V Maďarsku uvidíme experiment s pneumatikami aj upravený kvalifikačný formát | Magazín F1 - F1online.sk

Čoho sme sa nedočkali v Imole, uvidíme nakoniec v Maďarsku. Vlastne sme to už tak trochu videli počas šprintových víkendov. Podujatie na Hungaroringu bude niečím špecifické, aj keď fanúšikovia si to možno ani poriadne nevšimnú. V každom prípade uvidíme ďalšie experimenty, ktorých cieľom je zlepšiť imidž Formuly 1 ako znečisťovateľa životného prostredia.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/103446/v-madarsku-uvidime-experiment-s-pneumatikami-aj-upraveny-kvalifikacny-format

Proboha, to zas vymyslel @PUFF ne?

@Situs tady se možná šetrnost pneu zase projeví

Problém: Mokré pneu sa nepoužijú a zlikvidujú. Riešenie: V kvalifikácii budeme jazdiť na tvrdých. Čo viac by sme mohli chcieť.

1 Like

nechapem preco sa nemozu previezt nepouzite pneumatiky z madarska do belgicka? ved ked to nestihaju nech si zavolaju polskeho kamionistu, ten to da za polovicny cas

1 Like

Nechápu diktáturu s pneumatikami. Tahle uniformita pouze ničí pestrost závodění.

Se zeptej vedení F1, proč navrhuje tyto nesmysly

A co by mi asi odpověděli? Že se nudí, tak vymýšlejí hlouposti?

Tým, že pneumatika starne tak sa menia jej vlastnosti. Predstav si to haló, keby niekto dostal na víkend gumy vyrobené pred týždňom a niekto pred pol rokom. Takto majú všetci rovnaké podmienky ± pár dní

Plus žlté gumy niekde môžu byť červenými na inom okruhu :slight_smile:

2 Likes

Tak to @PUFF nakonec prosadil :frowning: . Aspoň uvidíme, jak by to vypadalo, kdyby byl tím ředitelem :smile: !

“Keďže nie je možné ich jednoducho odviezť na ďalšie podujatia ?”
Toto predsa musel niekto vymysliet, ze to nie je mozne odviezt …
Co sa tak pozriet na to, ze nevyuzite gumy bude mozne jednoducho odviezť ?

1 Like

tak s tym (ne)prevozom nevyuzitych mokrych gum to je riadna blbost🤦‍♂️
ved ked ich prevezu a kazdy team dostane hoc aj rok stare mokre gumy v com bude problem? hadat tam davaju datum vyroby🤷‍♂️
aha, uz maju job pre Vettela🤣

1 Like

Nedajú. Sú už moc staré a niekto by dostal staré gumy niekto nové a automaticky je jedn tím v nevýhode

Jedine TOP5 minulej VC dať staré a zbytku nové

1 Like

Díky, díky.
Byl to docela intenzivní politický boj.
Jsem rád, že se nám to povedlo prosadit.

1 Like

Pirelli napríklad vozí na každý víkend pneumatiky do prechodných podmienok aj mokré gumy, takže keď od piatka do nedele nespadne jediná kvapka, končia tieto pneumatiky nevyužité, keďže nie je možné ich jednoducho odviezť na ďalšie podujatia. Pirelli tak každý rok zlikviduje stovky gúm, ktoré neboli využité.

Tak my to vysvetlite prečo ich neodvezú na ďalšie trať ?? Áno pneu starne ale jednak exzistuje náter ktorý tento proces spomalí a zadalsie aj keby taký to bariér nebol možný tak chete my povedať ze lesby te pneubói staré jeden mesiac tak už čo nebudu fungovať ? A aj keby inak fungovali tak seci dostanú stejné tak kde je problém cize chete my povedať ze F1 nemá problém stim ze mokré gumy ktoré neboli použité tak ich vyhadzujú ale vadí im kolko gúm spotrebujú tímy na suchej trate

1 Like

Jasně, že ve svém věku už pomalu chápu, ale může mi někdo vysvětlit, jak nařízení jednotných pneumatik může vést k rozšíření strategických možností? Mně to právě připadá přesně naopak, proto mě to štve, ale může být chyba na mém přijímači…
„Obe tieto zmeny, aspoň na papieri, by mali viesť k širšiemu radu možností, zvlášť po strategickej stránke.“

1 Like

1 Like

to snad nemyslite vazne… nepouzite gumy nech su akekolvek sa likviduju? A tu sa idete posrat za nejaky financny strop??? To kto vymyslel, okamzite padaka!

1 Like