Uvidíme Antonelliho už v Imole? Podľa Sawarda záleží na výnimke od FIA | Magazín F1 - F1online.sk

Aj keď je Andrea Kimi Antonelli vo svojej prvej sezóne vo Formule 2 priebežne „až“ na deviatom mieste, naďalej budí pozornosť. Viaceré zdroje naďalej naznačujú, že Toto Wolff má eminentný záujem na tom, aby dostal taliansky klenot do Formuly 1 čo najskôr. Vek je však jednou z podmienok na zisk superlicencie a túto Antonelli nespĺňa.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/151830/uvidime-antonelliho-uz-v-imole-podla-sawarda-zalezi-na-vynimke-od-fia

Pro mladýho je tohle extrém, může lehce shořet.
Na druhou stranu varianta letos do Wilíka a příští rok Mercedes je asi jediná vzrušující varianta, co reálně zbyla :smile:

a to ho nenechate aspon dojazdit F2 ? realne aj ten buduci rok by sa tam mal stale co ucit…toto je trochu mimo podla mna

Mercedes by sa mal hlavne sustredit na svoje technicke problemy a odstranovat hlavne tie.
Co z toho ked posadia Kimmiho do auta s ktorym sa bude trapit ?

Myslel som si ze Wolff je trochu viac strateg a dokaze planovat.

2 Likes

Žádnou vyjimku nedávat, tohle zase vytvoří prostor pro obcházení nastavených procesů

1 Like

ak to dostane prec sergeanta, tak nech mu ju daju. napr ako u kimiho, zatial na tri zavody.

kazdopadne super sprava, ze ho chcu mat cim skor v kokpite, mozno prichadza dalsia generacia bearman antoneli lawson. ovela lepsie nez pocuvat ako tam neni miesto a neda sa, a polovica pilotov v slabych timoch sa len vozi za prachy, ako este par rokov dozadu.

pre williams dobra sprava
peniaze sa im zidu a za toto si mozu od tota vypytat riadne tucny balik, lebo je jasne, ze wolffik je zufaly a nevie co ma robit. auto je naprd, usiel mu lujzo, nevie koho posadit do uvolnenej sedacky. nuz fakt genialny manazer, ktory sa az doteraz v f1 ku vsetkemu dostal doslova ako slepe kura k zrnu a ked ma konecne ukazat svoju genialitu tak ta akosi nie a nie sa prejavit :slight_smile:

1 Like

A vygeneroval stajni 600 miliónov príjem aj keď nevyhrávajú preteky. Až taký zlý manažér nebude.

a co je na tom, ze ma top tim v f1 prijem 600mega?
kolko ma ferrari, kolko ma rb?
a pre top tim niesu prvorade prijmy/zisky, ale to ci vyhrava. ked budu vyhravat tak im je uplne jedno ak budu musiet ten tim aj dotovat, ved to robili az do zaciatku rozpoctoveho stropu a nebol to pre nich problem.
lenze ked budu prehravat tak sa kludne z f1 stiahnu aj ked budu vykazovat zisk 100mega rocne

Neviem, nechcem popriet, ze je Antonelli talentovany, ale trochu mam pocit, ze v Mercedese sa v nom az prilis snazia vidiet druheho Verstappena (co je pri vsetkej ucte malo pravdepodobne), krcovito nechcu zopakovat chyby z roku 2016, ked neziskali Verstappena, mozno sa kvoli jeho talianskej narodnosti aj boja zvyseneho zaujmu zo strany Ferrari, no vo vysledku kvoli tomu robia uplne zbytocny a prestreleny overkill. Antonellimu sotva uskodi absolvovat cely rok v F2 a potom minimalne jednu sezonu vo Williamse, nechapem tu akutnu potrebu okamzite ho pichnut do F1 a mozno v roku 2025 aj rovno do Mercedesu, najma ked je na trhu v podobe Sainza k dispozicii dobry jazdec.

Nevidim nikoho, kto by im mal Antonelliho prebrat. Red Bull ma zazmluvneneho Verstappena, tam sotva budu riesit nejakeho Antonelliho. Ferrari teraz podpisalo kontrakt s Hamilton a Leclerc je tak ci tak poisteny. McLaren vyzera mat pevnu jazdecku dvojicu, ktoru by mali sotva zaujem menit, Norris ma miesto uplne iste a Piastri teoreticky este moze zaostat za ocakavaniami, ale sanca je relativne mala a aj keby mal zrovna McLaren o Antonelliho zaujem, ten asi neuprednostni McLaren pred Mercedesom. A dokonca aj Aston si zazmluvnil Alonsa a mlady Stroll sa definitivne porucat nebude.

