V McLarene verili do poslednej chvíle, že motor naskočí: Boli sme pripravení na zázrak | Magazín F1 - F1online.sk

Ani technika Mercedesu nie je imúnna voči poruchám. V Číne na to kruto doplatil McLaren. Lando Norris a Oscar Piastri nemohli do pretekov ani vyštartovať, pretože inžinieri odhalili dva rozdielne problémy s pohonnými jednotkami Mercedesu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/229659/v-mclarene-verili-do-poslednej-chvile-ze-motor-naskoci-boli-sme-pripraveni-na-zazrak

Vyzerá to tak, že Toto Wolf to myslí vážne s tým, že chce znížiť počet zákazníkov odoberajúcich pohonnú jednotku Mercedes, a že zákaznícky tím nemôže porážať dodávateľa pohonnej jednotky.

… tak to nie je úplne imaginárne tvrdenie … :smiley: Je mi ľúto McL … :frowning:

len aby sa mu nakoniec nestalo, ze nebude mat ziadneho zakaznika

to co mercedes teraz predvadza, ze dodava zakaznikom druhotriedne motory je neakceptovatelne. kto by to povedal, ze take ferrari bude raz dodavat zakaznikom rovnake motory ako tovarenskemu timu a bude to mercedes ktory bude dodavat druhotriedne.

mercedesu sa sice zas podarilo postavit najlepsi motor, ale co je to platne ich zakaznikom ked oni dostavaju druhu triedu?

@GRAHAM dobře to dopadlo

Ja by som si neodvazil tvrdit, ze za tym stoji Mercedes. Je to silna konspiracia (co neznamena, ze to tak nemoze byt), zatial nicim nepodlozena.

Neviem, ci je nahoda, ze z troch (z 8 Mercedes motorov) co mali problem a neodstartovali, su dvaja z jedneho timu - McLaren.
Pravdepodobnejsie ako “sabotaz/iny material” mi pride, ze McLaren niektore postupy nezvladol a uci sa za chodu, ako aj ini. Je to tak trochu hanba, ale ak v tom ma fakt prsty Mercedes, tak by to bolo nechutne a nesportove… :slight_smile:

3 lajkov

A kde jsem napsal něco o cílené sabotáži? nějak nerozumím tvé reakci. Já tímhle reagoval na Grahama a jeho prohlášení o stejné veerzi motorů Mercedesu a jejich zákazníků

1 lajk

Nemyslel som ze ty to tvrdis, ale vseobecne ako zaujimavu temu.
Aj ked neviem co s tym ma Graham tbh.
Ak kvoli vasej teme Mercedes, tak potom mozno vidis za tym problemom McLarenu Mercedes?
A ak nie a je to chyba na strane McLarenu, co s tym ma Graham? Aston ma tiez svoje, nemale, problemy :slight_smile:

2 lajkov

Graham s tím má to, že tu tři měsíce psal, jak tomu ostatní nerozumí, že se na 2026 nic měnit nebude a McL bude mít identický motor Mercedesu a bude z toho těžit. Všichni vidíme, že realita je jinda. Jinak problémy Hondy bych opravdu na AM neházel :slight_smile:

1 lajk

Stale nechapem, co (s Grahamom) to ma s McLarenom a jeho dnesnym double DNS.

1 lajk

A teraz si predstavme, ze by si McL ten titul minuly rok prehral. Vela k tomu nechybalo. Norris uz dalsiu sancu na titul dostat nemusi.

2 lajkov

V klidu hoši , dopadne to dobře. Mclaren ještě Ferrari dá…Mercedes tam to bude těžké , ale kdo ví, něco už v rukávu připravené je a něco dalšího se chystá. Ještě jim všem zamotáme hlavu. Všechno si muśi sednout, musí se to doladit, vylepšit , bulet nechme jiné. Oni to zládnou za nás.

Nedá, sázka uzavřena :handshake: Prohraješ i v tomhle.

1 lajk

Ráda bych napsala, že jsem taky takový optimista, ale nevím nevím… Podle mě přinejmenším letos Mercedes výhodu továrního týmu před zákazníky mít bude. Ale jinak žádná tragédie, ještě je před námi spousta závodů a ostatní něco podobného může potkat taky. Když je vloni diskli z Vegas, tak to byl větší průšvih!

Pokud srovnají podvozkově a tam nejsou daleko, tak motor srovnají zcela jistě a je to tam. :grin: :+1:

Ferrari budem mávat, jako dneska Alonso…když ho brněli ruce.

Ale oni vepředu budou, nakonec oni tam i jsou. Ale přímý boj o titul je něco jiného, a tam letos moc nevěřím. Jsem skromný člověk, nebýt zakolísání Red Bullu od poloviny sezóny 2024 do půlky 2025, tak bůhví, jestli by bylo vůbec něco. Nicméně fandím pořád, to je jasné!

I Mercedesu se stane, že vypadnou a 0 bodů