Trampoty v zahrievacom kole: Prečo mali piloti na štarte vybité batérie? | Magazín F1 - F1online.sk

vidis to. su tam stovky inzinierov a nezladnu to na 100% A ty od gauca presne vies, ze to bolo easy. Neostava nic ine, len odporucit aby si za nimi zasiel, ukazal im ako sa to robi. Im pomozes, ty si zarobis pekne peniaze, proste taka win-win situacia :+1:

tak aj uplny hlupak(ja sa zas za uplneho nepovazujem) musi vediet, ze na start sa ma dostavit s plne nabitou baterkou a teda to mali mat davno odskusane a vyriesene tak aby na starte mali 100% nabite baterky

to nieje raketova veda vediet, ze ak na starte budu mat len par percent tak to bude pre nich problem

Nevadi. Zacina to byt velky nezmysel tato F1. No tak najdeme iny sport kde to ma hlavu a patu trosku.

1 lajk

presne tak :+1: jednoduche veci.

neviem co tam robia za tie prachy.

mal by si tam skocit a ukazat im to.

Nie nedá sa, pretože v ■■■■■■■■■ pravidlách je explicitne dané, že batéria dáva energiu podľa toho ako veľmi je stlačený plynový pedál. Nedá sa odpojiť a urobiť wheelspin bez vybitia batérie.

To znamená, že môžeš dobíjať batériu celé zahrievacie kolo, ale keď si v posledných dvoch zákrutách budeš chcieť zahriať zadné pneu, na rošt prídeš s vyšlahanou baterkou.

Riešením je úprava pravidiel a umožnenie jazdy len na spaľovák podľa potreby, alebo väčšie batérie ktoré nevyšlaháš za pol rovinky (nereálne, keďže väčšie už do tohtoročných áut nevtlačíš)

to akosi nesedi s tym ako sa potom chova ten rezim supernabijania, kedy jazdci maju stlaceny plynovy pedal a ocakavaju urcity vykon ale motor sa sam rozhodne prepnut z dodavania vykonu na kolesa na dodavanie energie do bateriek