V Mercedese nedokázali zabudnúť na Abú Zabí, myslí si Newey | Magazín F1 - F1online.sk

V roku 2021 skončila dominancia Mercedesu ohromnou kontroverziou. Až po rokoch a nástupe nadvlády Maxa Verstappena a Red Bullu sme si však možno plne uvedomili, že tá osudná noc v Abú Zabí predstavovala skutočný predel. Adrian Newey si dokonca myslí, že mala na tím Mercedes dlhodobý vplyv.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/170935/v-mercedese-nedokazali-zabudnut-na-abu-zabi-mysli-si-newey

Silna slova Newey, no nic budeme te sledovat :eyes:

ja sa vôbec nedivím, riaditel pretekov jednal síce podla pravidiel FIA, ale koniec koncov to dopadlo takto, takto si možeme kludne spomínať na 2008 rok… atd… šport je šport… FIA vymazala pravidlá aby sa 21rok nemohol opakovať… to je celé… znova to rozoberať je ubohosť… :smirk:

2 Likes

potrestajme skor komísárov FIA, že tak jednali… ale začo ?? kedže to bolo podla pravidiel… takže chyby boli v pravidlách a ludia to radi vytahuju stále a stále… minulost riešiť je ubohosť… :man_shrugging:

Jako má pravdu že psychicky je to sejmulo a nedokázali to ze sebe seklepat, jenže to nebylo o tom že by díky poruše nedojel nebo něco, tam se z pravidel udělal cár papíru a nedodrželi se jasné písemně dané procedury se kterými soutěžící pochopitelně počítá :man_shrugging: Přijat křivdu zvenčí je daleko složitější než se srovnat s nepovedeným závodem kde vám selže auto. Mě to žel ovlivnilo taky, ta neúcta k pravidlům a tím ke sportu a férovosti, to zanechá stopy na vašem oblíbeném sportu a jeho vnímání. Kdyby nakonec nevyhodili Masiho a nepřiznali onu chybu už bych se asi ani nedíval, byl to výsměch sportu.

7 Likes

A co nám řekneš k tomu kriminálnímu činu, který zorganizovali, podíleli se na něm a nakonec z něj těžili a slavili jako pominutí na pódiu tvoji dva fanatičtí oblíbenci Alonso a Briatore?
To už tvůj mozek gemblera není schopen pobrat.
Každým tvým příspěvkem z tebe sálá ta tvoje omezenost, malost, absence vzdělání a zakomplexovanost.

Je sice rozdiel sa vysporiadat s udalostami, za ktore si mozete sami a s udalostami, za ktore nemozete a ich dopadom… a kazdy ma “polcas rozpadu zlych emocii” iny :rofl:
Ale ma pravdu v tom, ze v konecnom dosledku je jedno ci ti niekto spravil zle (skutocna krivda) alebo si za to mozes sam - dolezite je ist dalej akoby sa nic nestalo, lebo nevysporiadane veci su brzdou v ceste dopredu.
A je rozdiel, ked sa aj o veciach minulych bavis statisticky alebo v hneve plny emocii - a to sa spoza klavesnice asi spoznat neda - aj ked je tu na fore vela expertov, ktori len pri zmienke o AD 2021 hned kazdeho obvinuju ze place za minulostou.
Bola to skvela sezona a skvely boj a ja by som rad videl v 2025 a aj neskor boj aspon 4-6 jazdcov ktori idu na hranu a kazdy bod ma cenu majstrovskeho titulu :+1:

3 Likes

Tvoj citovo zafarbeny prispevok pripisujem tomu ze vonku leje a je hnusne

Jsem s prominutím nas.ratý, když čtu jak někdo stupidně odsuzuje nějakou nepravost, ale jinou, mnohem závažnější a nebezpečnější fanaticky oslavuje.
Jsem alergický na lidské ztroskotance což jste si asi všimli.

