predava za fakty. Ako napriklad ked tvrdi, ze mnou postovany clanok doklada, ze Max je babrak, hoci tomu tak nie je. Potom tu prispievatelom (vratane mna) dojde para a zvrtne sa to na nekonstruktivnu diskusiu.
Ale Max je najlepsi nie vazne, za to sa ospravedlnujem, ale osobne to povazujem len za take fanusikovske rypnuti, ktore si pocas pretekov neodpustim a ktore k emociam patri. Tiez si nemyslim, ze tu kazdy den len vypisujem, aky je Max Boh. A ze ho obhajim je pravda, ale snazim sa to nerobit cez zaslepene tvrdenia o tom, aky je perfektny, ale cez normalne vecne argumenty, ako to bolo aj dnes v diskusii.
Ozaj tvojej analogii nerozumiem. Este raz. Tvrdil si, ze za zle starty si moze Max sam, lebo je babrak. Clanok pise, ze je za tym primarne technicky aspekt. Kde ti z toho vyplyva, ze za zle starty moze Maxove babractvo…odpoviem. Nikde. Lebo je to logicky faul.
Este raz, vobec nevies, ake mali k dispozicii data. Asi dufali, ze je to nejaky marginalny problem, logicky sa snazis auto nechat na trati a nestiahnut ho hned do boxov a vzdat preteky. Vobec ziadny rozpor v tom nevidim.
Jj, úplně. Že ti není ze sebe zle, jak tu jen lžeš a manipuluješ
já to nevím, ale šéf týmu řekl, že ten problém byl v zaváděcím kole. Jako sorry, ale na datech vidí nějaký problém a neví jakého rozsahu a pošlou pilota na start a ještě v Monaku?
To je jedno, myslím že už to dávno sklouzlo někam jinam. Napsal jsi co jsi napsal, já o tobě taky napsal co jsem napsal. Asi se v lásce nikdy mít nebudem. Je faktem, že v poslední době tohle forum ve mě spíše probouzí tu “horší” část mé ovečky, ale jakoby nemužu si pomoci. Zdá se mi že tady to opravdu není místo, kde by se člověk měl něčemu přiučit - určitě né tomu, jak vést diskuzi, možná tomu jak ztratit pojem o realitě. To všechno triggeruje více část mé ironické a kousavé povahy. Asi by to tak být nemělo ale je. Bohužel. Pro dnešek bych toho nechal…
Ano, Max pozoroval dílčí problémy. S kterými nicméně dokázal odjet zahřívací kolo. Kolaps přišel až na startu. Když dostaneš infarkt v 14:30, neznamená to, že jsi ho měl už v 14:10. Jinak by si lidi volali sanitku s předstihem. Ale to, že plný rozsah problému vyšel najevo až ex post, článek konstatuje, ostatně tým se v boxovém stání pokoušel auto restartovat, to znamená, že se pokoušel o návrat do provozuschopného stavu. Zjevně tedy pracovali s předpokladem, že návrat do funkčního stavu možný je, ačkoli neodpovídal realitě, ale to museli teprve zjistit (marným pokusem a následnou analýzou).
Hogr zjevně nechápe, že informace zjištěné pitvou zesnulého jsou informace zjištěné teprve samotnou pitvou, ačkoli jejich věcná podstata nastala před ní.
Asi je to hodně složitá myšlenka.
Ale ono to má vždycky stejný průběh. Pleskne tu emotivní ptákovinu, protože co může, to pohotově obrátí proti tomu, koho nesnáší (Vettel, Verstappen, loni do jisté míry Norris, za rok to může být třeba Hadjar), a než přiznat “nechal jsem se unést”, začne to vytloukat a retušovat křečovitými konstrukcemi, jalovými bláboly, posuny tématu a naprosto nepřípadnými analogiemi, které celou věc dostanou do stadia bažiny. A šperkuje to i s ovečkou slovy jako “argument” a “všechny jsem smetl” ve snaze nalakovat tu křeč objektivizačním jazykem.
Clovece, keby sa tu rozdaval badge za najvacsiu trpezlivost na fore a zavisel by od hlasovania uzivatelov, normalne by som si zalozil aj 20 mailov aby som tu mal 20 uctov a mohol ti poslat 20 hlasov, dal by som si tu namahu. Bez ohladu na rozdielne nazory mam k tebe v tomto obrovsky respekt.
Jeden přirovná data z motoru v F1 ke covidu, druhej k pitvě. A kdybyste uměli číst, tak šéf RBR jasně řekl, že ten problém nastal v zaváděcím kole. Opravdu si myslíte, že inženýři nevidí live data během závodu o monopostu a motoru? Neříkám do detailu, ale spoustu těch dat mají k dispozici, tak jakí pitva? Vám fakt regulerně po té neděli přepnulo