Veď ale prečo klameš ?
Hore si písal, že Max sa vyhol kolízii, tým že zahol mimo trať. On bol nútený iísť koli Landovi rovno. A tu píšeš, že keby Max zahol, Lando by spôsobil kolíziu.
Je rozdiel ísť obaja vedľa seba a byť nútený opustiť trať spoločne hore za apexom, lebo ten na vnútrajšku to už nedobrzdil.
A je rozdiel ísť vedľa seba a zahnúť do súpera s úmyslom vytlačiť ho.
A ďalšia vec je, Lando si išiel LEN PO SVOJE DRUHÉ víťazstvo, zatial čo Max ich má kopu. Je naozaj potrebná takáto obrana, že to ťukneš do súpera/kamaráta ?
Veď toto nemá s pretekaním nič spoločné.
Ten Lando nemá každý zavod možnosť bojovať o prvé miesto.
A toto presne ukazuje charakter človeka, no Max sa stale schováva a ospravedlňuje tým, že je pretekár a nedá nič zadarmo.
Premna toto neni pretekanie, u mňa bol Ver chdák už keď búral závod čo závoddo ferrari, potom Hamiltona a teraz je na rade Lando ?
FIA by mu už mohla dať za takéto veci poriadny trest, nie 10s ked má náskok 15. Nie stratu 10miest v ďalšom závode, keď mení motor. Veď to je úplný výsmech pre tých, ktorých vyradil zo závodu.
Aky je v tom rozdiel z pohladu pravidiel? Vytlacenie ako vytlacenie. V oboch pripadoch rovnake pravidlo - jazdec na vnutrajsku ma nechat sirku na cele auto pre druheho.
A? To akoze teraz nema bojovat o vitazstva kvoli tomu, ze ich ma viac ako ostatni? Sportoval si vobec niekedy?
Si v tom aspon konzistentny a mal si rovnaky nazor aj po Silverstone 2021?
Este sa ho spytaj kde sli vedla seba ked dostali defekt
První vysílaní F1 v ČT se událo 3.6. 1973.
Byl to závod GP Monaka a jen díky Frantíkům, kteří z nějakého neznámého důvodu poskytlo vysílací práva na tento světově proslulý závod zadarmo.
Do té doby se skutečně dalo o F1 pouze dočíst v motoristických časopisech, ale taky třeba v ABC. Tam byly vystříhovánky formulí, ale třeba taky nádherné kresby vozů v průřezu od Václava Krále.
Orginální obrázek vozu F1 jsem nenašel, tak přikládám alespoň tento pro představu.
Suchara bych postavil mimo sampionat, jemu je to stejne jedno, ten je kvalitne mimo celou karieru
Myslim ze jsem cetl ze to Monako live bylo zadara v ramci nabidky trvale spoluprace, nakonec ale v TV sahli po levnejsim sestrihu. Kdo vi, mozna byla mala sledovanost, v ty dobe se asi malokdo dovedel ze bue F1 nazivo.
https://thegoldeneraf1.webnode.cz/grand-prix-1970-78/a1973/monako/
Asi to nebude úplně pravda. Hodně závodů pak bylo vysíláno v přímém přenosu a některé až večer ze záznamu. Jednu dobu se vysílaly evropské závody živě a ze zámoří třeba vůbec, nebo jen sestřihy.
Asi záleželo jaké rozpočty ČT dostala. A vliv mohly mít i olympijské roky, kdy dostal přednost jiný sport.
Skoda ze v ty dobe to zrejme nikdo nebyl schopnej ponahravat, dobovy live zavody s Pechackem to by bylo neco
Převodovka je v Monaku velmi namáhaná a právě proto si nechal Stewart změnit převody pouze na čtyři stupně a tak snížil počet přeřazení z 1560 o 312.
Nahrávat se tehdy dalo tak maximálně zvuk na kotoučák. My měli Teslu B4.
Pamatuješ upozornění z Branek, bodů, vteřin předtím oznámením výsledků? “Upozorňujeme diváky, kteří chtějí sledovat záznam Velké ceny xxxx, aby si teď na několik minut ztlumili zvuk nebo odešli od televizoru ?”
No jéje. A jak dobře. Otec byl po těžké havárii na motorce dost hluchý, tak se ke mně dostávaly výsledky dříve než jsem si přál.
To je krásný kousek. Já měl B57, dost mě mrzí, že jsem si ji neschoval.
Tak to byla smůla! K tomu když člověk závod úplně prošvihl a žádné noviny se druhý den neslitovaly a nepřinesly výsledky, tak musel čekat na zprávy ve Světě motorů atd. nejmíň tuším 2-3 týdny, než to prošlo tiskem… My jsme byli trpitelé !
B57 už byla moderna. Nevzpomínám si, že by ho tehdy někdo z mých kamarádů měl.
Rudé Právo bylo spolehlivé. Tam byly výsledky do dvou dnů.
Nech toho, nebo mi ukápne slza.
Mně ho tenkrát sehnal táta z nějaké základní školy, měl dokonce ovládání a připojení na diaprojektor.