Uberme z kritiky na Verstappena. Trest bol prísny a Norris nie je bez viny | Magazín F1 - F1online.sk

Veď ale prečo klameš ?
Hore si písal, že Max sa vyhol kolízii, tým že zahol mimo trať. On bol nútený iísť koli Landovi rovno. A tu píšeš, že keby Max zahol, Lando by spôsobil kolíziu.
Je rozdiel ísť obaja vedľa seba a byť nútený opustiť trať spoločne hore za apexom, lebo ten na vnútrajšku to už nedobrzdil.
A je rozdiel ísť vedľa seba a zahnúť do súpera s úmyslom vytlačiť ho.
A ďalšia vec je, Lando si išiel LEN PO SVOJE DRUHÉ víťazstvo, zatial čo Max ich má kopu. Je naozaj potrebná takáto obrana, že to ťukneš do súpera/kamaráta ?
Veď toto nemá s pretekaním nič spoločné.
Ten Lando nemá každý zavod možnosť bojovať o prvé miesto.
A toto presne ukazuje charakter človeka, no Max sa stale schováva a ospravedlňuje tým, že je pretekár a nedá nič zadarmo.
Premna toto neni pretekanie, u mňa bol Ver chdák už keď búral závod čo závoddo ferrari, potom Hamiltona a teraz je na rade Lando ?
FIA by mu už mohla dať za takéto veci poriadny trest, nie 10s ked má náskok 15. Nie stratu 10miest v ďalšom závode, keď mení motor. Veď to je úplný výsmech pre tých, ktorých vyradil zo závodu.

2 Likes

Aky je v tom rozdiel z pohladu pravidiel? Vytlacenie ako vytlacenie. V oboch pripadoch rovnake pravidlo - jazdec na vnutrajsku ma nechat sirku na cele auto pre druheho.

A? To akoze teraz nema bojovat o vitazstva kvoli tomu, ze ich ma viac ako ostatni? Sportoval si vobec niekedy? :sweat_smile:

Si v tom aspon konzistentny a mal si rovnaky nazor aj po Silverstone 2021?

4 Likes

Este sa ho spytaj kde sli vedla seba ked dostali defekt :joy:

První vysílaní F1 v ČT se událo 3.6. 1973.
Byl to závod GP Monaka a jen díky Frantíkům, kteří z nějakého neznámého důvodu poskytlo vysílací práva na tento světově proslulý závod zadarmo.
Do té doby se skutečně dalo o F1 pouze dočíst v motoristických časopisech, ale taky třeba v ABC. Tam byly vystříhovánky formulí, ale třeba taky nádherné kresby vozů v průřezu od Václava Krále.

Orginální obrázek vozu F1 jsem nenašel, tak přikládám alespoň tento pro představu.

image

3 Likes

Suchara bych postavil mimo sampionat, jemu je to stejne jedno, ten je kvalitne mimo celou karieru :swimming_woman:

1 Like

Myslim ze jsem cetl ze to Monako live bylo zadara v ramci nabidky trvale spoluprace, nakonec ale v TV sahli po levnejsim sestrihu. Kdo vi, mozna byla mala sledovanost, v ty dobe se asi malokdo dovedel ze bue F1 nazivo.

https://thegoldeneraf1.webnode.cz/grand-prix-1970-78/a1973/monako/

1 Like

Asi to nebude úplně pravda. Hodně závodů pak bylo vysíláno v přímém přenosu a některé až večer ze záznamu. Jednu dobu se vysílaly evropské závody živě a ze zámoří třeba vůbec, nebo jen sestřihy.
Asi záleželo jaké rozpočty ČT dostala. A vliv mohly mít i olympijské roky, kdy dostal přednost jiný sport.

2 Likes

Skoda ze v ty dobe to zrejme nikdo nebyl schopnej ponahravat, dobovy live zavody s Pechackem to by bylo neco :metal:

Převodovka je v Monaku velmi namáhaná a právě proto si nechal Stewart změnit převody pouze na čtyři stupně a tak snížil počet přeřazení z 1560 o 312.

Nahrávat se tehdy dalo tak maximálně zvuk na kotoučák. My měli Teslu B4.

2 Likes

Pamatuješ upozornění z Branek, bodů, vteřin předtím oznámením výsledků? “Upozorňujeme diváky, kteří chtějí sledovat záznam Velké ceny xxxx, aby si teď na několik minut ztlumili zvuk nebo odešli od televizoru :smile:?”

3 Likes

No jéje. A jak dobře. Otec byl po těžké havárii na motorce dost hluchý, tak se ke mně dostávaly výsledky dříve než jsem si přál. :grinning:

1 Like

To je krásný kousek. Já měl B57, dost mě mrzí, že jsem si ji neschoval. :wink:

1 Like

Tak to byla smůla! K tomu když člověk závod úplně prošvihl a žádné noviny se druhý den neslitovaly a nepřinesly výsledky, tak musel čekat na zprávy ve Světě motorů atd. nejmíň tuším 2-3 týdny, než to prošlo tiskem… My jsme byli trpitelé :smile: !

B57 už byla moderna. Nevzpomínám si, že by ho tehdy někdo z mých kamarádů měl.

Prece jen neco se najde, rok 1982.

4 Likes

Rudé Právo bylo spolehlivé. Tam byly výsledky do dvou dnů. :stuck_out_tongue:

Rok 1982 Rakousko

3 Likes

Nech toho, nebo mi ukápne slza. :smiling_face_with_tear:

1 Like

Mně ho tenkrát sehnal táta z nějaké základní školy, měl dokonce ovládání a připojení na diaprojektor.

Na tehdejší dobu to byl hodně chytrý magič. Čtyřstopý. Myslím.
Já kvůli módě brzy povýšil na tento krám.

Byla to hrůza, ale malý a hlavně přenosný. :upside_down_face:

1 Like