V budúcom roku nepokoríme métu 400 km/h, znie z FIA. Wolff pripustil, že si to vymyslel | Magazín F1 - F1online.sk

Odvážne tvrdenie, ktoré vyvolalo pomerne veľkú pozornosť. V súčasnosti sa veľa diskutuje o budúcej sezóne a o výkonnosti nových áut. Konsenzus znie, že budúcoročné monoposty spomalia v zákrutách, ale výrazne zrýchlia na rovinkách. Toto Wolff dokonca povedal, že dosiahnu magickú métu 400 kilometrov za hodinu. Ako sa však ukázalo, bol to nezmysel.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/213724/v-buducom-roku-nepokorime-metu-400-km-h-znie-z-fia-wolff-pripustil-ze-si-to-vymyslel

Budiž potvrzeny kompletně všechny @helmutko-vy výpočty.
Halelujah

HAM isiel teraz v Monze 365, takze keby bola rovinka dlhsia a upravila by sa na to prevodovka, tak by tych 400 kludne dal. Alebo inak… rychlostne rekordy sa robia na Bonneville Salt Flats a tam by s prislusne upravenou formulou 400 dali.

Trate hlavne nejsou stavene na 400km v hodine, nesmysl.

Proste klasický vĺčik. Len mele ■■■■■■ ako vždy.

1 Like

Já teda nevím, ale když čtu ten komentář od Tombazise, tak mi to úplně nezní, jako kdyby to vyvrátil… Spíš je to ve stylu “nemyslím si si to, ale kdyby náhodou, tak tomu budeme aktivně čelit”. A popravdě ani Totto v tom svém prý nadsazeném výroku vůbec netvrdil, že se bude 400km/h jezdit běžně, vyznělo to prostě tak, že by měl narůst topspeed a tu a tam v extrému ohrozit i 400km/h.
A v této podobě, že by mohly narůst maximálky na rovinkách mi přijde, že to nevyvrátil vůbec nikdo, tak to holt nebude 400, ale třeba “jen” 385, nicméně obecná představa, že by mohly nové vozy zrychlit v absolutní rychlosti a naopak zpomalit v zatáčkách spíš sedět bude…

Pato O’ Ward v Indy išiel 243.1 mph, teda asi 389 km/h.
Samozrejme na ovále.
V Baku Bottas išiel tušim 378. Takže s budúcoročnou aerodynamikou to už k 400 nebude ďaleko.
Nechajme sa prekvapiť.
Aj autá na rok 2022 mali byť podľa prvotných odhadov o 5 až 7 sekúnd na kolo pomalšie…dnes prekonávajú historické rekordy :wink:.

pre porovnanie, boeing 737, ten co pouziva Ryanair ma take off speed 280km/h. to je ked sa odlepi od zeme… este si treba predstavit, ze F1 z tej rychlosti vie zastavit za 3s.