Charles Leclerc na domácich pretekoch v Monaku nevidel šachovnicovú vlajku. Spočiatku sme to mohli pripisovať problémom s asfaltom v poslednej zákrute, ale Monačan ukazuje prstom na brzdy, ktoré ho trápia už druhý súťažný víkend po sebe.
No podla autoraceru (najdoveryhodnejsi zdroj ohladne o Ferrari), pouziva Lewis od Japonska brzdy on Carbon Industries…ak nove upgrady do Miami boli uz smerovane okolo tychto novych brzd (do Miami prisli zmeny v prednom zaveseni, prednom kridle a celkovo vo flow vzduchu v prednej casti), tak by to vysvetlovalo Leclercove problemy s brzdami… ale odkial sa berie ta jeho frustracia, moja osobna teoria je, že Brembo je silny dlhorocny partner Ferrari, a nemohli si dovolit len tak ich pustit k vode, mozno aj kvoli kontraktom, tak Leclerc musel doteraz stale jazdit Brembo, preto ta jeho frustracia, a vysvetlovalo by to aj tu podrazdenu reakciu Bremba po tom, čo Leclerc povedal, že od Barcelony prechadza na “Lewisovu konfiguraciu”
uvidime, kazdopadne pre Leclerca neprijemna situacia, 15 bodov von oknom a navyse si bude musiet prevykať na nove brzdy…caka ho narocna vyzva, ale aspon uvidime, ci sa s tym dokaze popasovať
ak Lewis pretlacil Carbon Industries a zmenili nieco aj na zaveseni okolo toho, tak urcite je to spravne. Preco by ale dali rovnaky update Charlesovi, ak ma Brembo a spolu to nepasuje? Ved toto musi byt elementarna vec ako takmer neexistujuce chladenie alebo co. Makaroni su aki su, ale az tak blby tiez nie su.
Navyse, ved on s tym ma problem kolo co kolo od Montrealu (mozno aj dlhsie, len to nebolo tak vokalne), nie len dlhsia vzdialenost, kde teoreticky mozno fakt moze byt problem so spolahlivostou. Tak roky rokuce pouziva Brembo a zrazu sa tak s nimi trapi v momente, ked Lewis si presadi svoje, na svojom aute? Nemalo to ked tak vyzerat tak, ze jednemu sedi Brembo, druhemu CI a konecne s tym vedia jazdit obaja (kedze Lewis samozrejme dlhsie hovoril ze tie brzdy su zle uz minuly rok)
Mozno to bude tym, ze Lewis naozaj vie co vravi a robi. A ze ani zdaleka nie je taka 0 ako ho tu viaceri opisuju. Zrazu musi Charles kopirovat Lewisa po 1 zmene, zatial co on si cely team / auto mohol budovat podla seba roky rokuce.
Neviem, prečo si poniektorí myslia, že Lewis je beznádejný ch*maj. Nespolieha sa na umeliny, čo rozmýšľajú namiesto ľudí. Má svoj rozum a vie ho používať
Ja netvrdim, ze to tak urobili naschval, ze to nesedi, skor si myslim, ze sa snazili urobit taky mačkopes, aby to fungovalo na jednych brzdach aj na druhych, ale na tych brembo to proste nesadlo, tak preto chce aj Charles prejst na Carbon Industries, nebolo by to prvy ani posledny krat, co nejaky upgrade (obzvlast pri Ferrari) nezafungoval presne tak, ako sa čakalo
Lenže Leclerc povedal že chcel vedieť či je to jeho štýlom jazdenia alebo materiálom brembo. A ešte dali tomu 3 gp aby mali dáta na porovnanie. Leclerc by ich už nasadil po Kanade ale na Monako nechceli riskovať, neznáme brzdy vs brzdy čo sú ■■■■■■ ale dobre ich pozná. S CI by možno skončil v FP1 prvé kolo hneď v bariére. Však je dobre že to Lewis dokázal pretlačiť na to tam je. Charles na tom bude benefitovať
Lewis Hamilton je predsa len ine meno s inym vytlakom, ako Leclerc, keby Leclerc povedal, ze chce zmenit dodavatela brzd, ktory im dodava brzdy 50 rokov, tak ho poslu kade lahsie… Lewis je 7 nasobny sampion ktory ma skusenosti uz aj s CI aj s Brembom, on ked si dupne tak mu ustupili, ono staci ze trochu zmwnili prietok vzduchu na prednej naprave, a zrazu aj ked nechcene, tak tie disky Brembo mozu na to reagovat negativne, napr tym, ze rychlejsie vychladnu atd… tam je vela premennych a za mna je to doat mozne, ze sa stalo to, ze tym Brembo diskom proste nesadli tie upgrady z Miami
takze desatrocia pouzivaju komplet brzdy od bremba a neboli s tym problemy a ani na zaciatku sezony neboli problemy s brzdami, ale aby vyhoveli jazdcovi uz takmer na dochodku tak zacali spekulovat a vymenili kotuce brembo za CI a asi urobili okolo toho aj dalsie zmeny aby to fungovalo
no vysledkom je, ze lujzovi to ako tak funguje ale totalne to doje..bali svojmu dlhorocnemu jednotkovemu jazdcovi az tak, ze mu priamo v pretekoch tie brzdy totalne odisli
malo ferrari problemy s brzdami predtym ako tam prisiel lujzo a zacal sa domahat nasadenia kotucov od CI?
“Po výjazde safety caru mi prestali fungovať tri zo štyroch bŕzd,” priblížil Leclerc . “Nevedel som ich zas spojazdniť, už nič nefungovalo. V aute som toho skúsil veľa, aby som si pomohol. Jediným riešením by bolo v poslednej zákrute vôbec nebrzdiť, no to by som havaroval v prvej zákrute. Riešenie neexistovalo.”
hlavne že sa hrajeme na bezpečnosť prakticky skoro každa udalosť vyvolava VSC nebo rovno SC čo častokrat niči zavod lebo počas VSC si jazdci vymenia pneu a je po strategy a on vam totu povie že vlasne nefunguju brzdy ale skusim pokračovať to že ohrozi seba by asi tak nevadilo ale nebol prvy čoby sa stalo keby mu to nebrzdilo a zostelil by Hamiltona nebo kimocho zato mal biť trest kludne diskvalifikovať cely tim lebo otom očividne vedely