V minulosti boli jazdci autentickejší, všíma si Alonso | Magazín F1 - F1online.sk

Formula 1 sa za posledných 30 rokov zmenila na nepoznanie. Týka sa to nielen akcie na trati, ale aj toho, čo sa deje v zákulisí. Kedysi v kráľovnej motoršportu pôsobilo vyše 20 rôznych osobností s vlastným štýlom aj prejavom. Fernando Alonso si myslí, že to už celkom neplatí a jazdci sa na seba pod tlakom PR oddelení čoraz viac podobajú.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/163311/v-minulosti-boli-jazdci-autentickejsi-vsima-si-alonso

Pan ma pravdu … bohuzel :thinking:

zaujimava je aj otazka, ze cim to je. Dnes su vseobecne ludia taki rovnakejsi. Zrejme socialne media, ktore vsetci zdielame v tom hraju rolu. Kedysi ked som ako mlady cestoval po Europe tak vsade boli ludia ini, robili ine veci vo volnom case, inak zili. Dnes sa tie rozdiely stieraju.

Vsak to dnesni snehovy vlocky ani nechcou. Jak nekdo ukaze emoce a projevi se jinak, nez vyzadujou komunisticky standarty, tak hned vyjde spousta clanku, kde ho lyncujou. Tenhle web by nebyl vyjimkou. O vsech tech posahanych pokrytcich, kterym se takovy chovani u minulych pilotu libilo, ale u dnesnich breci jak maly holky, ze je to neslusny a dalsi kecy, ani nemluvim.

Doba je divná. Nesmieš sa dotknúť a to ani žartom ■■■■■■■■■■ aziatov, bielych, lesieb, buzerantov, národovcov, nekonečného množstva pohlaví, židov, policajtov, politikov atď. A položiek na zozname nedotknuteľných pribúda…

ok, ale preco by sa mal niekto v F1 mal dotykat toho co si vymenoval? F1 sledujem snad 30 rokov a to co si vymenoval som nezazil ako temu nikdy. Nemyslim si, ze o tomto hovoril Alonso.

2 Likes

Nerozumiem, prečo mi vymazalo z príspevku slovo č.e. r. n. o. ch.

O tom hovorím. K veci sa vyjadrovalo priamo a jasne. Teraz piloti len papagájujú všeobecné frázy vymýšlané neznámymi ľuďmi.

Snaha o maximální profesionalitu proniká i do oblastí kdy bych řekl že je to na škodu.

1 Like

Z pilotov sa k tebou spominanym temam vyjadril snad len Sir, aj to len okrajovo, ostatnych to jednoducho nezaujima.

2 Likes

K tomu, aby kdokoli vybočil z řady je vždycky potřeba jednak odvaha, jednak silná pozice. Dnes jsou jezdci vázaní akademiím, manažerovi, Liberty Media a nevím komu všemu, takže mají pro osobní vyjádření minimální prostor. Taky je potřeba rozlišit, jestli se jezdci opravdu jenom stylizují, nebo svoje názory vyjadřují, ale zrovna je ten názor většinově nepopulární (to je třeba Hamilton, Vettel atd.). Myslím, že se celkem otevřeně vyjadřují třeba právě Max nebo Lando. Pokud Charles taky odloží určitou nesmělost, kterou v tomhle v sobě zatím má, a bude se vyjadřovat víc “od plic”, může to být taky jen ku prospěchu. A to myslím i pro něj, podle mě by jeho pozice jenom posílila.

5 Likes

Presne nieco takéto som chcel napisat len po slovensky… Palec hore :v:

1 Like

No neviem ci si to myslel vseobecne, ale napr. Lewisova iniciativa BLM zrovna okrajova nebola a sr@la dost ludi, vratane toho nuteneho poklakavania.

1 Like

Právě, jak říkáš a místo toho aby si toho společnost vážila, že jsou ještě jezdci, že poví to, co si myslí na plnou hubu viz. Verstappen nebo Norris… tak potom pomalu dostávají lynč, jak jsou odvážní a podobně. Dost rozdíl když na stejnou otázku odpovídá politickým stylem Russell nebo hezky od plic Norris nebo Verstappen

1 Like

tak ked sa niekto vyjadri / angazuje tak je zle, a teraz je zase zle, ze sa nikto nevyjadri.

Hlavne je potrebne, aby to jazdcov aj zaujimalo. Okrem Hamiltona, ktory sa o nieco snazil par rokov dozadu mam pocit, ze zo sucasnych pilotov nezaujima nikoho nic okrem pretekania. Nekritizujem, len poukazujem, ze nie kazdy sa musi chciet angazovat vo verjnom zivote aj ked ich casto novinari chcu k vyjadreniam postrcit.

1 Like

Ano, ale o to asi úplně nejde. To jsem použila jenom jako příklad, jde spíš o vyjádření jako taková - hodně pilotů mluví ve frázích jako roboti. K těm, kteří odolávají, počítám například i Lance Strolla, a média na něm kvůli tomu taky nenechají nit suchou.

A co by si od nich chcela? Oni sami by to najradsej dali na Strolla, ale rozhovory su povinnost, inak by sme sa tu nemali o com hadat.
Vela ludi tu ma predstavu, ze nejaka PR osoba pride za Leclercom na rozda instrukcie, ze toto mozes a toto nemozes povedat… Ono to je skor naopak. Vsak si to predstav na sebe. Mam nejakeho novinara o pol hodinu, vobec sa mi do toho nechce a nezaujima ma to, zavolam si PR osobu, hej, povedz mi co mam povedat nech to mam z krku.
Piloti maju obrovske mnozstvo PR povinnosti, je pre nich jednoduchsie, ked im to niekto nalinkuje a nemusia to riesit.

Ať se chová každý jak chce ne?
Však to jsou multi milionáři a miliardáři

Je to tady.
@Nordotor ego inženýrů?

https://it.motorsport.com/f1/news/f1-newey-rinuncia-a-ferrari-e-punta-su-aston-martin-o-mclaren/10633955/?s=09

3 Likes