Takze bud ma Mercedes taky strach z McLarenu, ktory by ako jediny teoreticky mohol prejavit v najblizsich dvoch rokoch o Antonelliho zaujem, alebo si uplne nepochopitelne myslia, ze im ho vyfukne niekto od Haasu a horsie. V kazdom pripade ich snaha pretlacit Antonelliho co najskor nedava az taky zmysel, len co ho dostanu pod tlak a este nebude pripraveny.

Ani Verstappen nebol este celkom pripraveny ist v roku 2016 do Red Bullu a potreboval este dve sezony, aby sa dostal do top formy, na com v kontexte toho, ze Red Bull nebol v boji o titul a hlavne nahradzal Verstappenom slabeho Kvyata, sice v konecnom dosledku nezalezalo. To moze hrat rolu aj v Mercedese, kedze nie su v boji o titul, tak az tak neriskuju tym,ze zoberu Antonelliho, nanajvys tym vyslu nie uplne najlepsi signal Russellovi.

Ale vyvijaju vacsiu iniciativu, nez by bolo potrebne.

6 Likes

Som za to aby tam bol od ďalšej sezóny, a to aj priamo v Mercedese, ale toto je myslím na neho skoro. A ešte k tomu tá výnimka, to ak by mu povolili, tak vlastne nemá žiadny zmysel a vlastne len bránia mladým jazdcom v nižších sériách pred rýchlejším postupom.

Otázkou je aj podľa mňa ako dlho bude trvať kým Williamsu dá viac ako Sargeant, pokiaľ vôbec bude s tým autom schopný urobiť niečo viac, čo pochybujem. Logan je momentálne totálna dvojka a o rok tam už isto nebude ale to aspoň môžu využiť na to aby pretlačili Alexa viac dopredu. Takéto niečo ale pri Antonellim možne asi nebude.

No a nakoniec je tu aj Prema, ktorá takto príde a jazdca z F2, ktorého by museli nejako nahradiť, čo v tejto fáze asi nebude jednoduché. Bola by to pre nich asi ďalšia rana pod pás po Bearmanovi a Saudskej Arábii. Pravdou je ale asi, že toto asi nezaujíma až také množstvo ľudí.

Mercedes-Benz 2026 Antonelli - Verstappen

Antonelli do F1 to má nalajnované od motokár.

Přebrat? Třeba Ferrari to může hrát na italské srdíčko. Nebo RB vlastní třeba v F1 2 týmy, ve kterých mají asi dohromady jednoho a 1/4 jezdce.

image

6 Likes

Russell do RedBullu

RB malo príjem minulý rok 450 mega. Pre každého je dôležité vyhrávať, ale akcionári chcú vidieť aj $ a sponzorov zaujíma mediálny vytlák ako na sociálnych diétach tak aj poskytnutý cas v prenosoch… neviem kde žiješ, keď si myslíš, ze sa niekto vyparí z biznisu, ktorý mu generuje 100 mega ročne len kvôli tomu, ze nevyhráva :grinning:

pred rozpoctovym stropom bol kazdy tim okrem ferrari(aj to len vdaka specialnym podmienkam od fom) v strate a chod timu musel akcionar dotovat. daimler do timu investoval okolo 80 mil., lebo tolko boli rozdiely v prijmoch a vydavkoch az rozpoctovy strop umoznil top timom zarabat peniaze, lebo jednoducho uz nedokazu tolko penazi minut. bez rozpoctoveho stropu by aj dnes bol mercedes a aj rb v strate.

100mega pre daimler nieje nieco za cim by museli smutit ak to znamena, ze maju byt ti co su na smiech lebo prehravaju a blabocu o tom, ze ani nevedia preco maju naprd auto

mercedes nemoze byt dlhodobo v strede pola, proste nemoze bez ohladu na to ci tim generuje zisk, alebo nie
a ak bude dlho v strede pola tak casom pride aj o peniaze od sponzorov a aj prijmy od fom nebudu take velke

daimler mal minuly rok zisk 14mld. a v mercedese(time) a uz len mensinovy podiel neviem ci nie okolo 30%. takze si myslis, ze im 20-30mil. rocne stoji za to byt za luzrov?

tak sa objavuju clanky, ze tieto spekulacie o Antonellim do Williamsu nesu pravdive :no_good_man:

A ty články, že to je nepravdivé jsou pravdivé? Nebo budou taky nepravdivé? :smiley:

1 Like

to je ten loophole no

jenže články o Antonellim jsou nepravidvé, protože žádnou vyjímku dostat nemůže, kolikrát ti to mám psát …