Neviem, nechcem popriet, ze je Antonelli talentovany, ale trochu mam pocit, ze v Mercedese sa v nom az prilis snazia vidiet druheho Verstappena (co je pri vsetkej ucte malo pravdepodobne), krcovito nechcu zopakovat chyby z roku 2016, ked neziskali Verstappena, mozno sa kvoli jeho talianskej narodnosti aj boja zvyseneho zaujmu zo strany Ferrari, no vo vysledku kvoli tomu robia uplne zbytocny a prestreleny overkill. Antonellimu sotva uskodi absolvovat cely rok v F2 a potom minimalne jednu sezonu vo Williamse, nechapem tu akutnu potrebu okamzite ho pichnut do F1 a mozno v roku 2025 aj rovno do Mercedesu, najma ked je na trhu v podobe Sainza k dispozicii dobry jazdec.
Nevidim nikoho, kto by im mal Antonelliho prebrat. Red Bull ma zazmluvneneho Verstappena, tam sotva budu riesit nejakeho Antonelliho. Ferrari teraz podpisalo kontrakt s Hamilton a Leclerc je tak ci tak poisteny. McLaren vyzera mat pevnu jazdecku dvojicu, ktoru by mali sotva zaujem menit, Norris ma miesto uplne iste a Piastri teoreticky este moze zaostat za ocakavaniami, ale sanca je relativne mala a aj keby mal zrovna McLaren o Antonelliho zaujem, ten asi neuprednostni McLaren pred Mercedesom. A dokonca aj Aston si zazmluvnil Alonsa a mlady Stroll sa definitivne porucat nebude.
Takze bud ma Mercedes taky strach z McLarenu, ktory by ako jediny teoreticky mohol prejavit v najblizsich dvoch rokoch o Antonelliho zaujem, alebo si uplne nepochopitelne myslia, ze im ho vyfukne niekto od Haasu a horsie. V kazdom pripade ich snaha pretlacit Antonelliho co najskor nedava az taky zmysel, len co ho dostanu pod tlak a este nebude pripraveny.
Ani Verstappen nebol este celkom pripraveny ist v roku 2016 do Red Bullu a potreboval este dve sezony, aby sa dostal do top formy, na com v kontexte toho, ze Red Bull nebol v boji o titul a hlavne nahradzal Verstappenom slabeho Kvyata, sice v konecnom dosledku nezalezalo. To moze hrat rolu aj v Mercedese, kedze nie su v boji o titul, tak az tak neriskuju tym,ze zoberu Antonelliho, nanajvys tym vyslu nie uplne najlepsi signal Russellovi.
Ale vyvijaju vacsiu iniciativu, nez by bolo potrebne.