“Stroll by pravdepodobne v Red Bulle nezažiaril, ale s autom, ktoré má teraz, sa mu to darí. Párkrát porazil dokonca aj Péreza. To už niečo znamená, no ja si myslím, že je to kvôli tomu, že sa v tom aute jazdí relatívne ľahko — ako v Mercedese, v ktorom by pravdepodobne veľa jazdcov bolo podobne rýchlych,” doplnil.
Vettelovo najatie do AM vnimam v dvoch rovinach.
1.)
4 nasobny majster okamzite dostane AM na mapu. Automobilka ma velke plany, chcu sa zviditelnit a najatie Vettela im v tom okamzite pomoze. Treba si uvedomit, ze nie kazdy z cielovej skupiny AM sleduje F1 natolko aby mal o Vettelovi nejaky vyhraneny nazor. Pre vacsinu je to proste 4 nasobny majster sveta, pilot kalibru Alonso, Schumacher, Hamilton…
2.)
Stroll ma samozrejme zaujem aby sa jeho Lance, pokial to bude mozno, dostal do pozicie, v ktorej by mohol eventualne zabojovat o titul. Ked dame bokom nase odhady a pozorovania, stale je tu vztah otec - syn, kde otec je schopny pre svoje dieta urobit nadpracu. Lance je zvlastny typ. Ked je na koni tak vie urobit dobry vysledok, ale veci ho vedia rozhodit velmi lahko a potom ma problem. Tam vidim urcite plus mat za kolegu 4 nasobneho majstra sveta. Prehra s nim nemusi Lanca az tak rozhodit, naopak vyhra ho moze nakopnut. No nebudeme si preda nic nahovarat, zo sucasnych top pilotov, vyzera byt Vettel najlahsia korist.
No to som zvedavý aké veľké plány má automobilka AM.
Pri angažovaní Kimiho do Alfa Romeo sa tiež hovorilo jak automobilka naleje do tímu veľké prachy, ale pritom sa nič extra nezmenilo. Stále je to malý tím na konci štartového poľa.
To je pravda, lenže Alfa nemá peniaze. A Lawrence Stroll ich zjavne má. A tiež si myslím, že vie rozmýšľať (keby aj náhodou nie, učíte ma na to človeka ). Myslíš, že by len tak platil odstupné Perezovi, ktorý je mimochodom pilot ktorý mu tam prináša slušne peniaze a body a zobral by Vettela, a potom ho vôbec nepodporil ani by sa nesnažil tím pozdvihnúť na vyššiu úroveň? Ja si myslím, že LS to má pekné vymyslené, aby tam prišiel Vettel, vybudoval nový tím (tak ako to predtým spravil Schumacher v Mercedese), a potom buď vyhral titul a odišiel do dôchodku alebo rovno po vybudovaní odišiel do dôchodku, a s majstrovským tímom začne jeho synáčik vyhrávať tituly. Toto je môj pohľad na vec
Aj keby Stroll nalial do tímu miliardy, tak behom najbližších rokov titul nevyhrá. To je beh na dlhú trať a tak sa toho ani Vettel a ani mladý Stroll nedočkajú.
O tom pochybuji, letošní RP není vítězné auto a současný Vettel není ani poloviční Pérez. Vettel se nikam výrazně neposune, když už tak na současnou výsledkovou úroveň Leclerca.
…nepíš takéto bludy, znižuje Ti to kredit seriózneho prispievateľa…
A Sebovi bude v Astone určite dobre, tam sa od neho žiadne víťazstvá, nebodaj tituly nebudú očakávať, takže žiadny tlak, môže si robiť svoje donutíky. Ako už viackrát povedal Szafnauer, berú ho tam len kvôli tomu, aby z neho vytrieskali know-how Ferrari a Red Bulu…
myslis to know how, ku ktoremu uz nema pristup? mozu to byt aj omacky, ktore sa zvyknu davat mediam. Iste, nieco prinesie. To ale prinesu aj ludia, o ktorych sa v novinach nepise. Snad si nemyslis, ze medzi tou tisickou solidnych inzinierov, aerodynamikov mechanikov, ktori v ramci F1 pracuju nie je ziaden pohyb? Nevravim, ze ich nezaujima ako to funguje u Ferrari z prvej ruky. Ked su sikovni tak sa naucia nieco od kazdeho.