V Honde dúfajú, že partnerstvo s Verstappenom nekončí nadobro | Magazín F1 - F1online.sk

Rok 2026 bude začiatkom novej éry z mnohých dôvodov. Okrem nových pravidiel a nových motorov uvidíme aj nové značky a nové spojenia. Aston Martin bude poháňať Honda, Red Bull zas vyrobí vlastný motor v spolupráci s Fordom, do Formuly 1 vstúpi továrenský tím Audi atď. Bude to veľký reštart a v roku 2026 sa definitívne skončí úspešné spojenie Hondy a Maxa Verstappena. V Japonsku však dúfajú, že nie nadobro.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/150062/v-honde-dufaju-ze-partnerstvo-s-verstappenom-nekonci-nadobro

Velebení Emila Japonci není překvapením. Zvláštní je, že momentálně je v trendu smlouva Astonu s Alonsem a od Hondy stále žádná odezva.

… musíš trochu číst :slightly_smiling_face:

“Jsem rád, že můžeme společně překonat tu bolestnou zkušenost a ještě jednou společně bojovat o vítězství. Doufám, že se nám společně podaří zamířit na šampionát a společně vyhrát.”, řekl Watanabe

Watanabe prozradil, že s Alonsem začal znovu mluvit na konci minulého roku, přičemž dohoda Hondy s Aston Martinem z roku 2026 umožnila, že by mohli znovu spolupracovat.

“Mluvil jsem s ním v Las Vegas,” řekl. „V té době ještě nebyl rozhodnutý o své další smlouvě.

“Ale Alonso přišel, když jsme mluvili s [hlavou týmu] Mikem Krackem. Řekl: ‘Hodně štěstí’ a ‘Pokud máme šanci, pojďme závodit společně.’ Promluvili jsme jen pár slov.”

Aston Martin neignoroval Alonsovu problematickou historii s Hondou, když uzavřel jednání, aby se od roku 2026 stal továrním partnerem japonských výrobců.

Ale po diskusích o tom, zda by byl nějaký problém, kdyby zůstal na palubě pro novou éru, Honda dala jasně najevo, že je ráda, že ho má.

“Měli jsme mnoho rozhovorů s Aston Martin ohledně našeho partnerství od roku 2026,” dodal Watanabe.

„Během té doby jsme si také vyměnili názory na jezdce a sdíleli jsme porozumění mezi námi a Aston Martinem, že Alonso je rozhodně šp​ičkový jezdec.

“Aston Martin se nás zeptal, zda by Honda měla nějaké problémy, kdyby prodloužila smlouvu s Alonsem. Situace byla sdílená v různých fázích.”

“Ale Honda nevznesla žádné požadavky týkající se této záležitosti. V každém případě bychom měli přirozeně diskutovat o tom, jakou sestavu jezdců potřebujeme k vítězství, a právě v tomto kontextu se tým rozhodl prodloužit Alonsovu smlouvu.”

1 Like

Na co by Ferda četl? vytvoří si svoje story a prezentuje to jako skutečnost

Max tentokrát okusí RBPT, jestli teda nevyskočí z jednotného RedBullu, to může být taky zajímavé.

Max přeci jenom v Aston díky Hondě? Reálné? :open_mouth:

1 Like

Hele já mu to s tou Hondou neberu, já jsem si také nebyl jistý zda je další spolupráce Alonsa a Hondy možná (zejména po Indy500) :man_shrugging: No teď už je to z jeho strany místo sebereflexe pouhá umíněnost.

1 Like

Nevěř všem spekulacím

1 Like

Level pomocná škola :grin:

2 Likes

Nene, vidím to tak na 20% pravděpodobnost :stuck_out_tongue:

To místním poměrům ohledně pomocné školy asi odpovídá :stuck_out_tongue_closed_eyes:

1 Like

Ako sa hovorí, ked nepride Nando k Maxovi, tak pride Max k Nandovi :joy::joy::joy:

1 Like

Ne sorry, špatnej výpočet, 20% bylo před podpisem Alonsa.
Teď už je volná jen jedna sedačka, takže podle mých výpočtů se pravděpodobnost musela zvýšit. Jak tu bylo psáno, Aston je dynamicky se rozvíjející brzo top tým s nejvyššími ambicemi, takže jejich hlad podepsat konečně nějakého top tier jezdce bude obrovský. Dávám tomu 40% :sunglasses:

1 Like

Docela překvapení. Moc nadšeně se ale Honda netváří. Žádné ovace jak se na vzájemnou spolupráci těší zatím slyšet nejsou.

Ferdo, tebe sa jeden nezavdaci :grin:

2 Likes

Taky spolu ještě nic nevyhráli :smile: Ovace přijdou až budou spolu na bedně, uvidíš :muscle: Vytahujeme staré archivy :face_with_hand_over_mouth:

1 Like

Ak to RBPT nezvladne a naopak AM s Hondou budu na tom velmi dobre, tak je to jedna z dvoch najpravdepodobnejsich moznosti pre Maxa (druha je Mercedes).

Ze by sa Alonso tolko vyhybal Maxovi, az ho nakoniec Max pride vytrieskat do jeho vlastneho timu? :stuck_out_tongue:

Promiň, že popisuji reálný stav bez emocí.

Já Hondě věřím i když už dvakrát po sobě s novými motory přišla do velkých potíží.

Ještě RBPT ani nevyjeli a už se Max hází do všech. :grin: #loajalita.

1 Like