V Piastrim sa prebudil rebel, vysielačku odpojil v polovici Brownových gratulácií | Magazín F1 - F1online.sk

Papaya rules platia iba ak zvýhodňujú Norisa. Pre toto nemám rád Browna, tvári sa, ale zákulisne je možno horší ako Horner.

1 Like

Naopak, on měl DRS od Maxe, Piastri to musel stahovat bez DRS :smile: Samo sranda.

2 Likes

Mě jako překvapilo, jak se McLaren ani s DRS nechytal na rovince proti Verstappenovu RB. Lando měl za mě ale včera objektivně vyšší tempo.

1 Like

Já popravdě myslel že Lando Maxe dá, někdy už to bylo docela dost blízko.

2 Likes

No o nic se snad ani nepokusil, což mě taky zklamalo. Možná chtěl v klidu dovezt PK.
Nevím jak jeho vykon ovlivnoval ohnutej endplate.

Vám ti “jiní lidé” fakt nedají spát :grinning:

2 Likes

Zcela bez konspirací si myslím, že rozdíl v cíli PIA a NOR moc nemá smysl komentovat, tam hrálo strašnou roli například i to, jakou měl kdo kliku při dojíždění toho velkého vláčku aut o kolo zpět atd. To bylo vidět i na proměnách rozdílů mezi VER a RUS…

Co je mimochodem docela škoda z hlediska diváků (ať neřešíme jen McL) je ta jediná Maxova chyba s probržděním - v tu chvíli George hodně slušně stahoval a Lando upřímně neměl šanci. Nebýt této chyby by možná Russela dojel ještě před tím vláčkem pomalých aut a tam se pak mohlo stát skoro cokoli… Bohužel ale tuto chybu udělal a tak musel přejít do defenzivy vůči Landovi, což sice bylo zajímavé, ale nakonec z toho nebylo nic.

Ano pokrytectví mi celkem vadí, ještě ke všemu, když se to nakonec skloubí se zbabělstvím.

Uplne podpisujem.
Len preto som spomenul ten Silverstone.
Ked uz umelo zasahuju do boja medzi ich jazdcami a cisto nahodne vzdy v jedneho prospech, tak Silverstone mohli ukazat, ze pomozu aj Oscarovi.

Realita je vsak taka, ze nikto tu nevie dlhodobo ukazat kedy sa vyhovelo a pomohlo Oscarovi na ukor Landa. Naopak je nespochybnenych faktickych prikladov uz dost.
Suhlasim, ze najlepsie by bolo, keby nezasahovali vobec, teraz je vsak uz neskoro :slight_smile:

3 Likes

Včera sa nepredbiehalo. Aj piloti s prastarými gumami sa dokázali dlho brániť pred súpermi na nových.

2 Likes

O to víc mě těšilo, že Alonsovi se to dařilo. A i když mu zpackali pitstop, tak nakonec ta volba medium (i když už použité) pneumatiky na druhý stint, se ukazala jako správná. Agresivnější strategie měkká - medium byla včera lepší.

1 Like

No keby Lando do neho nevrazil, bol by Oscar jednoznacne pred nim, to tu nemoze nik popriet. Proste Lando tam vosiel prilis rychlo, spravil chybu na ktoru doplatil nakoniec Oscar.
Plus keby bol pred nim, tak by mu Lando musel vratit poziciu po pokazenych boxoch… ale proste vcera sa ukazalo ze papaya fair play rules platia iba v prospech Landa a myslim ze aj Oscar to pochopil.

4 Likes

Jo, já byl právě překvapen že Alonsovi se tím polem prodírat šlo. No a volba pneu nakonec vypadala velmi dobře, vzhledem k časům vpředu pole na hardech, jel pak Alonso opravdu velmi konkurenceschopně. Nejspíše byly opravdu mediumky lepší než hardy, i když jistotu nemám. Přišlo mi že hardy byly velmi rychlé na začátku stintu a pak nic moc, u medium naopak, docela trvalo než se chytly, ale pak frčely.

2 Likes

Já taky, myslel jsem že je konec, protože v první stintu nebyly snad žadný předjetí :smiley:

2 Likes

Bojujú o titul, pentlu nedostal. Spravil to správne, pretože získal pozíciu.

Tak ja neviem – chcete boj o titul alebo chcete len furt na niečo nadávať: bojuje sa málo, bojuje sa moc? :smiley:

1 Like

Chceme Piastriho prepustanie pozicie Landovi a napominanie ked bude utocit na Landa bez kontaktu, tak to bude fer suboj o titul :slight_smile:

3 Likes

Lando sa explicitne pýtal vo vysielačke, či zostane pred Piastrim. Ak nie, tak chce do boxov ako prvý, nevymýšaj neexistujúce príbehy.

Iste, že čakali na SC – s oboma autami. Vďaka tejto dohode to mohli potiahnuť o ďalšie 2 kolá.

Včera už Lando žiadne “by” neriskoval a šiel ako prvý (tiež sa ho inžinier pýtal na prepustenie pozície v pite pre Piastriho).

1 Like

im vadi, ze norris to dal na piastriho a piastri na norrisa :slight_smile:
a najviac tato vymena “spravania” vadi samotnemu piastrimu :slight_smile:

ono to vzdy tak byva, ze tym namyslenym/agresivnym/egomoaniakom vadi najviac to ked niekto na nich samych pouzije ich vlastnu medicinu. vtedy sa zacnu hrat na obet a vykrikovat ako im kazdy ublizuje :slight_smile:

Kamo vsak si precitaj moj komentar, na ktory si povodne reagoval, vsak piseme to iste :smile: suhlasim ze takto to ma vyzerat, len vravim ze doteraz to tak nevyzeralo a vzdy tim zasiahol ako rodic a spravodlivo ich rozsudil… teraz to tim z nicoho nic odmietol spravit bez toho aby to vopred jazdcom komunikoval, a myslim si ze ustedrili Oscarovi velku ranu a znicili si vzajomnu dôveru a uz nemozu ocakavat poslusnost z jeho strany…
Za mna fajn a uz z principu dufam ze vyhra Piastri lebo toto umele pretlacanie Norrisa sa mi hnusi.
Pisal som to uz predtym ze robia kraviny ked sa do toho takymto stylom pletu, a ze sa im to vypomsti, a myslim ze uz sa to deje, len aby na konci sezony nemali ten isty problem co v minulosti s Alo-Ham ze titul neziska ani jeden…

Však by zůstal před Piastrim, náskok tam byl, kdyby mu nezkazili pitstop. Piastri žádnou úlevu kvůli Leclercovi nepotřeboval, nebyl žádný problém odkroutit si to o kolo dříve. Už tak tam čekali a čekali velmi dlouho.

2 Likes