3 Likes

Fungování FIA bylo vždycky “zvláštní”, těch vstupů do průběhu mistrovství bylo hodně, a nebylo to skrze dohlížení na pravidla (stačí se kouknout na prezidenta FIA vs Senna, kdy pak i Dennis nechápal, proč prezident FIA šel po Sennovi). FIA prostě není důvěryhodná, ale přijde mi, že za posledních 10 let se to zhoršuje, ne jen v rámci komunikace s týmy a dodržování pravidel, ale právě i skrze fungování komisařů na závodech, u Masiho je to škoda slov.

6 Likes

Fanaticky oslavuje ? Ja som tu nič take necital ? Napisal reakciu na clanok a neodbocuje od témy. Na rozdiel od teba . Ty si si v hlave vyskladal nieco mimo toho co napisal.
Si ok ? Nepotrebuješ pomoc ?

3 Likes

A nesuhlasim. V Mercedese spravili kus prace s bezbocnicobym autom. Bohuzial nefungovalo. A to az v Mercedese sposobilo tu atmosferu. Tak ako teraz nefunguje RB. A mozme to pripisovať že sa Newey nepreniesol nad Hornerovym prehreškom a zbabelo usiel. A urobil presne opak toho s čím tu mudruje.

1 Like

Byl to největší podvod v historii celého sportu.
:broken_heart::broken_heart::broken_heart:

4 Likes

Armstrong bol vacsi podvodnik a briatore este vacsi

6 Likes

Budou to 3 roky a jsem z toho stále zlomený.
A to nejsem přímý účastník.

Nechci vědět, co museli prožívat účastníci. Nechci vědět, co musel prožívat Hamilton.

Sám mám díru a jizvu na srdci.

Nikdy se přes to nepřehoupnu.

2 Likes

Keď máme za sebou zlé preteky, napríklad keď sme mali vyhrať a v poslednom kole sa nám tá posratá vec pokazila
Adrian ide ti :+1: :rofl:

1 Like

No opat tu mame oblubenu temu, ako ja si myslim, ze by to zasiahlo kazdeho, kto mal pravom vyhrat rekordny titul a bol okradnuty, tu neslo o jeden zly pretek ale o najvacsi podvod alebo poviem to chybu v dejinach F1. Ja si tazko dokazem predstavit, ze ak by to bolo naopak ci by Max podal Ham ruku… nemyslim si.

1 Like

to máte ako v živote, tiež sa udejú veci, ktore nepredpokladáte… preto rozprávam je to len šport… max za to nemože, RB za to nemôže a hamilton za to nemôže… spravil všetko mercedes ten posledný pretek aby vyhrali… bohužial sa to nepodarilo… hovorím… potrestajme tie pravidlá aké boli, že to takto dopadlo… kto ich vobec takto mohol vymyslieť… ale takto sa vraciať ku kauzam to ma Toto rád… :man_shrugging:

1 Like

vobec mi prišlo divné že team može komunikovať s riaditelom pretekov … ako komunikovali napríklad počas silverstone 21… že toto rozpráva… mikey i send u an email… alebo horner … proste pravidla maju byť jednoznačné… v tomto prípade to tak nebolo… rozpravať že je lewis 8nasobny majster je klamstvo… bohužial bol ktomu blízko… historia sa na to nepýta… takto môžeme rozoberať tolko športov … osud bol proste naklonený ten večer na maxa… end

4 Likes

vieš takto písať puffe…

to rozoberajme každého šampiona… čo tak alonso 2012? ktorý spravil všetko čo mal a prehral? massa 08… vyhral preteky a prehral… spravil všetko čo mohol… riešiť to stále dookola je proste nemiestne… už dávno by som vyhodil tie pravidla čo aj spravili… takže riešiť to takto dookola… to možeme riešiť aj crashgate 08

každý šport je do okamžitého bodu nespravodlivý… nediviť sa F1 … nelutujem Hama nelutujem Versta… stalo sa… už viac nad tým drieť hlavu je ako keby v živote chceš niečo vratiť čo bolo 4 roky naspať… dufajme že sa takéto kauzy už v takom krásnom športe ako je F1 nestanú :heart:

3 Likes