V Mercedese veria, že Džidda monopostu W14 sadne lepšie, ale nečakajú zázraky | Magazín F1 - F1online.sk

Prostě dostali ultimátum že se buď zlepšej (tovární tým Mercedes) nebo už nebudou dostávat nejlepší materiál (motory) jako doposud ale přednost bude mít Aston Martin. Maj tam také svůj podíl.

V Mercedesu si dali ultimátum, že se buďto zlepší nebo dobrovolně zhorší? :smiley:

Aha, tak to pak chápu. :slight_smile:
Znám jednoho člověka, který by vyprodukoval takový článek. Ale ten neumí anglicky.

1 Like

Ne dobrovolně, ale nedobrovolně :wink: Oni se samozřejmě zlepšit u Mercedesu chtějí. Ono Mercedes coby automobilka a dodavatel motorů je přeci jen něco jiného než Mercedes coby tým F1. Ale že by dokázali dát skutečně to nej Astonu, to by mě teda překvapili.

Mimochodem co jsem četl, tak nejde o velké rozdíly. Teď nejlepší motory co má Ham a Russell mají prý asi o 4kW více než agregát Alonsa, což je vyčísleno na méně než desetina na kolo.

Mercedes má v Mercedesu F1 33%… A je 100% vlastníkem High-PowerTrains.
Navíc pořád nese název a značku.
Takže furt to smysl nedává. :slight_smile:

3 Likes

V Astonu maj asi 20%. Ale mě přesvědčovat nemusíš, dokud neuvidím neuvěřím :smile:

Však není o čem přesvědčovat. Proč by někdo potápěl kolos… Ke všemu dá se říct vlastní, kterej má x násobně větší hodnotu…

A s těma 4kW to psal předpokládám stejnej člověk? :smiley:

Nikoliv, tohle oficiálně s podpisem Wolffa fakt nedostaneš. Ale nemyslíš si že si nenechávaj to nej že ne :face_with_hand_over_mouth: Mě 4kW teda přišly věrohodné.

To určitě si nechávaj nejlepší kusy, tak jako každý number 1 tým. O tom ani potom.

Škoda, že nám nepomůže @Triper … To je odborník na toto.

Myslím že Vám nepomůžu, a odborník vážně nejsem :grinning:.
Ale můj názor je, že je to jenom hysterie a panika lidí, kteří ztratili smysl pro realitu a uvěřili tomu že se nikdy nemýlí.
Nikdy jsem nechápal, proč lidi panikaří, když začne být někdo lepší, místo toho, aby si to užívali, vždyť o to přeci ve sportu jde.
Za mě jsou to nesympatické reakce a být ve správní radě, tak to řeším.
Otázka je, jestli to nejsou reakce správní rady…

Ještě k těm rozdílům mezi motory.
Obecně, rozdíl ve výkonu stejných motorů dělají tolerance.
Každá součást motoru je vyráběná s určitými rozměrovými tolerancemi a při skládání motoru se ty tolerance buď a navzájem nasčítávají, nebo vyrušují. Nelze to ovlivnit, je to jako princip neurčitosti.
No a ve výsledku potom složené motory vykazují drobné výkonové a provozní odchylky, myslím že na úrovni jednotek procent. Ale 4 kW mě přijde málo.

I tak děkujeme za pozornost a za to, že jsme se nic nedozvěděli. :smiley:

Není zač, stejně jste nic jiného nečekali :wink:

1 Like

Ja už aj ano. Dufam že sa mýlim. :confused: